26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja paras suomalainen KLM Openissa – Larrazabalille toinen voitto kuukauden sisällä

Pablo Larrazabal elää tunteella kentällä ja osaa ottaa kaiken ilon irti menestyksestään. Kuva: Getty Images

Espanjalaiset juhlivat Hollannissa kaksoisvoittoa.

Kalle Samooja nousi parhaaksi suomalaiseksi Hollannin Cromvoirtissa päättyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän käytti sunnuntain kierrokseen kolmannen kerran peräkkäin 71 lyöntiä, ja sijoittui kokonaistuloksellaan 285 (-3) jaetulle 29. tilalle.

”Tuloksen valossa aika tasaista suorittamista tällä viikolla. Tänään oli jotenkin paras terä pois, mutta sain muutaman putin sisään alkupäiviin verrattuna”, Samooja kertoi tiedotteessa.
”Hyvä prosessi kuitenkin tällä viikolla. Sellainen OK-startti kolmen viikon pötkölle. Viilaillaan peliä ja odotellaan, että alkaa napsumaan oikein kunnolla.”

Samoojan kierroksia ilmensi paitsi tulosten valossa myös niiden syntymisen näkökulmasta samankaltaisuus. Kilpailun 14 birdiestä yhdeksän tuli Bernardus Golfin kentän kolmella (4, 5 ja 12) reiällä.

Sen sijaan hankalaksi osoittautuivat reiät 1–2 ja 15–18, joilla hän ei tehnyt yhtään birdieä. Näillä rei’illä hän teki myös 2/3 kilpailun yhdeksästä bogistaan.

Turkulainen otti edellisessä kilpailussaan, Italiassa, ensimmäisen top 10 -sijoituksensa lähes vuoteen. Hollannista tuli kauden neljänneksi paras sijoitus, joten suunta alkaa olla hiljalleen ylöspäin.

Pelissä on hyvää pöhinää olemassa.

Tapio Pulkkanen (+1) aloitti finaalikierroksen kahdella birdiellä, mutta siihen varsinaiset ilonaiheet päätöspäivän osalta jäivätkin. Matkan varrella kaksi tuplabogia rasittivat tulosta, ja hän käytti kierrokseensa lopulta 75 lyöntiä. Käteen jäi jaettu 60. sija.

”Melko saman tuntuista peliä tänäänkin kuin edelliset päivät. Väylälle pitäisi tiiltä löytää paremmin, niin pääsisi birdie-tonteille paremmin. Kaksi tuplaa tänään rokotti tulosta aika rajusti”, Pulkkanen sanoi.

”Pelissä on hyvää pöhinää olemassa, ja nyt kohti uutta viikkoa.”

KLM Openin voiton otti Pablo Larrazabal (-13), jolle ykköstila oli toinen kuukauden sisällä. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen toiseen espanjalaiseen, Adrian Otaeguihin, kertyi kaksi lyöntiä.

Yhdeksännen kerran voittoa DP World Tourilla juhlinut Larrazabal, 40, elää uutta renessanssia urallaan, sillä voittoja on kertynyt sitten maaliskuun 2022 peräti neljä kappaletta. Nämä saavutukset ja monet muut hyvät sijoitukset ovat nostaneet hänet maailmanlistalla 70:nneksi.

Tulevan viikon päivitys kohentaa KLM Openista reilut 316 000 euroa tienanneen Larrazabalin asemia entisestään ja nähdyn kaltaiset otteet saattavat nostaa Espanjan kakkospelaajaksi (OWGR-tulkinnalla) kiivenneen barcelonalaisen ensimmäisen kerran maailmanlistalla top 50:een.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen ja Samooja tasatahdissa DP World Tourilla – kaksikolla edelleen hyvä sijoitus kiikarissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje