21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Masters-krapulasta ei tietoakaan, kun kisakenttiä suvereenisti hallitseva Scheffler juhli kauden neljättä voittoaan

Pysäyttämätön. Scottie Schefflerin ylivoimaisuudelle ei loppua näy. Kuva: Getty Images

Scottie Scheffleristä on muodostunut todellinen kevään turnausten sankari. Uran kaikki kymmenen voittoa ovat tulleet helmi-huhtikuun välisenä aikana.

Mastersin toissa sunnuntaina voittanut Scottie Scheffler (-19) ei tarvinnut kuin kahdeksan päivää noustakseen uudelleen PGA Tourin kilpailun suurimmaksi sankariksi. Hän palasi viimeistelemään kesken jääneen finaalikierroksen Harbour Town Golf Linksille maanantaina, ja hoiti homman edukseen kolmen lyönnin marginaalilla toiseksi sijoittuneeseen Sahith Theegalaan.

PGA Tourin Signature-kilpailun ratkaisu venyi varapäivälle, kun 2,5 tunnin sääkeskeytys ja lopulta valon puute eivät sallineet finaalikierroksen läpivientiä sunnuntaina. Schefflerillä oli viiden lyönnin etumatka ja kolme reikää jäljellä, kun peli jatkui maanantaiaamuna kello 7 paikallista aikaa.

Vaikka ero kakkoseen kutistui kahdella lyönnillä, ei kenelläkään ollut finaalikierroksen lopussa epäselvyyttä, etteikö miesten golfin tämän hetken ylivoimaisesti kuumin pelaaja ottaisi omansa.

Scheffler on vasta kolmas Masters-voittaja, joka on pystynyt voittamaan myös seuraavan PGA Tourin kalenterissa olevan turnauksen. Ensimmäisen kerran tähän ylsi Gary Player vuonna 1978 ja Bernhard Langer onnistui tempussa seitsemän vuotta myöhemmin.

Schefflerin peliä ilmensi samankaltainen rauhallisuus ja eleettömyys kuin Augustassa. Hänen ei tarvinnut tehdä minkäänlaisia urotekoja pitääkseen pahimmat kilpakumppanit loitolla, ja juuri tämä tekee hänestä niin hyvän pelaajan kuin hän tällä hetkellä on.

Masters-juhlat veivät oman aikansa, ja hän ehti käydä vain pikaisesti kotona Dallasissa ennen matkustamistaan Hilton Headin saarelle Etelä-Carolinaan. Valmistautuminen turnaukseen jäi yhdeksän reiän harjoituskierroksen varaan.

Kun viestiä ei tullut Augustaan eikä Hilton Headiin, mestari syventyi leipätyöhönsä ja kaunisteli voittotilastojaan.

Scheffler löi avauskierroksen kolmannella reiällä soketin bunkkerista, mikä johti tuplabogiin. Hän valitteli Masters-humun aiheuttamaa väsymystä, ja arveli sen helpottavan kisan edetessä. Kun levänneempi Scheffler painoi kunnolla kaasua kolmannella kierroksella, ei yhdeltäkään pelaajalta löytynyt vastausta hänen vauhtiinsa.

Seuraavaa paria heikompaa reikätulosta saatiin odottaa kilpailun viimeiselle reiälle, mutta bogilla ei ollut edes kosmeettista vaikusta lopputulemaan.

Kun Scheffler seuraavan kerran ilmestyy kilpakentälle, lienee hän tuore isä. Hän kertoi ennen Masters Tournamentia olevansa valmis lähtemään millä hetkellä hyvänsä synnytyssairaalaan. Kun viestiä ei tullut Augustaan eikä Hilton Headiin, mestari syventyi leipätyöhönsä ja kaunisteli voittotilastojaan.

Pian koittavan perheenlisäyksen vuoksi häntä tuskin nähdään tositoimissa ennen toukokuun puolivälin jälkeen pelattavaa PGA Championshipiä. Scheffler on pelannut 40 peräkkäistä kierrosta ylittämättä kentän paria. Tämä putki alkoi elokuun lopussa käydyssä PGA Tourin finaaliturnauksessa Tour Championshipissä. Sille on tulossa kausien välinen tauko huomioiden mittaa jo kahdeksan kuukautta.

Yli 7 miljoonaa dollaria palkintorahaa kahdessa viikossa

Voitto oli Schefflerin, 27, neljäs viiden viimeisen turnauksen sisällä ja kaikkiaan kymmenes PGA Tourilla. Voittoja ilmentää se, että jokainen on tullut eturivin kilpailussa ja kunakin vuonna helmi-huhtikuun välisenä aikana. Asiat ovat muuttuneet nopeasti, sillä alkuvuodesta 2022 hän kantoi vielä maailman parhaan ilman pääkiertuevoittoja olevan pelaajan kiusallista titteliä.

RBC Heritagessa oli Mastersin tavoin 20 miljoonan dollarin kokonaispotti. Voittajan osuus oli 3,6 miljoonaa dollaria, joten Scheffler kuittasi kahdessa viikossa yhteensä 7,2 miljoonaa taalaa palkintorahaa. Hän on myös karannut kiertueen pistetilastossa yli 2000 pisteen karkumatkalle ennen Wyndham Clarkia. Vastaavaa ylivoimaa ei ole FedEx Cupin historiassa koettu.

Huippugolfissa eletään tällä hetkellä mielenkiintoisia aikoja. Sekä miesten että naisten kiertueita dominoi kaksi täysin vailla vertaa olevaa maailmanlistan ykköstä, joiden asema lajin valtaistuimilla ei ole pitkään aikaan uhattuna. Scottie Scheffler ja Nelly Korda ovat voittaneet tänä vuonna yhteensä yhdeksän kilpailua.

Lue seuraavaksi: Loistava Nelly Korda vei major-tittelin ja ylsi historialliseen voittoputkeen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje