16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

Golfpiste.com on Suomen johtava golfaiheinen sivusto ja sen Forum golfaiheinen keskustelualue. Keskustelualueelle tulevia viestejä ei etukäteen seulota, tarkasteta tai muokata. Palstaa valvotaan jälkimoderoinnin avulla.

Keskustelupalstaa koskevat palautteet ja ehdotukset pyydetään lähettämään osoitteeseen moderaattori@golfpiste.com. Moderaattorit välittävät tarvittaessa viestejä eteenpäin. Käyttäjät voivat ilmoittaa asiattomista viesteistä viestikentässä olevasta linkistä ILMOITA ASIATON VIESTI, tai lähettää viestin edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Tänne voi antaa myös moderaattoreille palautetta tai ehdotuksia, keskustelualueella niitä ei sallita. Jos viestisi kaipaa vastausta, moderaattori pyrkii vastaamaan siihen 1‒3 päivän kuluessa.

Seuraavat säännöt on laadittu, jotta keskustelu Golfpisteen keskustelualueella olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta. Moderaattorit valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan siirtää, muokata, tai poistaa ja kirjoitusoikeuksia voidaan peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

Golfpiste.com Forumin säännöt

KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT osa 1

 1-1 Kirjoittaja vastaa aina oman viestinsä juridisista ja/tai taloudellisista sekä muista seuraamuksista Golfpistettä ja kolmansia osapuolia kohtaan.

 1-2 Kaikki Suomen laissa kielletty toiminta, tai siihen yllyttäminen on kiellettyä.

Tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakamisesta, perättömien syytöksien esittämisestä ja julkisesta herjauksesta tullaan käyttäjiä rankaisemaan ankarasti. Tekijänoikeudet koskevat myös medioiden artikkeleita ja muuta materiaalia sekä niiden julkaisemista keskustelupalstalla. Tarvittaessa moderaattorit luovuttavat viranomaisille kirjoittajan yksilöintiin tarvittavat tunnistetiedot, jos viranomaiset niitä pyytävät.

 KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT osa 2

 2-1 Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Perusasiat, kuten virkkeen aloittaminen ja erisnimien kirjoitus isolla kirjaimella, sekä kappalejako katsotaan minimivaatimukseksi. Ota huomioon myös viestisi lukijat. Täydellistä tekstiä ei keneltäkään edellytetä.

 2-2 Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta, tai siirtää sen oikean aihealueeseen. Tarkista ennen uuden aiheen avaamista, onko siitä jo avattu aihe ja jatka mieluummin sitä.

 2-3 Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin tallennatte viestinne forumiin: onko viestillänne todellakin jotain annettavaa ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Pientä off-topic -huumoria moderaattorit katsovat ajoittain läpi sormien, kunhan se on enemmän poikkeus, kuin sääntö.

 2-4 Trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan lukijoiden ja kanssakirjoittajien tunteet kuohumaan. Provokatiiviset viestit ovat sallittuja, elleivät ne riko palstan muita sääntökohtia. Moderaattorit päättävät tapauskohtaisesti missä raja kulkee.

 2-5 Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainaa oleellinen osa viestistä, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta. Lainatessasi älä lisää mitään omaa tekstiä lainaukseen.

 2-6. Kuvia saa käyttää, mutta kohtuudella! Muistathan ilmoittaa myös kuvan lähteen. Toisin kuin väitetään, koolla on väliä. Kokosivun täyttävät kuvat eivät tuo viestiäsi yhtään sen enempää selväksi kuin pienemmätkään.

 2-7 Huhuja käsiteltäessä on syytä tehdä selväksi onko kyse omista arvailuista ja toiveista vai todellisista tiedoista.

 2-8 Myymiselle ja mainostamiselle on monta paikkaa. Tämä ei ole mikään niistä.

 KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT Osa 3

 3-1 Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Henkilökohtaiset loukkaukset ja henkilöön/nimimerkkiin kohdistuvat hyökkäykset ovat rangaistavia.

 3-2 Epäasiallisiksi viesteiksi katsotaan mm.

  • laittomuuksia sisältävät viestit
  • herjaavat viestit
  • loukkaavat viestit
  • rasistiset, tai kansankiihotukseen viittaavat viestit
  • epäasiallista kieltä sisältävät viestit
  • tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia loukkaavat viestit

Kenttäyhtiöiden, seurojen ja muiden golftoimijoiden sisäisten ja/tai hallinnollisten asioiden käsittelyssä kannattaa noudattaa hyvin maanläheistä maalaisjärkeä.

 3-3 Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen, tai aiheeseen liittyvä vihjailu, sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta rangaistavia. Tämä koskee myös Golfpisteen toimittajien ja Golfpisteen keskustelualueen moderaattorien nimimerkkejä ja henkilöllisyyksiä. Mikäli nimimerkki on itse tietoisesti paljastanut henkilöllisyytensä, tai se on muuten yleisesti tiedossa, voidaan se sallia. Käytä palstakirjoituksissa silti mieluummin vain nimimerkkiä.

 3-4 Moderaattorit voivat poistaa kaikki epäasiallisiksi katsomansa, sekä mitkä tahansa muut viestit ilman ennakkovaroitusta.

 KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT Osa 4

 4-1 Rikkeen tehnyttä henkilöä varoitetaan, ja mikäli väärinkäytös jatkuu, kyseisen käyttäjän pääsy Forumiin estetään määräaikaisesti, tai pahimmillaan lopullisesti. Mikäli rike on suuri, toimenpiteet voidaan tehdä ilman ennakkovaroitusta.

 4-2 Kullakin kirjoittajalla saa olla käytössään vain yksi nimimerkki. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita nimimerkkejä, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.

 KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT Osa 5

 5-1 Keskustelu GP:n moderaattoreiden päätöksistä ei ole sallittua keskustelualueella. Jos olet eri mieltä päätöksestä, ota yhteyttä päätöksen tehneeseen MOD:iin sähköpostilla toimitus@golfpiste.com

 5-2 Wannabe-modaus/palstapoliisin leikkiminen on kiellettyä. Moderointi ei ole huutoäänestystä. Moderaattorit ja vain moderaattorit päättävät keskustelualueen moderoinnista.

5-3 Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

KESKUSTELUALUEEN SÄÄNNÖT Osa 6 RANGAISTUKSET

6-R1 Huomautus
Olemme sääntöjen harmaalla alueella. Huomautuksella ohjataan henkilö takaisin sääntöjen turvalliselle alueelle.

6-R2 Aikatarkkailu
Sääntöjen harmaa alue on selvästi ylitetty. Henkilö on jonkin aikaa erikoistarkkailussa. Tämä on ensimmäinen taso jolla pääsee moderoinnin julkiselle toimenpidelistalle.

 6-R3 Varoitus
Olemme hyvin lähellä usein toistuvaa, tai vakavaa sääntörikkomusta. Varoituksia saa vain yhden, sen viimeisen. Tämän jälkeen seurauksena on aina määräaikainen, tai lopullinen kirjoitusoikeuden rajoittaminen.

 6-R4 Sääntörike
Henkilön kirjoitusoikeudet poistetaan moderaattorin määrittelemäksi ajaksi.

 6-R5 Diskaus
Henkilön kirjoitusoikeudet poistetaan pysyvästi.

 

Golfpisteen moderaattorit

toimitus@golfpiste.com