Forumin ohjeet

Tutustu ennen forumin käyttöä huolellisesti forumin SÄÄNTÖIHIN sekä NETIKETTIIN. Muista myös, että olet aina itse vastuussa siitä, mitä kirjoitat!

1. Forumin käyttö

1.1 Taso-opas

Forumin yläpuolella on aina taso-opas, joka kertoo sinulle missä olet juuri nyt forumissa. Voit klikata taso-oppaan linkkejä päästäksesi haluamallesi sivulle forumissa.

1.2 Toiminnot

Forumin oikeassa yläkulmassa (vihreä laatikko) on aina toiminnot, joita voit kulloisessakin vaiheessa forumissa tehdä. Toimintoja tulee sitä mukaa lisää, mitä syvemmällä forumissa olet.

1.3 Kirjautuminen

Voidaksesi kirjoittaa viestejä forumiin, sinun täytyy kirjautua sisään. Toimintojen alapuolella on keltareunainen laatikko, jossa voit kirjautua sisään forumiin (+ muinin kirjautumisen vaativiin palveluihin). Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille tarkoitettuihin laatikoihin ja klikkaa ”kirjaudu”. Mikäli ruksaat hiirellä ”muista minut” kohdan, tallentuu selaimesi cookieen tunniste, jonka avulla kirjautuminen muistaa käyttäjätunnuksesi, eikä sitä tarvitse syöttää uudelleen.

1.4 Rekisteröityminen

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia forumin käyttöön (entiset Clubhouse-tunnukset toimivat), sinun täytyy rekisteröityä Golfpiste.com käyttäjäksi voidaksesi kirjoittaa viestejä forumiin. Rekisteröitymiseen ja rekisteröitymiseen liittyviin lisäohjeisiin ja -tietoihin pääset TÄSTÄ.

1.5 Unohtunut salasana ja/tai käyttäjätunnus

Unohtuneen salasanan saat sähköpostiisi klikkaamalla kirjautumislaatikon kohtaa ”Unohditko salasanasi?”. Anna avautuvalla sivulla se sähköpostiosoite, jolla olet käyttäjäksi rekisteröitynyt ja saat salasanasi ja käyttäjätunnuksesi sähköpostiviestinä.

2. Viestien lukeminen

Forumin etusivulle on koottu eri aihealueiden uusimmat viestit. Näet yksittäisen aihealueen kaikki viestiketjut klikkaamalla aihealueyhteenvedon alta ”Kaikki aihealueen viestit” -linkkiä tai valitsemalla Toimintojen ”Kategoria” -pudotusvalikosta haluamasi aihealueen.

Lukeaksesi viestejä klikkaa haluamaasi viestiketjun otsikkoa, jolloin viestiketju avautuu näytöllesi. Ylimpänä on aina viestiketjun aloitusviesti, sen taustalla on aihealueen taustaväri. Voit valita aloitusviestin alapuolelta haluatko lukea viestejä niin, että uusin vastaus on aina ylimpänä (oletus) tai niin, että uusin on viestiketjun alimpana. Voit myös valita näytetäänkö kaikki viestiketjun viestit kerralla näytölläsi, vai näytetäänkö kerrallaan vain 25 viestiä (oletus), jolloin viestiketjuun tulee automaattisesti sivutus.

Klikkaamalla viestiketjun ”Uusin” -sarakkeessa olevaa -merkkiä pääset suoraan viestiketjun viimeisimpään viestiin.

2.1 Viestiketjujen merkit

”Avoin aihe” on viestiketju, johon voi kirjoittaa, mutta johon ei ole aivan viime päivinä kirjoitettu mitään. ”Suosittu aihe” on viestiketju, jossa on yli 25 vastausta. ”Uusi aihe / vastaus” kertoo, että viimeisen 48 tunnin aikana on avattu uusi viestiketju tai uusi vastaus ketjuun. ”Uusia vastauksia” kertoo, että viimeisen 48 tunnin aikana on avattu uusi suosittu viestiketju (= yli 25 vastausta) tai uusi vastaus ketjuun. ”Lukittu aihe” on viestiketju, jonka ylläpito tai moderaattorit ovat jostain syystä lukinneet. Viestiketjua voi vielä lukea, mutta siihen ei voi enää jättää viestejä. Merkkien selitykset löydät aina forumin oikealta puolelta omasta laatikostaan.

2.2 Kirjoittajien profiilitiedot

Voit halutessasi tutustua kirjoittajan profiili- ja käyttötietoihin klikkaamalla kirjoittajan nimeä / nimimerkkiä. Profiilitietoja ylläpidetään ”omissa asetuksissa”, joihin pääset kirjautumalla sisään ja klikkaamalla kirjautumisikkunasta linkkiä ”Omat asetukset”.

2.3 Viestien lisääminen email-seurantaan

Voit halutessasi lisätä viestiketjun email-seurantaan. Tämä tarkoittaa sitä, että saat sähköpostiisi viestin aina, kun joku jättää uuden vastauksen valitsemaasi viestiketjuun. Saat viestiketjun email-seurantaan seuraavasti: Kirjaudu ensin sisään, sillä palvelu ei toimi muuten. Klikkaa haluamasi viestiketju auki. Oikean ylänurkan ”Toiminnot” ikkunaan ilmestyy linkki ”Lisää email seurantaan”, klikkaa sitä. Viestiketjun otsikko ilmestyy forumin oikeassa reunassa olevaan ”Omat tiedot” ikkunaan (keltainen reunus) otsikon ”Email seurannassa olevat ketjut:”. Klikkaamalla viestiketjun otsikkoa pääset suoraan kyseiseen viestiketjuun. Voit poistaa ketjun seurannasta klikkaamalla ”Poista”.

3. Viestien kirjoittaminen ja vastaaminen viesteihin

3.1 Uuden viestiketjun aloittaminen

Voit aloittaa uuden viestiketjun klikkaamalla Toiminnoista kohtaa ”Aloita uusi keskustelu”. Mikäli et ole kirjautuneena sisään, sinulle avautuu sivu, jossa sinun tulee antaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (unohtuneet tunnukset, kts. kohta 1.5!). Tämän jälkeen saavut sivulle, jossa voit kirjoittaa viestiketjun avauksen. Valitse ensin aihealue huolella(!), johon haluat viestisi tallentuvan. Tämän jälkeen anna viestiketjulle otsikko, VÄLTÄ LIIAN PITKIÄ OTSIKOITA! Kirjoita viestisi sille varattuun laatikkoon. Kun olet valmis, klikkaa ”Esikatsele”. Mikäli viestisi on kaikin puolin kunnossa, klikkaa ”Tallenna”. Viestisi on nyt julkaistu forumissa! Jos haluat vielä muuttaa viestiäsi, klikkaa ”Muokkaa”, jolloin palaat edelliselle sivulle.

3.2 Vastaaminen

Kun haluat vastata viestiin, klikkaa viestilaatikon oikeasta ylänurkasta ”Vastaa viestiin” -linkkiä. Mikäli et ole kirjautuneena sisään, sinulle avautuu sivu, jossa sinun tulee antaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Seuraavaksi tulet sivulle, jossa ylimpänä näet koko viestiketjun omassa, skrollattavassa ikkunassa. Tästä voit lukea vielä mitä aiemmin ketjuun on kirjoitettu. Em. ikkunan alapuolella näet viesti-ikkunan, johon voit viestisi kirjoittaa, voit myös halutessasi muokata otsikkoa mieleiseksesi. Kun vastauksesi on valmis, klikkaa ”Esikatsele”. Seuraavalla sivulla voit vielä oikolukea viestisi ja jos kaikki on ok, klikkaa ”tallenna”. Mikäli haluat muokata viestiäsi, klikkaa ”Muokkaa”, jolloin palaat edelliselle sivulle.

3.3 Vastaa viestiin edellistä viestiä lainaten

Quoteamisessa on kaksi tapaa:

1. Copy-pastetaan lainaus viestikenttään. Siirretään kursori viestin alkuun ja painetaan B-QUOTE painiketta kerran. Sitten siirretään kursori lainauksen loppuun ja painetaan taas B-QUOTE painiketta, silloin loppuun tulee sama tagi, mutta lopun tagin alussa on kenoviiva, joka tarkoittaa että se sulkee edellisen tagin.

2. Copy-pastetaan lainaus viestikenttään. Maalataan se kokonaan mustaksi ja painetaan kerran B-QUOTE painiketta. Silloin tulee automaattisesti sekä alkuun, että loppuun oikea tagi.

Itse käytän tietokoneella vaihtoehtoa 2, kun tietokoneella teksti on helppo maalata ja mobiililla jossa maalaus on vähän kankeampaa vaihtoehtoa 1.
Jos lainauksia on useita, jokaselle tehdään omansa.

HUOM! ÄLÄ LAINAA LIIAN PITKIÄ TEKSTEJÄ ÄLÄKÄ KOSKAAN LAINAA LAINAUSTA!

3.4 Viestitekstin muotoilut

Voit muotoilla kirjoittamaasi tekstiä samaan tapaan kuin tekstinkäsittelyohjelmissa. Voit halutessasi keskittää, tummentaa, kursivoida tai alleviivata tekstiä. ÄLÄ KUITENKAAN KÄYTÄ TOIMINTOJA LIIKAA, SILLÄ SE VAIKEUTTAA TEKSTIN LUKEMISTA!Muotoillaksesi valitsemaasi osaa tekstistäsi tee näin: ”maalaa” hiirellä haluamasi osa tekstistä. Klikkaa tämän jälkeen joko [C] (tekstin keskitys), [B] (tummennus), [I] (kursivointi) tai [U] (alleviivaus). Valitsemasi tekstin ympärille ilmestyy HTML-tägit, näet muotoilun vasta esikatselutilassa.

3.5 Kuvan lisääminen viestiin (toiminto otetaan käyttöön lähiaikoina)

Voit halutessasi lisätä kuvia viesteihin, ole kuitenkin erittäin huolellinen mitä kuvia viesteihisi liität! Asiattomien kuvien liittäminen johtaa VÄLITTÖMÄSTI käyttäjätunnusten poistamiseen! ÄLÄ KUITENKAAN KÄYTÄ USEITA KUVIA VIESTISSÄSI, ÄLÄKÄ KÄYTÄ KUVIA LIIAN USEIN! Kuvan maksimileveys ja -korkeus on 500 pikseliä. Jos kuvan leveys tai korkeus puuttuu, tai ne ylittävät raja-arvot, kuvaa ei näytetä. Liittääksesi viestiisi kuvan, toimi näin: Siirrä kursosi siihen kohtaan viestiä, johon kuvan haluat asemoida. Klikkaa [IMG] -linkkiä. Anna sille varattuun paikkaan kuvan internetosoite, esim. https://golfpiste.com/rukkasaa/pilviaurinko.gif. Anna myös kuvan leveys ja korkeus pikseleinä. Klikkaa tämän jälkeen ”Liitä”. Kuvan HTML-muotoinen teksti ilmestyy siihen kohtaan tekstiä, jossa kursorisi oli [IMG] -nappia klikatessasi. Mikäli et haluakaan liittää viestiisi kuvaa, klikkaa ”Sulje”.

3.6 Linkin lisääminen viestiin

Liittääksesi viestiisi linkkejä, toimi näin: Siirrä kursori siihen kohtaan viestiä, johon haluat asemoida linkin. Klikkaa [URL] -linkkiä. Kirjoita kohtaan ”Linkin näyttönimi” linkkiä kuvaava teksti, esimerkiksi ”Golfpiste.com – Suomen johtava golfportaali”. Tämän jälkeen syötä kohtan ”Linkin URL” linkin internetosoite, esim: ”https://golfpiste.com”. Tämän jälkeen klikkaa ”Liitä”. Mikäli et haluakaan liittää viestiin linkkiä, klikkaa ”Sulje”.

4. Moderaattorit

Forumissa on joukko moderaattoreita, joilla on oikeus poistaa viestejä, piilottaa osa viestien tekstistä, muokata viestiä, varoittaa käyttäjiä epäasiallisesti kirjoittelusta sekä asettaa käyttäjiä käyttökieltoon valituksi ajaksi. Käyttäjät voivat itse myös ilmoittaa epäasiallisesta viestistä klikkaamalla viestin alla olevaa ”Ilmoita epäasiallisesta viestistä” -linkkiä.

5. Lisäohjeita

Lisäohjeita forumin käyttöön voit pyytää lähettämällä Golfpisteeseen palautetta.