21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Loistava Nelly Korda vei major-tittelin ja ylsi historialliseen voittoputkeen

Nelly Kordalle ei tunnu tällä hetkellä löytyvän pysäyttäjää. Kuva: Getty Images

Korda muistutti, että viime vuosien vastoinkäymiset ovat tehneet hänestä entistä vahvemman kilpailijan.

Hurjassa vireessä oleva Nelly Korda (-13) nousi sunnuntaina golfin ennätystenkirjoihin ottamalla viidennen peräkkäisen voittonsa LPGA Tourilla. Hän kiilasi The Woodlandsissa Texasissa pelatun major-kilpailun ykköseksi kahden lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Maja Starkiin.

Ennen Kordaa viiden voiton putkeen LPGA:lla olivat pystyneet vain Nancy Lopez (1978) sekä Annika Sörenstam (2004−2005).

Kaksi birdieä lopussa tehnyt Stark nousi maaliin tullessa lyönnin päähän kärjestä. Korda ei kuitenkaan säikähtänyt ruotsalaisen ahdisteluista vaan päätti kisaurakkansa Chveron Championshipissä hallittuun birdieen.

Ainoana Carlton Woodsin kentällä pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia pelannut Korda sai tehdä sunnuntaina täyden päivätyön voittonsa eteen. Kehno sää keskeytti pelit lauantaina, ja hänelle jäi päätöspäivälle 25 reikää urakoitavaa. Siihen kului yli kuusi tuntia.

Vaikka aamuneljältä herännyt Korda ei lähtenyt missään vaiheessa sunnuntaina isommalle karkumatkalle, vaikutti tilanne olevan täysin hänen hallinnassaan. Pelaaja näytti ulospäin rauhalliselta, mutta sisällä kuitenkin myllersi.

”Voin vihdoinkin hengittää. Olin todella hermostunut takaysillä. Halusin todella paljon voittaa tämän kilpailun, ja tuntuu uskomattomalta, että pystyin siihen”, nuorimpana yhdysvaltalaisena toisen major-tittelinsä sitten vuoden 1984 saavuttanut Korda sanoi.

Voitto tuotti Kordalle 1,2 miljoonan dollarin ansiot. Hänen kausitienestinsä kohoavat jo yli 2,4 miljoonaan, ja koko uran aikana Korda on koonnut jo reilut 11,3 miljoonaa taalaa palkintorahaa.

Monet ehtivät kyseenalaistaa, pystyykö hän koskaan ulosmittaamaan valtavaa potentiaaliaan.

Kordan viisi voittoa eivät ole tulleet LPGA:n peräkkäisissä kilpailuissa. Hän otti ykköstilan tammikuun lopulla pelatussa LPGA Drive On Championshipissä, mutta ei osallistunut tämän jälkeen käytyyn kolmen kisan ”Asian Swingiin”.

Viimeisen kuukauden aikana Korda on voittanut kiertueella kaiken mahdollisen. Neljään kalenterin mukaiseen peräkkäiseen voittoon ovat häntä yltäneet Mickey Wright (1962 ja 1963), Kathy Whiworth (1969), Annika Sörenstam (2001) sekä Lorena Ochoa (2008). Voitto oli floridalaiselle uran 13:s LPGA Tourilla.

Takaiskut kasvattivat luonnetta

Kordan, 25, ura ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Vuonna 2022 käsivarresta löytynyt veritulppa piti hänet useita kuukausia sivussa kilpakentiltä. Viime kaudella hän joutui pitämään taukoa selkävaivojen vuoksi. Monet ehtivät kyseenalaistaa, pystyykö hän koskaan ulosmittaamaan valtavaa potentiaaliaan.

”Pelkäsin terveyteni puolesta, enkä ajatellut kilpailevani ollenkaan. Mutta nämä vastoinkäymiset ovat tehneet minusta sellaisen kuin tänä päivänä olen. Ne ovat muokanneet minua ihmisenä, ja olen hyvin kiitollinen sekä ylä- että alamäistä.”

Huippugolfia täydellisesti dominoivan Kordan voittoputken aikainen tuloskeskiarvo on 68,7. Hän on strokes gained -tilastoinnin mukaan ”riistänyt” muilta keskimäärin 3,6 lyöntiä kierrosta kohden, mikä kertoo omaa kieltään ylivoimaista.

Maailmanlistan kärkeen pitkiksi ajoiksi ankkuroitunut Korda ei aio pitää tuoreen saavutuksensa jälkeen taukoa. Hän on mukana torstaina alkavassa Los Angelesin turnauksessa, jossa voittoputkiennätys olisi mahdollista saada yksin omaan haltuun.

Lue seuraavaksi: Nelly Korda metsästää saavutusta, johon on pystynyt vain kaksi naista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje