Tietosuojaseloste - Golfpiste.com

Golfpisteen tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Golfpiste kerää, käyttää, säilyttää ja suojaa kuluttaja-asiakkaiden, mahdollisten kuluttaja-asiakkaiden, verkkosivustolla vierailijoiden, yritysasiakkaiden ja mahdollisten yritysasiakkaiden edustajien sekä yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien edustajien henkilötietoja. Golfpiste on Otavamedia Oy:n liiketoimintayksikkö.

1. Kuka käsittelee tietojasi?

Otavamedia Oy/Golfpiste (y-tunnus 0196807-2) (”me”, ”Golfpiste”).

Golfpisteen osoite: Firdonkatu 2 T 151, 00015 Otavamedia

sähköposti: GP-tietosuoja-asiat@otava.fi

  1. Keneen voit olla yhteydessä tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä?

Mikäli sinulla on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit olla yhteydessä:

GP-tietosuoja-asiat@otava.fi.

  1. Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Jos olet kuluttaja-asiakkaamme, mahdollinen kuluttaja-asiakkaamme, yritysasiakkaamme tai mahdollisen yritysasiakkaamme edustaja, yhteistyökumppanimme tai muun sidosryhmän edustaja, käsittelemme sinusta seuraavia perustietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot (postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerot)
  • Uutiskirjetilaukset, antamasi suostumukset sähköiseen suoramarkkinointiin ja mahdolliset suoramarkkinointikiellot
  • Viestintä kanssasi (asiakaspalvelupuhelut, verkkoviestit, sähköpostikirjeenvaihto)
  • Tiedot mahdollisista tapaamisistamme
  • Sinulle kohdistetut kampanjat ja tarjoukset sekä niiden käyttö ja muu sinuun kohdistettu suoramarkkinointi mukaan lukien tieto siitä, oletko klikannut markkinointiviestinnässä ollutta linkkiä
  • Mahdollisen asiakassuhteen tai muun sopimussuhteen alkamis- ja päättymisaika ja -tapa

Yritysten edustajista käsittelemme lisäksi seuraavia perustietoja:

  • Edustamasi yrityksen tai aiemmin edustamasi yrityksen nimi
  • Titteli ja/tai työnkuvaus nykyisessä ja aikaisemmissa työtehtävissä edustamissasi yrityksissä

Jos luot tilin Golfpiste.comiin, käsittelemme sinusta myös seuraavia tietoja:

  • Käyttäjätunnus- ja salasana palveluun
  • Nimimerkki
  • Sukupuoli
  • Tasoitusluku
  • Kotikenttä
  • Mahdollisen GP-etukortin tilaus- ja maksutiedot
  • comin käyttöä koskevat tiedot
  • Ilmoittamasi kiinnostusalueet.

Jos käytät Golfpisteen Pörssi-ilmoituskanavaa, käsittelemme sinusta myös seuraavia tietoja:

  • Tiedot jättämästäsi ilmoituksesta

Jos osallistut järjestämiimme tapahtumiin, kilpailuihin tai arvontoihin, käsittelemme sinusta myös seuraavia tietoja:

  • Kilpailuun edellyttämät osallistumistiedot kuten seura, tasoitusluku ja kilpailun tulokset
  • Tiedot tapahtumaan osallistumisesta
  • Valokuvat ja videot tapahtumista ja kilpailuista
  • Tiedot mahdollisesti edustamastasi organisaatiosta
  • Mahdolliset osallistumismaksutiedot
  1. Mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

4.1. Asiakas- ja sidosryhmäsuhteen hoitoon, hallinnointiin ja analysointiin

Käytämme henkilötietojasi asiakassuhteemme tai edustamasi yrityksen ja meidän välisen asiakas- tai muun sopimussuhteen hoitoon, analysointiin.

4.2. Tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen ja asiakasviestintään

Käytämme henkilötietojasi tilaamiesi tai edustamasi yrityksen tilaamien tuotteiden ja palvelujen toimittamiseksi sekä tuotteisiin ja palveluihin liittyvään asiakasviestintään esim. tilaukseen ja toimitukseen liittyvien ilmoitusten lähettämiseen, palvelumuutoksista tiedottamiseen ja palautteen pyytämiseen.

4.3. Liiketoimintamme ja palveluidemme analysointiin, suunnitteluun ja kehittämiseen

Käsittelemme henkilötietojasi myös liiketoimintamme ja palveluidemme analysointiin, suunnitteluun ja kehittämiseen.

4.4. Markkinointiin

Käsittelemme henkilötietojasi myös markkinointimme ja mainostaja-asiakkaidemme markkinoinnin suunnitteluun, kohdentamiseen, lähettämiseen ja kehittämiseen sekä tapahtumien järjestämiseen.

Voimme yhdistää ilmoittamiasi henkilötietoja ja asiakkuutesi perusteella sinusta kertyneitä henkilötietoja digitaalisten palveluidemme käytöstä kertyviin tietoihisi. Mikäli esimerkiksi lähetämme sähköpostiisi markkinointiviestin, jossa on yksilöllinen linkki, voimme käsitellä tietoa siitä, klikkasitko linkkiä vai et, ja klikkauksen jälkeisiä toimenpiteitäsi verkkopalveluissamme. Tällainen henkilötietojesi käsittely auttaa meitä kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme vielä paremmin asiakkaiden tarpeita ja toiveita vastaavaksi, ja mahdollistamaan sinulle vielä kiinnostavamman etutarjoaman. Informaatiota edellä selostettuun käsittelyyn liittyvästä kielto-oikeudesta löytyy tämän selosteen kohdasta “12 Miten voit käyttää henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi”.

  1. Millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojesi käsittely perustuu

  • Sopimussuhteeseen tai sopimuksen valmisteluun kanssasi siltä osin kuin käsittely on tarpeellista sopimuksemme valmistelemiseksi tai täytäntöönpanemiseksi (esim. henkilötietojen käsittely golfpiste.com-palvelun tarjoamiseksi tilin luoneelle, henkilötietojen käsittely osallistuessasi järjestämäämme kilpailuun tai tapahtumaan).
  • Sopimussuhteeseen tai mahdolliseen sopimussuhteeseen kanssasi perustuvaan oikeutettuun etuumme siltä osin kuin tietojen käsittely sopimuksen täyttämiseksi ei ole tarpeellista, mutta kuitenkin etujemme mukaista (esim. tietojen käyttö palveluidemme kehittämiseksi ja suoramarkkinointitarkoituksiin).
  • Edustamasi yrityksen ja meidän väliseen sopimussuhteeseen tai mahdolliseen sopimussuhteeseen taikka sopimuksen valmisteluun edustamasi yrityksen kanssa perustuvaan oikeutettuun etuumme siltä osin kuin käsittelemme asiakasyrityksen tai sidosryhmän edustajien tietoja.
  • Lakisääteiseen velvoitteeseemme siltä osin kuin henkilötietoja sisältävät asiakirjat ovat osa kirjanpitoaineistoamme (esim. laskutus- ja maksutiedot ja sopimukset).
  • Suostumukseen seuraavissa tapauksissa:
  • Golfpiste-tilisi ja NexGolf-tilisi linkittäminen siten, että voit kirjautua Golf-piste tilllesi NexGolf-tilin tunnuksilla ja saat käyttöösi kaikki meidän ja NexGolfin yhteistyössä toteuttamat digitaaliset palvelut.
  • Nimesi julkaisu kilpailujen julkisissa ilmoittautumis-, tulos- ja lähtölistoissa sekä uutisoinnissa
  • Sähköisen suoramarkkinoinnin tai uutiskirjeen lähettäminen lain edellyttäessä suostumustasi.
  • Muiden kuin välttämättömien evästetietojen käsittely.
  1. Mistä saamme henkilötietosi?

Keräämme henkilötietojasi ensisijaisesti sinulta itseltäsi pyytämällä tietojasi ja seuraamalla, miten käytät palveluitamme. Jos olet yritysasiakkaamme tai sidosryhmämme edustaja, saamme tietojasi myös edustamaltasi yritykseltä.

Jos olet linkittänyt Golf-piste ja NexGolf-tilisi, saamme tiedot kotiseurasta, tasoituksesta ja pelitiedoista Vitec NexGolf Oy:lta ja Suomen Golfliitto ry:ltä. Annamme sinulle mahdollisuuden käyttää Googlen, Applen ja Facebookin tilien tietoja kirjautumiseen Golfpiste palveluun, lisätietoja kirjautumisohjeessa. Ulkopuolisen kirjautumisen osalta tallennamme tietoturvallisen avaimen, emme talleta sähköpostiosoitetta tai nimeä tässä yhteydessä.

Olemme voineet saada tietosi myös yhteisöjen internetsivuilta tai somekanavista, muista julkisista lähteistä tai kaupalliselta toimijalta, joka tarjoaa tietoa yrityksistä ja niiden edustajista taikka muita henkilötieto- tai niiden päivityspalveluita.

Olemme voineet saada henkilötietosi myös yhtiöltä, joka kuuluu kanssamme samaan Otava-konserniin.

  1. Käytämmekö henkilötietojasi profilointiin?

Jos olet asiakkaamme tai mahdollinen asiakkaamme tai yritysasiakkaamme tai mahdollisen yritysasiakkaamme edustaja, hyödynnämme henkilötietojasi profilointiin eli käsittelemme henkilötietojasi automaattisesti ja arvioimme tiettyjä henkilökohtaisia ominaisuuksiasi. Erityisesti analysoimme tai ennakoimme piirteitä, jotka liittyvät henkilökohtaisiin mieltymyksiisi, kiinnostuksen kohteisiisi ja käyttäytymiseesi. Yhdistelemme meille antamiasi henkilötietoja sekä verkkopalveluidemme ja muiden digitaalisten palveluiden käyttöä koskevia tietojasi. Näin toimimalla pystymme kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä enemmän asiakkaidemme toiveita ja tarpeita vastaaviksi sekä kohdentamaan markkinointia mahdollisimman kiinnostavalla tavalla.

Emme tee automatisoituja yksittäispäätöksiä, joilla olisi oikeudellisia tai vakavuudeltaan merkittäviä vaikutuksia. Profiloinnin seuraukset ilmenevät pääsääntöisesti tarjonnan personointina ja mainonnan kohdentamisena valitulle kohderyhmälle.

  1. Kenelle luovutamme ja siirrämme henkilötietojasi?

Luovutamme henkilötietojasi muille Otava-konserniin kuuluville yhtiöille. Luovutamme tietojasi myös tarkkaan harkittujen kolmansien osapuolten kanssa yhteisiin tai itsenäisiin suoramarkkinointitarkoituksiin.

Luovutamme tapahtumiin ja kilpailuun osallistuvien tietoja järjestämiseen osallistuville yhteistyökumppaneille suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistujien nimi, jäsenseura ja jäsennumero luovutetaan myös golfkentälle. Osallistujien tietoja voidaan julkaista muille osallistujille ja osallistujatietoja sekä kilpailussa ja tapahtumissa otettuja valokuvia sekä videota voidaan julkaista kilpailuja ja tapahtumia koskevassa uutisoinnissa.

Hyödynnämme henkilötietojen käsittelyssä seuraavia palveluntarjoajia, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän lukuumme:

  • IT-järjestelmätoimittajat ja muut IT-palveluiden toimittajat
  • Laskutus- ja perintäpalvelujen tarjoajat
  • Viestintäpalveluiden tarjoajat
  • Verkkosivustojen ylläpidon palveluntarjoajat
  • Markkinointipalveluiden tarjoajat
  • Tutkimus- ja analysointipalveluiden tarjoajat
  1. Ketkä ovat kanssamme yhteisrekisterinpitäjiä

Olemme Facebook Irelandin kanssa yhteisrekisterinpitäjiä yhteisösivujemme osalta. Olemme tehneet Facebook Irelandin kanssa Rekisterinpitäjiä koskevan Lisäyksen (https://www.facebook.com/legal/controller_addendum) määrittääksenne tietosuoja-asetuksen mukaisten velvoitteiden noudattamista koskevat vastuumme yhteiskäsittelyyn liittyen. Olemme sopineet, että annamme sinulle tässä kohdassa annetut tiedot sekä sopineet, että meidän ja Facebook Irelandin välillä Facebook Ireland on velvollinen mahdollistamaan tietosuoja-asetuksen 15–20 artiklojen mukaisten oikeuksiesi toteuttamisen Facebook Irelandin säilyttämiin henkilötietoihisi liittyen. Facebook Irelandin ja Facebook Irelandin tietosuojavastaavan yhteystiedot ovat saatavilla Facebook Irelandin tietokäytännöstä osoitteessa https://www.facebook.com/about/privacy. Kun tulet Facebook -yhteisösivullemme verkkosivuillamme olevan Facebook -linkin kautta tai vierailet, tykkäät tai kommentoit Facebook –sivullamme/Instagram -tilillämme tai seuraat Instagram -tiliämme, käsittelemme tietojasi yhdessä kerätäksemme kävijätietoja. Tätä kävijätietoa kerätään markkinointitarkoituksiin ja kehittääksemme Facebook/Instagram –sivujamme ja palveluitamme. Lisätietoja Facebook Irelandin henkilötietojen käsittelystä mukaan lukien oikeusperusteesta, johon Facebook Ireland nojaa, ja tavoista käyttää oikeuksiasi Facebook Irelandia vastaan voit lukea Facebook Irelandin tietokäytännöstä osoitteessa https://www.facebook.com/about/privacy.

Olemme LinkedIn Irelandin kanssa yhteisrekisterinpitäjiä LinkedIn -sivumme osalta. Olemme tehneet LinkedIn Irelandin kanssa Page Insight yhteisrekisterinpitäjä -lisäsopimuksen (https://legal.linkedin.com/pages-joint-controller-addendum) määrittääksenne tietosuoja-asetuksen mukaisten velvoitteiden noudattamista koskevat vastuumme yhteiskäsittelyymme liittyen. Olemme sopineet, että meidän ja LinkedIn Irelandin välillä LinkedIn Ireland on velvollinen mahdollistamaan tietosuoja-asetuksen mukaisten oikeuksiesi toteuttamisen LinkedIn Irelandin säilyttämiin henkilötietoihisi liittyen. LinkedIn Irelandin ja heidän tietosuojavastaavansa yhteystiedot sekä tiedot LinkedIn Irelandin henkilötietojen käsittelystä mukaan lukien keinoista käyttää oikeuksiasi LinkedIn Irelandia kohtaan ovat saatavilla LinkedIn Irelandin tietosuojakäytännöstä osoitteessa https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Kun vierailet, tykkäät tai kommentoit LinkedIn –sivullamme, käsittelemme tietojasi yhdessä kerätäksemme kävijätietoja. Tätä kävijätietoa kerätään markkinointitarkoituksiin ja kehittääksemme LinkedIn –sivuamme ja palveluitamme.

10. Siirrämmekö henkilötietojasi EU:n ulkopuolelle?

Pääsääntöisesti käsittelemme henkilötietojasi EU- ja ETA-alueen sisällä.

Mikäli poikkeustapauksessa käytämme EU:n ja ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevia resursseja ja palvelimia, tietojen siirto tapahtuu Euroopan komission tietosuojan riittävyyspäätöksen perusteella taikka soveltaen Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita ja mahdollisesti tarvittavia täydentäviä suojatoimia.

11. Kuinka kauan käsittelemme henkilötietojasi?

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin niitä tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty ja käsitelty, tai niin kauan kuin laki ja säännökset edellyttävät tietojen säilyttämistä.

Jos sinulla on käyttäjätunnus johonkin palveluumme, käsittelemme tietojasi sen aikaa kun käytät palvelua ja kohtuullisen ajan sen jälkeen.

Voimme lähettää uutiskirjeen tai sähköistä suoramarkkinointia kunnes pyydät meitä lopettamaan lähetyksen.

Jos olet osallistunut esim. arvontaan tai muuhun markkinointikampanjaamme, käsittelemme tietojasi mahdollisen palkinnon arvonnan suorittamiseen ja palkinnon toimittamiseen asti sekä kohtuullisen ajan kampanjan päättymisestä. Kohtuullinen aika tarkoittaa aikaa, jolloin voimme olettaa, että saatat kääntyä puoleemme arvontaan osallistumiseen liittyvän syyn vuoksi.

Kirjanpitoaineistoa säilytämme 6 vuotta.

12. Mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit käyttää oikeuksiasi?

Oikeuksiesi käyttämiseksi voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse GP-tietosuoja-asiat@otava.fi. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity henkilötietojen osalta ja yksilöity mitä oikeutta se koskee. Ilmoitamme sinulle, jos emme voi toteuttaa pyyntöäsi.

12.1. Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö me sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojesi käsittelystä. Jos sinulla on Golfpiste-tili, saat pääsyn omiin tietoihisi rekisteröitymisen jälkeen osoitteessa https://golfpiste.com/kirjaudu/.

Muuten kun käytät oikeuttasi saada pääsy tietoihin, toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

12.2. Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.

12.3. Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada meidät poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;
  • peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut eikä kyseisten tietojen käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  • olemme käsitelleet henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

12.4.Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietojasi saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi, jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;
  • emme tarvitse enää henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö oikeutetut perusteemme vastustamisesi perusteet.

12.5. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada meille toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  • käsittely perustuu joko suostumukseesi tai se on tarpeen meidän välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi taikka sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin.

12.6. Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa oikeutetun etumme perusteella suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella.

Lisäksi sinulla on aina oikeus kieltää henkilötietojesi käsittely suoramarkkinointia varten ja peruuttaa uutiskirjeemme tilaus. Sähköisen suoramarkkinoinnin ja uutiskirjeen lähettämisen voit estää klikkaamalla viesteissä olevaa kieltolinkkiä.

12.7. Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa milloin tahansa antamasi suostumus henkilötietojesi käsittelyyn. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksesi perusteella ennen sen peruuttamista suorittamamme käsittelyn lainmukaisuuteen.

12.8. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että henkilötietojen käsittelyssä on loukattu tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi. Suomessa valvova viranomainen on tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi).

13. Onko sinun välttämätöntä antaa henkilötietojasi meille?

Jotta voimme täyttää ostamaasi tai tilaamaasi tuotteeseen tai palveluun liittyvät sopimusvelvoitteensa, on meidän saatava ja käsiteltävä sinua koskevia henkilötietoja.

14. Evästeet

Golfpiste käyttää palveluissaan evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeillä ja vastaavilla tekniikoilla mahdollistetaan nykyaikaisille verkkosivuille tyypillisiä toiminnollisuuksia, kuten sisäänkirjautuminen, ulkoasuvalinnat, verkkokauppojen ostoskori-toiminteet ja verkkomainonta. Evästeisiin tallennetaan tietoja sivuston käytön aikana ja käyttökertojen välillä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjän laitetta tai tiedostoja.

Sähköistä viestintää koskeva lainsäädäntö edellyttää tietyissä tilanteissa suostumuksen pyytämistä evästeiden tai muiden palvelun käyttöä kuvaavien tietojen tallentamiselle ja käytölle. Käyttäjän suostumusta ei kuitenkaan edellytetä niin kutsuttujen välttämättömien evästeiden asettamiseksi.

Kysymme sinulta erillisen suostumuksen erilaisten ei-välttämättömien evästeiden käyttöön. Voit myös kieltää evästeiden asettamisen jokaisen verkkosivujemme alaosan ”Evästeasetukset” kohdasta. Kävijää ei voida normaalisti tunnistaa pelkkien yksittäisten evästeiden perusteella. Tarkempi kuvaus käyttämistämme evästeistä ja suostumuksesta sekä evästeiden käytön kieltämisestä on evästeasetuksissa.

Suomen yleisömittaustoimija FIAM tuottaa Suomen viralliset digitaalisten yleisöjen luvut eri sivustoista ja sovelluksista. Seuraamme Otavamedian verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten kävijämääriä FIAM:n yleisömittauksen avulla, tarkemmat lisätiedot: https://fiam.fi/

Tätä tarkoitusta varten keräämme suostumuksellasi verkkopalveluidemme ja mobiilisovellustemme käyttöä koskevia tietoja, kuten: sivusto, jolta käyttäjä on siirtynyt palveluumme, yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste, tiedonkeruun kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen tunniste (user agent), IP-osoite sekä istunnon kestoaika.

Muodostamme evästeillä kerätyn tiedon avulla  tilastoja sivustoista, joilta käyttäjä on siirtynyt palveluumme. Lähetämme myös yleisömittaustoimijalle anonyymin IP-osoitteen.

Mikäli et anna suostumustasi edellä kuvattujen tietojen keräämiseen, henkilöivät tunnisteet poistetaan kävijämäärätilastointiin kerättävästä mittausdatasta. Luokittelemme anonyymin liikenteen analyysin välttämättömäksi sivuston tehokkuuden määrittämiseksi ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi, ja siksi evästeitä ei voi estää tämän anonyymin analyysin osalta.

  1. Miten teemme päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen?

Kehitämme liiketoimintaamme jatkuvasti ja se saattaa tarkoittaa myös henkilötietojen käsittelyyn liittyviä muutoksia. Päivitämme tarvittaessa tietosuojaselosteen vastaamaan muuttuneita toimintatapoja. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muutoksiin. Suosittelemme tutustumaan tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.

  1. Kuinka varmistamme tietoturvan henkilötietojesi käsittelyssä?

Säilytämme henkilötietosi järjestelmissä, jotka ovat palomuurein, henkilökohtaisin käyttäjäoikeuksin ja salasanoin sekä muilla toimialalla kulloinkin yleisesti hyväksyttävin teknisin ja organisatorisin keinoin suojattuja.

Manuaalisesti ylläpitämämme aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.

Ainoastaan niillä henkilöillä, joilla on tarve käsitellä henkilötietojasi työtehtäviensä hoitamiseksi, on pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi.