21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Somevaikuttajat karsivat PGA Tour -kisaan, mutta haaveeksi se jäi

George Bryan taisteli kynsin hampain paikasta PGA Tourin kilpailuun, mutta käteen jäi tällä kertaa uusintatappio. Kuva: Getty Images

Tour-konkari Matt Atkins pääsee pelaamaan PGA Touria kotiosavaltiossaan Etelä-Carolinassa.

Uudella ja raikkaalla idealla kilpagolfin maailmaa kevyesti ravistelleen PGA Tourin Myrtle Beachin turnauksen karsintakilpailun video on julkaistu YouTubessa. Kahdeksan somevaikuttajan ja kahdeksan ammattilaispelaajan karsintakilpailusta paikkansa toukokuussa pelattavaan Myrtle Beach Classic -kilpailuun voitti lopulta Korn Ferry Touria kiertävä Matt Atkins.

Karsintakilpailu pelattiin jo maaliskuussa, mutta sen tuloksista ei hiiskuttu sanaakaan julkisuuteen ennen tiistaita, jolloin tapahtumasta tehty video julkaistiin YouTubessa. Alun perin shoot out -tyyliseksi suunniteltu karsinta pelattiinkin 18 reiän lyöntipelikisana, jossa voitosta käytiin mielenkiintoinen kamppailu Atkinsin ja YouTuben maailmassa veljensä Wesleyn kanssa videoita tekevän George Bryanin välillä.

Bryan johti kilpailua kahdella lyönnillä ennen päätösreikää. PGA Tour -kisan kutsu häämötti jo Bryanin näköpiirissä, mutta hän löi par 5:lla lähestymisen veteen, ja Atkins nousi birdien turvin jakamaan kärkitilaa tulokseen 69 (-3). Uusintareiällä Atkins teki birdien, joka takasi 33-vuotiaalle tour-konkarille paikan Myrtle Beach Classiciin.

Kilpailun tuloslistalla kärkipään miehittivät ammattilaispelaajat sometähtien – kuten Grant Horvatin (+7) ja Micah Morrisin (+14) – jäädessä pitämään perää. Numerolappu rinnassa pelattu karsintakilpailu on kuitenkin eri asia kuin kaveriporukalla kierretty kierros, jossa pääosassa on sisällöntuotanto.

Kisasta julkaistu video jätti myös melko paljon toivomisen varaa. Viestipalvelu X:ssä moni videon katsonut oli pettynyt sen toteutukseen, kun kisajärjestäjillä oli kuitenkin yli kuukausi aikaa editoida mitä mahtavin video kasaan. Se jäi kuitenkin heiltä tekemättä.

Lue seuraavaksi: PGA Tour tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden yhdelle YouTube-tähdelle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje