[14][27]

[14][27]
DP World Tour - Kilpagolf

Nihkeä päätöskierros haihdutti Pulkkasen voittohaaveet – van Driel rikkoi kuparisensa

Tapio Pulkkanen ylsi Kenya Openissa kauden parhaaseen sijoitukseensa. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen ei onnistunut hyödyntämään Nairobissa tuhannen taalan paikkaansa.

Tapio Pulkkasen (-7) otteissa ei ollut viikonloppuna samanlaista rytinää kuin Nairobissa käydyn DP World Tourin kilpailun kahtena ensimmäisenä päivänä. Hän pelasi Kenya Openin viimeisellä kierroksella edellispäivän tapaan tuloksen 71, ja putosi jaetulle 19. sijalle.

Pulkkanen aloitti sunnuntaina birdiellä, mutta peliin ei ilmaantunut päivän edetessä sellaisia piirteitä, joilla hän olisi voinut taistella kilpailun voitosta. Virheitä syntyi yksinkertaisesti liikaa. Kun lisäksi monet pelaajat kiristivät finaalikierroksella tahtia, Pulkkanen ei onnistunut pysyttelemään par-tuloksellaan kisan kärkikymmenikössä. Siihen olisi tarvittu kuutosella alkava tulos.

”Vähän nihkeä viimeinen kierros. Aika paljon oli avaukset raffissa tänään, ja sieltä ei tekopaikoille päässyt. Kapeat ovat väylät, ja tuntuu siltä, ettei paljon tarvitse olla vinossa, kun pallo menee raffiin”, reilut 27 000 euroa palkintorahaa ansainnut Pulkkanen sanoi.

”Kisa sinänsä oli ihan jees, mutta kyllä täältä voittoa lähdin hakemaan”, hän jatkoi.

Pulkkanen hinasi itsensä viikonlopun alla voittotaisteluun, josta hänelle on kertynyt vuosien varrella riittävästi kokemusta. Nyt jos koskaan olisi ollut korttinsa pääkiertueelle menettäneellä pelaajalla sopiva paikka iskeä. Nairobissa oli koolla hieman kevyemmän kaliiberin pelimiehiä, ja pokaalin haltijaksi olisi päässyt ilman maailmanluokan esitystä.

Saattaa olla, että pidän reilun kuukauden harjoittelutauon.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei voittaminen ole koskaan helppoa edes tähtipelaajille, ja sijoitusten ei ole golfissa tapana muodostua maailmanlistan sijoitusten mukaisesti. Ei sinne päinkään. Voittoa sitkeästi jahtaavien on vain jaksettava säilyttää uskonsa menestykseen. Sitä tulee aikanaan, jos on tullakseen.

Pulkkasella ei ole toistaiseksi näköpiirissä paikkoja DP World Tourin kilpailuihin. Tulevien viikkojen ohjelma on hänellä tässä vaiheessa hämärän peitossa.

”Saattaa olla, että pidän reilun kuukauden harjoittelutauon. Challenge Tourilla on Intiassa kaksi kisaa parin viikon kuluttua, mutta en ole tehnyt vielä päätöstä niihin osallistumisesta.”

Kenya Openin voitti alusta asti kärjessä keikkunut ja lauantaihin Pulkkasen kanssa tasatahdissa lähtenyt Darius van Driel (-14). Lähimmäksi pääsivät Muthaiga Golf Clubin kentän takaysillä hyvin kirineet Englannin Joe Dean sekä Espanjan Nacho Elvira (-12). Eroa van Drieliin jäi kaksi lyöntiä.

Van Driel, 34, menetti korttinsa viime kauden päätteeksi DP World Tourille, mutta otti sen takaisin marraskuun karsinnoista. Karsintafinaalin jaettu kolmas sija takasi hollantilaiselle mukavan kategorian kaudeksi 2024. Nyt van Drielin ei tarvitse kantaa aikoihin huolta kortistaan, jonka uran ensimmäinen DPWT-voitto hänelle kauden 2026 loppuun asti takaa.

Ykköstila tuotti van Drielille 392 570 euron tienestit. Dean ja Elvira kuittasivat vajaat 200 000 euroa mieheen.

Lue seuraavaksi: Triplabogey rankaisi Tapio Pulkkasta, taistelu voitosta jatkuu