16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen 32:s Münchenissä – Ewen Ferguson otti tunteikkaan voiton

Mikko Korhoselta loppui bensa BMW International Openin viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Korhonen jäi Saksan turnauksen päätteeksi yli kuukauden mittaiselle tauolle.

Mikko Korhonen (-6) pelasi heikoimman kierroksensa Münchenissä Saksassa käydyn DP World Tourin kilpailun päätöspäivänä. Hän löi BMW International Openissa sunnuntaina tuloksen 72, ja putosi jaetulle 32. sijalle.

Korhonen selvitti etuysin puhtain paperein tehtyään yhden birdien ohella kahdeksan paria. Toisella kenttäpuoliskolla pelissä ei ollut kaivattua rytinää, ja toiveet korkeasta sijoituksesta haihtuivat.

Vaikka Korhosella jäi kiri piippuun München Eichenriedin kentällä, oli hän tyytyväinen viikon antiin.

”Tänään oli aika rankka kierros, kun pelattiin sateessa käytännössä koko päivä. En vain saanut tarpeeksi paikkoja luotua. Vähän lopussa tuntui, että bensa loppui”, Korhonen sanoi.

”Kilpailusta jäi ihan hyvä maku, ei voi valittaa. Tämä on aina ollut minulle hankala viikko, eli siinä mielessä tulos on hyvä. Parempi sijoitus jäi kiinni lähipelistä. Griinin ympärillä en ollut riittävän hyvä ja chippaaminen on haastavaa. Putti on ollut hyvää.”

BMW International Open oli Korhosen viimeinen kilpailu heinäkuussa, ja hänet nähdään seuraavan kerran tositoimissa elokuun puolivälin Tshekin turnauksessa. DP World Tourilla pelataan tulevina viikkoina Scottish Open ja The Open, eikä hänellä ole näihin kilpailuihin paikkaa. Sama koskee elokuun alussa pelattavaa Pariisin olympiaturnausta.

Yli vuoden mittaiselta breikiltä toukokuun lopussa työmaalleen palannut Korhonen on pelannut tällä kaudella viisi kilpailua, joista juhannusviikolla käyty KLM Open tuotti mukavasti kymmenennen sijan. Ainoa karsiutuminen on peräisin Belgiassa pelatusta paluuturnauksesta.

Vaikeat ajat kävivät mielen päälle, ja se näkyi tunteiden purkauksena Münchenissä.

Kilpailussa oli pitkään rakentumassa Ewen Fergusonin (-18) ja Jordan Smithin (-16) tiukka voittokamppailu. Käännekohdaksi muodostui Fergusonin tekemä birdie 14. reiällä, jolla Smith joutui tyytymään bogiin. Ero venähti kolmeen lyöntiin, eikä Ferguson päästänyt enää englantilaista kilpakumppaniaan uhittelemaan.

Hyvin lopussa venynyt Australian David Micheluzzi jakoi lopulta toisen sijan Smithin kanssa.

Ferguson, 28, palasi voittokantaan lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Uran kaksi ensimmäistä ykköstilaa tulivat kaudella 2022. Skotlantilainen aloitti tämän vuoden kilpailut hyvin, mutta kärsi sittemmin huimauksesta. Ongelma heijastui suorituksiin, kunnes vaiva vihdoin helpotti. Vaikeat ajat kävivät mielen päälle, ja se näkyi tunteiden purkauksena Münchenissä.

Tuore menestys avasi skotlantilaiselle paikan Royal Troonissa parin viikon kuluttua pelattavaan kauden viimeiseen major-kilpailuun, The Openiin ja tuotti reilut 392 000 euroa palkintorahaa.

Iso joukko pelaajia lunasti paikan The Openiin

BMW International Open päätti kiertueen niin sanotun European Swingin, johon kuului seitsemän kilpailua. European Swing oli KLM Openin ykkösen Guido Migliozzin heiniä, vaikka hän ei karsintarajan missanneena pystynyt kartuttamaan pistepussiaan Münchenissä.

Minikiertueen voitto tuotti hänelle paikan The Openiin sekä 200 000 dollarin bonussumman. Lisäksi Migliozzi sinetöi pääsynsä jokaiseen syksymmällä pelattavaan DPWT:n Back 9 -kilpailuun.

Myös Jesper Svensson, Laurie Canter, Nacho Elvira ja Matteo Manassero pääsevät Royal Troonissa pelattavaan kauden todelliseen kohokohtaan. He ansaitsivat paikkansa oltuaan Race to Dubai -listalla eniten pisteitä koonneet pelaajat, joilla ei ennestään ollut osallistumisoikeutta The Openiin.

Lue seuraavaksi: Kotiyleisö hyvästeli kuninkaat ja kuningattaret tavanneen huippugolfin ihmemiehen Münchenissä  

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    ruukku says:

    Vähän kyllä ihmetyttää tuo ”putti on ollut hyvää” kommentti, kun aika monta 3-6 jalkasta meni ohi eikä montaa pidempää uponnut. Toisaalta en kyllä tiedä miten hyvin nuo mitat pitävät paikkansa. Mutta kait se on miestä uskottava, kun itse noin sanoo. Jos ei sitten tarkoittanut, että putit on ollut teknisesti hyviä ja lähneet haluttuun suuntaan, mutta greenien lukeminen on ollut hankalaa.