16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Triplabogey rankaisi Tapio Pulkkasta, taistelu voitosta jatkuu

Tapio Pulkkanen lähtee päätöspäivään jaetulta kuudennelta sijalta. Kuva: Getty Images

Pulkkanen säilytti näköyhteyden kärkeen, mutta iso menestys vaatii sunnuntaina kovaa suoritusta.

Tapio Pulkkanen (-7) joutui antamaan kärjessä periksi Nairobissa Keniassa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Darius van Drielin kanssa paalupaikkaa Kenya Openin puolivälissä jakanut Pulkkanen pelasi lauantaina tuloksen 71, ja putosi jaetulle kuudennelle sijalle.

Kolme lyöntiä kärjestä oleva Pulkkanen sai kierrokselleen hyvän alun, ja seitsemännen reiän birdiellään hän kiipesi yksin kilpailun johtoon. Tämä ei kauan kestänyt, kun Pulkkasen pallo jäi seuraavan väylän avauksessa epäonnisesti puuhun johtaen lopulta triplabogiin.

Pulkkanen pelasi takaysiä par-tahdissa, kunnes hänelle avautui upean lähestymisen myötä mainio paikka tehdä eagle Muthaiga Golf Clubin kentän 18. reiällä. Putti ei aivan uponnut, mutta birdie nosti hänet päivän päätteeksi top 10:n ulkopuolelta kärjen tuntumaan.

”Suhteellisen hyvin lähti kierros liikkeelle: hyviä par-pelastuksia ja muutama birdie seitsemään ensimmäiseen reikään. Kahdeksannella väylällä pallo jäi puuhun ja sähelsin vähän muutakin samalla väylällä. Lopussa löin yhden urani raikkaimmista rautanelosista”, Pulkkanen kertasi kierroksen parhaita vaiheita ja huonointa hetkeä.

Pulkkasen rautapeli ei ollut kolmantena päivänä terävimmillään. Useampi lyönti jäi oikealle, vaikka jotain muuta oli tilauksessa.

”Tähtäsin vähän liikaa oikealle ja yritin saada draw’ta tulemaan. Suurin osa lyönneistä jäi suoraksi. Korkeassa ilmanalassa tuntuu, että palloa on vaikeampi saada käännätettyä. Sateen jäljiltä griinit olivat aika paljon hitaammat kuin edellisinä päivinä. En ihan päässyt vauhtien kanssa sinuiksi.”

Kenya Openin kärkeen Darius van Drielin seuraksi nousi Espanjan Manuel Elvira (-10). Kummaltakaan ei löydy ykköstiloja DP World Tourilta.

Myös Pulkkasen voittotili pääkiertueella on avaamatta. Sunnuntaina siihen on yhä hyvät mahdollisuudet, sillä kolmen lyönnin ero ei ole järin suuri. Erinomaista peliä Pulkkaselta joka tapauksessa vaaditaan, jos hän aikoo päätöspäivänä pokaalia nostella.

Iso menestys antaisi Pulkkasen uralle melkoisen piristyruiskeen ja olisi enemmän kuin tarpeen. Takana on heikko kausi, joka lähetti hänet hakemaan uutta vauhtia haastajakiertueelta. DP World Tourin pienempiin koitoksiin Pulkkaselle on silloin tällöin paikkoja luvassa nykyiselläkin kategoriallaan.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen ponnisti paalulle kilpailussa, joka on todellinen tuhannen taalan paikka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (15 kpl)