16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ponnisti paalulle kilpailussa, joka on todellinen tuhannen taalan paikka

Tapio Pulkkanen on löytänyt vahvan vireen Keniassa. Kuva: Getty Images

Kahteen birdieen kierroksensa päättänyt Pulkkanen pelaa Keniassa tavallista konservatiivisemmalla taktiikalla hyvästä syystä.

Tapio Pulkkanen johtaa oman kierroksensa jälkeen DP World Tourin Kenian kilpailua tuloksella -7 yhdessä Hollannin Darius Van Drielin kanssa.

Perjantaina aamuryhmissä pelannut Pulkkanen teki tuloksen 68 (-3). Hyvin sujunut kierros uhkasi lakastua reiän 16 bogien myötä, mutta sen sijaan että olisi lannistunut iski Pulkkanen uuden vaihteen silmään ja päätti kierroksensa kahteen birdieen.

”Hyvin kulkee. Melko paljon pelaan rautaa tiiltä tällä viikolla. Raffit on tiukat ja pallo rullaa väylillä paljon. Kyllä täällä korkealla pitää tosi paljon laskeskella prosentteja ja millasia kaaria meinaa pelata. Tuntuu, että lyöntiin valmistautuminen vaatii paljon aikaa ja kirkasta päätä”, Pulkkanen kertoi.

Ja avauskierroksen jälkeen Pulkkanen kertoi, että kenttä on tiiltä haastava ja väyläosumat ovat arvossaan korkean raffin takia. Pulkkasen kaltaisen tykittäjän kohdalla lyöntimitta riittää hyvin ilman draiveriakin ja avauskierroksella ratkaisu näkyi väyläosumatilastossa, jossa suomalainen tavanomaisesta poiketen keikkui kärkipäässä.

Lyöntiin valmistautuminen vaatii paljon aikaa ja kirkasta päätä.

Keniassa kisan voittoon ei tulla tarvitsemaan erityisen kovia tuloksia, sillä kisakenttä Muthaiga Golf Club on pitänyt huolen siitä, että tulostaso pysyy maltillisena. Jatkopaikka irronnee par-tuloksella.

Kisan toisella suomalaisella, Lauri Ruuskalla siihen on kuitenkin heikosti sujuneen avauskierroksen jälkeen matkaa viisi lyöntiä. Ruuska käynnisti toisen kierroksensa hieman ennen puolta päivää Suomen aikaa komeasti birdiellä.

Pulkkaselle Kenian kisa on erittäin iso mahdollisuus. Hän menetti viime kauden päätteeksi DPWT:n pelioikeuden ja tämän kauden päätyömaa on Challenge Tour. Joihinkin kiertueen pienempiin kisoihin, joihin Kenian kilpailu lukeutuu, hän kuitenkin mahtuu mukaan.

Kisan koko ja ajankohta näkyvät osallistujalistassa, eikä mukana ole kuin kaksi pelaajaa, joiden maailmanlistasijoitus on sadan parhaan joukossa. Suurimman osan ranking heiluu välillä 200–500 ja mukana on lukuisia paljon heikomminkin rankattuja kilpailijoita. Pulkkasen sijoitus on 414.

Voitto muuttaisi asetelman Pulkkasen kohdalla kertaheitolla tuomalla pelioikeuden pääkiertueelle. Kisan puolivälissä pytyn nostelemiseen on vielä matkaa, mutta vähintäänkin lupaava tilanne on.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)