DP World Tour - Kilpagolf

Ruotsalaiset kohensivat mieletöntä tilastoaan DP World Tourilla

Jesper Svenssonin nimikirjoitukset olivat sunnuntaina kuumaa valuuttaa. Kuva: Getty Images

Jesper Svensson kaatoi thaimaalaisvastustajansa kolmannella uusintareiällä.

Singaporessa käydyssä DP World Tourin kilpailussa nähtiin upea loppuhuipennus, kun Jesper Svensson ja Kiradech Aphibarnrat (-17) syttyivät Laguna National Golf Resort Clubin kentällä hurjaan tulostehtailuun.

Svensson jakoi yhdeksän alle -kierroksellaan kenttäennätystä, ja kun lyönnin enemmän kierrokseensa käyttänyt Aphibarnrat laittoi 18. viheriöllä eagle-putin sisään, oli hetkeä myöhemmin edessä kaksikon välinen playoff.

Uusinnassa palattiin kolmesti 18. tiille, kunnes heikko chippi alarinteestä maksoi Aphibarnratille bogin ja mahdollisuuden venyttää ratkaisua. Ruotsalaiselle jäi noin metrin päästä kaksi puttia voittoon hänen tyytyessä laittamaan ensimmäisen vain reiän viereen.

Svenssonin kierros oli ennätystulokseksi poikkeuksellisen kirjava. Joukkoon mahtui kaksi eagle, kahdeksan birdieä ja kolme bogia. Hän oli 63 lyönnin kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen kuusi alle, mutta puolivälissä tulleet kaksi peräkkäistä bogia vakavoittivat ilmeen. Loppu sujui kuitenkin virtaviivaisesti, ja hän pääsi hyvissä ajoin rangelle odottamaan mahdollista uusintaa.

Lähellä oli myös Sam Bairstowin (-16) pääsy playoffiin. Vasurilla oli kohtalainen paikka tehdä 18:lla eagle, mutta vielä ei ollut aika kypsä. Kolmas tila on kuitenkin nuoren englantilaisen kirkkaasti paras sijoitus DP World Tourilla.

Sinikeltaiset ovat saavuttaneet DP World Tourilla 119 ykköstilaa.

Aphibarnratille uusintatappio oli luonnollisesti raskas. Hän voitti viime vuosikymmenellä neljä kilpailua DPWT:llä, mutta edellisestä ykköstilasta on kulunut jo yli kuusi vuotta. Suunta on joka tapauksessa oikea, sillä pelinsä kanssa vaikeuksissa olleen thaimaalaisen viimeisestä top 3 -sijoituksestakin ehti vierähtää vuosia.

Singapore Classicin voitto oli reilut 392 000 euroa palkintorahaa ansainneelle Svenssonille, 28, ensimmäinen pääkiertueella. Debyyttivoitto oli lähellä jo vuoden lopussa Etelä-Afrikassa ja helmikuussa Bahrainissa pelatuissa turnauksissa, joissa kummassakin tuli toinen sija.

Uppsalasta kotoisin olevasta ja asuvasta Svenssonista tuli 38. ruotsalainen DP World Tour -voittaja. Vaikka länsinaapureilla on viime vuosina ollut hieman hiljaisempaa voittorintamalla, on ruotsalaisten kaikkien aikojen tilasto häkellyttävä.

Sinikeltaiset ovat saavuttaneet DP World Tourilla 119 ykköstilaa. Kun lista täydennetään PGA Tour -tilastolla, löytyy ruotsalaismiehiltä peräti 147 pääkiertuevoittoa.

Singaporen turnauksessa ei ollut mukana suomalaispelaajia.

Kilpailu käynnisti viiden turnauksen mittaisen Asian Swingin, jonka eniten pisteitä koonnut pelaajaa kuittaa 200 000 dollarin palkintosumman. DPWT:n ”Swingit” toimivat myös karsintareitteinä Rolex Series- ja Back 9 -kisoihin.