21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kolmas kerta sanoi Rikuya Hoshinolle toden DP World Tourilla

Rikuya Hoshino tuuletti ensimmäistä DPWT-voittoaan Qatar Mastersissa. Kuva: Getty Images

Ugo Coussaud laittoi Hoshinon vielä ahtaalle Dohan kentän 18. viheriöllä.

Rikuya Hoshino (-14) ylsi uransa komeimpaan saavutukseen ottamalla voiton Dohassa viikonvaihteessa käydyssä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Qatar Mastersin finaalikierroksella tuloksen 68 jättäen toiseksi sijoittuneen Ranskan Ugo Coussaudin lyönnin päähän.

Hoshino teki menestyksensä kannalta ratkaisevan oloisen eleen iskemällä peräkkäiset birdiet Doha Golf Clubin kentän 16. ja 17. reiällä. Kärkiryhmässä Hoshinon ja Rasmus Højgaardin kanssa pelannut Coussaud ei kuitenkaan päästänyt ensin mainittua helpolla.

Coussaud upotti 18. viheriöllä noin kolmemetrisen birdie-putin, ja pakotti Hoshinon onnistumaan omassa pari metriä lyhyemmässä ratkaisuputissaan. Vaaditun parin tekeminen ei lopulta tuottanut japanilaiselle ongelmia.

Hoshino nousi sunnuntaina Isao Aokin, Hideki Matsuyaman ja Ryo Hisatsunen rinnalle ainoina DP World Tourin japanilaisvoittajina. Aoki oli Japanin ensimmäinen golftähti. Maailmanlistalla parhaimmillaan kahdeksantena ollut pelaaja voitti yhden turnauksen myös PGA Tourilla, ja sijoittui majoreissa useita kertoja top 10:een.

Qatarissa hän ei enää päästänyt voittoa luisumaan käsistään.

Hoshino, 27, on viime aikoina häärinyt useamman kerran kisojen voittotaisteluissa. Hän otti loppuvuodesta peräkkäisinä kakkossijan sekä Australian PGA Championshipissä että Australian Openissa, mutta vielä tuolloin ei aika ollut kypsä. Qatarissa hän ei enää päästänyt voittoa luisumaan käsistään.

Japanin kiertueella kahdeksan ykköstilaa haalinut Hoshino teki itseään viime kaudella tutuksi suurelle yleisölle yllettyään kolmesti top 10:een DPWT:n kisoissa. Hän esitti ennakkoluulottomia otteita muun muassa BMW International Openissa (3:s) sekä Irish Openissa (7:s).

Uran ensimmäinen pääkiertuevoitto tuotti Hoshinolle vajaat 395 000 euroa palkintorahaa ja 500 Race to Dubai -ranking-pistettä.

Peliään päivästä toiseen kohentanut Scott Jamieson (-12) oli kilpailun kovin nousija. Hän teki 12 viimeisen reiän aikana kahdeksan birdieä, ja kiri kolmanneksi.

Qatar Mastersin ainoa suomalainen, Lauri Ruuska ei selvittänyt kisan karsintarajaa.

Lue seuraavaksi: Pitkään huterasti pelannut Dylan Frittelli teki jättiyllätyksen Bahrainissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje