16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen kiilasi komeasti kärjen tuntumaan DP World Tourilla

Tapio Pulkkanen Kenian kisan ensimmäisen kierroksen eliittiä. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska pelasi Kenian kisan avauspäivänä erikoisen kierroksen.

Tapio Pulkkanen käynnisti DP World Tourin Magical Kenya Open -kisan ryhdikkäästi tuloksella 67 (-4). Hänen par-putkensa rikkoontui viiden birdien ja yhden bogin muodossa.

Pulkkanen jakaa Nairobissa viiden muun pelaajan kanssa toista sijaa. Eroa johdossa olevaan Hollannin Darius van Drieliin (-5) on yksi lyönti.

”Oli hyvä, stedi päivä tänään. Tiukka on kenttä tämänhetkisellä raffilla. Pitää osua latuun, jos haluaa hyvää tulosta tehdä. Melko paljon löin rautakakkosta tiiltä. Kenttä on kuivunut parin päivän aikana paljon, ja pallo rullaa väylillä aika reippaasti”, Pulkkanen kertoi.

Vahva avauskierros toivottavasti antaa koetellulle pelaajalle nyt tarpeellisen annoksen lisäruutia, sillä masentavasti sujunut Etelä-Afrikan Challenge Tour -kisa alkoi viikko sitten 15 lyöntiä huonommalla tuloksella.

Ruuskan paineltava perjantaina lujaa

Jos Pulkkasen kisa alkoikin duurissa, oli Lauri Ruuskalla toinen ääni kellossa. Ruuskan kausi on ollut erittäin tahmea ja jatkopaikka on vielä pääkiertueella ottamatta. Avauskierros ei tälläkään viikolla suuria lupaa, sillä Ruuska joutui käyttämään siihen 76 (+5) lyöntiä.

Kisa lähti liikkeelle tuplabogilla, joita tuli etuysin aikana kaikkiaan kolme, kuten bogejakin. Neljä birdieä oli laiha lohtu ja sijoitus painui pitkälle sadan heikommalle puolelle.

Ruuskan kierros oli kaiken kaikkiaan erikoinen, sillä takaysi sujui häneltä peräti 12 lyöntiä paremmin kuin Muthaiga Golf Clubin kentän ensimmäinen puolisko. Ruuskalla on iso urakka edessään, jos hän aikoo olla mukana viikonlopun kierroksille. Siihen vaadittanee häneltä perjantaina neljä-viisi lyöntiä parin alle painuva tulos.

Juttua muutettu 22.2.2024 klo 18.57. Korjattu tekstiin Pulkkasen kierroksen birdie-määrä neljän sijaan viideksi.

Lue seuraavaksi: Kolmas kerta sanoi Rikuya Hoshinolle toden DP World Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje