11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ja Samooja tasatahdissa DP World Tourilla – kaksikolla edelleen hyvä sijoitus kiikarissa

Tapio Pulkkasella oli jälleen ongelmia avaustarkkuutensa kanssa. Kuva: Getty Images

Hieman vaisu lopetus varjosti suomalaisten muuten hyvää kierrosta.

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja (-2) lähtevät tasatilanteesta Hollannin Cromvoirtissa meneillään olevan DP World Tourin kilpailun neljännelle kierrokselle. He jakavat KLM Openissa 40. sijaa ennen päätöspäivää.

Etuysin ainoa parista poikennut reikätulos oli yhdeksännellä reiällä kirjattu tuplabogey. Pulkkanen sai käännettyä kierroksensa miinuksen puolelle sisääntulon alkupuolella tulleiden eaglen ja birdien myötä.

Onnistumiset kohensivat hänen asemiaan tuloslistalla, kunnes kierroksen päättäneellä par-viitosella lipsahtanut bogey vei junaa väärään suuntaan. Tulokseksi muodostui lopulta edellisen päivän tapaan 72.

”Alussa oli ihan hyvää pöhinää, mutta putti ei tippunut. Muutama avaus lähti tänään vinoon, ja oli sen jälkeen vähän hommaa parin saamiseksi. Hyvä eagle 12:lla muuten tasapaksuun päivään”, Pulkkanen kertoi.

Tiiltä oltiin vähän sivussa tänään aikaisempiin päiviin nähden, mutta kyllä sitä joku putti voisi myös upota.

Samooja oli Bernardus Golfin kentän seitsemännellä reiällä tehdystä tuplabogista huolimatta kierrostaan kolme alle takaysin alussa. Jatko oli kuitenkin tahmea, ja Samooja menetti sijoitustaan kahden bogin rasittamana parikymmentä pykälää.

”Vähän oli haasteita tänään varsinkin par-viitosilla, niin ei saa tulosta oikein irtoamaan. Tiiltä oltiin vähän sivussa tänään aikaisempiin päiviin nähden, mutta kyllä sitä joku putti voisi myös upota”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Toiveet top 10 -sijoituksen osalta ovat suomalaisila huippukierroksen varassa, mutta sunnuntain vahvalla esityksellä sijoittuminen 20 parhaan joukkoon on edelleen realistista.

”Hieman turhauttavaa peliä, mutta koetetaan huomenna saada aamusta ehjä kierros kasaan, niin tuolla saa vielä hyvää nousua”, Samooja valoi uskoa.

KLM Openin kärjessä jatkaa espanjalaispelaaja, mutta kaksi ensimmäistä päivää johdossa olleen Jorge Campillon sijaan paalulla on nyt hyvää nousu urallaan tekevä Pablo Larrazabal (-10). Tanskan Rasmus Højgaard ja Espanjan Adrian Otaegui jahtaavat neljännen kierroksen pelikaveriaan lyönnin päässä.

Suomalaisten lähtöajat sunnuntain kierroksella (Suomen aikaa):

10.05 Jayden Schaper RSA−Tapio Pulkkanen−Sebastian Söderberg SWE
10.16 Matthew Baldwin ENG−Kalle Samooja−Mike Lorenzo-Vera FRA

Lue seuraavaksi: Pulkkanen paukutti eaglen samalla reiällä jo toistamiseen, mutta lopussa hyvä ote kirposi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

  AnuM says:

  Olisihan tuota golfia paljon mukavampi katsella telkkarista, jos suomipojat pärjäisivät.
  Nyt tuntuu, että ovat lähinnä statisteja. Tulokset hiipuvat takayseillä. Mahtaako Korhonen olla sairaslistalla?

  Routagolf says:

  Välimäki tällä hetkellä ainoa, jolta voi odottaa jotain tulosta. Samooja ollut yössä viime kesän yllätysvoiton ja sen jälkeen pidetyn kahden kuukauden barbecue-loman jälkeen. Hehtaari-Tapiolla liikaa jo tavaramerkiksi tulleita sinisiä pallukoita tuloskortissa. Synkältä näyttää Suomi-golfin lähitulevaisuus.

  Seniorigolfari says:

  Minusta täällä Golfpisteen kommenteissa pitäisi pikemminkin antaa suomalaisgolfareille kannustusta kuin moitteita. Jotkut kommentit ovat jopa loukkaavia. Jos haluamme, että suomalaiset miehet ja naiset pärjäävät kv-mittelöissä, annetaan heille kehuja onnistumisten ja tsemppitoivotuksia epäonnistumisten jälkeen. Minusta Suomella on tällä hetkellä jo melko leveällä rintamalla kärkikamppailuun kykeneviä miehiä ja naisia. Ei horjuteta heidän itseluottamustaan ainaisella arvostelulla ja ivaamisella. Toivotaan heille vain hyvää, koska sen he kaikki tourille päässeet ansaitsevat.

  Sergio says:

  Seniorigolfari puhuu asiaa. En ymmärrä mikä pätemisen tarve on ihmisellä, joka käyttää kaikki tilaisuudet toisten mollaamiseen. Ilmeisesti nämä tyypit eivät ole itse koskaan urheilleet eivätkä ymmärrä sitä, ettei menestyminen ja varsinkaan voittaminen ole helppoa. Jatkuvasta menestymisestä puhumattakaan. Suomalaiset huippugolfarit ovat niin hyviä, ettei rivigolfari sitä edes tajua. Maailmalla vaan on poikkeuksellisen hyviä golfareita todella paljon, joita vastaan meikäläiset kamppailevat. On suuri saavutus sinänsä, että noinkin monta suomalaista pelaa päätoureilla. Vain jokunen vuosi sitten Ilonen oli ainoa.

  kuukkeli says:

  Eipä täällä lukijoiden tarvitse juurikaan kehua, kyllä toimittelijat pitää siitä huolen. Tosin usein nuolaisten ennenkuin tipahtaa. Ja varsinkin jos kyseessä on alkava nuori golfari.
  Nämä etukäteen tulevaksi mestariksi/ehdokkaaksi nostot aiheuttavat kaverissa tunteen, että minähän olenkin oikein tekijä. Pettymys on sitten suuri kun niin ei käykään.

  BayStream says:

  Suurin osa, jos edes kukaan, näistä huippupelaajistamme ei näitä juttuja lue ja siihen on myös syynsä…