[13][26]

[13][26]
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen paukutti eaglen samalla reiällä jo toistamiseen, mutta lopussa hyvä ote kirposi

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ovat pelanneet kaksi ensimmäistä kierrostaan samassa ryhmässä. Kuva: Getty Images.

Tapio Pulkkasen erinomainen kierros kariutui pariin heikkoon avaukseen neljän viimeisen reiän aikana.

Hollannin kilpailu on ollut miesten eurooppalaisen pääkiertueen ohjelmassa jo vuodesta 1972. Berbardus Golfin kentällä Cromvoirtissa se pelataan nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisellä yrittämällä voittotulos oli peräti 23 alle parin, viime vuonna 10 lyöntiä heikompi, 13 alle. Tänä vuonna mennään taas kovaa, mikäli suuntaa haetaan avauskierroksen johtotuloksesta, joka oli peräti yhdeksän alle.

Tapio Pulkkaselle kisa kyseisellä kentällä on ensimmäinen. Otteissa se ei ole näkynyt, vaan Pulkkanen ehti nousta tuloslistalla jo jaetulle kolmannelle sijalle ennen kierroksen lopun vastoinkäymisiä, jotka maksoivat kolme lyöntiä ja pudottivat miehen jakamaan sijaa 29. Pulkkanen teki tuloksen 72 (par) siirtyen yhteistulokseen -2

Bernardus Golfin kenttä on huomattavan pitkä, yli 6800-metrinen, ja linksmäinen. Pulkkanen hyötyy kentällä pitkistä lyönneistään ja hän olikin torstaisella avauskierroksella kisan pisimpiä draivaajia.

Perjantaina avaukset eksyivät kuitenkin useampaan kertaan naapuriväylän puolelle. Suurimmat karikot Pulkkanen vältti erityisesti hyvän puttaamisen ansiosta. Reiällä 15 hyvä tuuri lopulta loppui, kun Pulkkanen täräytti avauksensa veteen. Virhe johti lopulta tuplabogiin. Kierros päättyi bogiin, kun myös päätösväylän tiilyönti pullahti veteen.

Kierroksen kohokohta oli reiän neljä eagle. Pulkkanen teki eaglen samalla reiällä eilenkin, mutta tänään hän oli lähellä albatrossia, kun toinen lyönti jäi vain reilun vaaksan mitan päähän reiästä.

Pulkkasen kanssa samassa ryhmässä pelannut Kalle Samooja oli tänään ystäväänsä yhden lyönnin verran parempi viimeisteltyään kierroksensa  71 (-1) lyönnillä siirtyen näin yhteistulokseen -1. Turkulainen jakaa sijaa 41. Vaikka sijoitus tulee iltapäivän mittaan vielä elämään, nähdään Samooja jatkokierroksilla seitsemättä kertaa kuluvalla kaudella. Pulkkaselle jatkopaikka on kuudes.

”Ei se putteri yön aikana lämmennyt. Tiiltä greenille varsin stediä. Kaksi greenimissiä kahteen päivään ja hikisesti cutista. Aika selvää, mihin iltapäivällä pitää keskittyä. Pakka tulee olemaan aika tiukka, joten hyvään nousuun on aineksia”, kaksi birdieä ja yhden bogin tehnyt Samooja ynnäsi.
Samooja ja Pulkkanen ovat varsinaisen kilpailun ohella mitelleet keskinäisestä paremmuudesta puolitotisesti. Ensimmäisellä kierroksella Pulkkanen vei pidemmän korren, mutta perjantaina tilanne tasoittui.
”Tänään rahat kääntyivät lopussa meikäläiselle, jos joku miettii”, Samooja naurahti.

Sami Välimäki avasi toisen kierroksensa perjantaina kello 14.00 Suomen aikaa. Hän teki hyvää nousua kohti jatkokierroksia 10 reiän ajan, mutta sitten ote kirposi. Pahimmat takaiskut tulivat rei’illä 14 ja 15, joille merkittiin tuplabogit. Niiden jälkeen loppu oli kosmetiikka, eikä Välimäkeä nähdä jatkokierroksilla.

Artikkelia on päivitetty kello 19.36.

Lue seuraavaksi: Vedot Samoojalta voittanut Pulkkanen tarjoili parasta suomalaisantia Hollannin kisan avauspäivänä