16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tanskalaisella huippugolfilla pyyhkii hyvin – nyt tuli kaksoisvoitto DP World Tourilla

Rasmus Højgaard riensi onnittelemaan kahdeksannen kerran DP World Tourilla voittanutta Thorbjørn Olesenia. Kuva: Getty Images

Thorbjørn Olesen oli Ras Al Khaimahin turnauksessa omaa luokkaansa.

Thorbjørn Olesen (-27) ei antanut muille mahdollisuuksia Ras Al Khaimahissa Arabiemiraateissa sunnuntaina päättyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Ras Al Khaimah Championshipin neljännellä kierroksella tuloksen 67, ja jätti toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Rasmus Højgaardin kuuden lyönnin päähän.

Olesen lähti päätöspäivään kolmen lyönnin etumatkalta. Ero kuitenkin puolittui Al Hamra Golf Clubin kentän toisella reiällä hänen sorruttua par-nelosella tuplabogiin. Højgaard nousi etuysin jälkipuolella jo tasoihin, mutta heti perään koitti ratkaiseva käännekohta.

Højgaard joutui tyytymään kahdeksannella reiällä bogiin, ja komean kakkoslyönnin seurauksena eaglen tehnyt Olesen oli hetkessä kolmen lyönnin karussa. Olesen pelasi jatkossa tasapainoisesti, eikä päästänyt nuorta kilpakumppania enää uhittelemaan takaysin väylillä.

Tanskalaiset huippupelaajat ovat viime vuosina nostaneet pitkin askelin tasoaan golfin pääkiertueilla. Viime vuonna tuli DP World Tourilla kolme voittoa ja tukku muita kovia sijoituksia. Myös kausi 2024 on käynnistynyt juuteilta mukavasti. Ras Al Khaimahin kaksoisvoiton ohella mainetta tuli päivää aiemmin PGA Tourilla, kun Rasmus Højgaardin kaksosveli Nicolai saavutti toisen sijan San Diegossa pelatussa Farmers Insurance Openissa.

Olesen on yltänyt voittoihin kolmena perättäisenä vuotena.

Højgaardeille on helppo ennustaa valoisaa tulevaisuutta, sillä 22-vuotiaat veljekset ovat haalineet DP World Tourilla jo yhteensä seitsemän voittoa.

Myös Marcus Helligkilde oli Ras Al Khaimahissa hyvin kuvassa mukana 54 reiän jälkeen, mutta sunnuntain epäonnistuminen pudotti hänet neljänneltä sijalta 23:nneksi.

Ykköstila oli reilut 392 000 euroa palkintorahaa tienanneelle Olesenille, 34, kahdeksas DP World Tourilla. Edellinen tuli viime helmikuussa Bangkokissa, ja hän on yltänyt voittoihin kolmena perättäisenä vuotena.

Dubaihin muuttaneen Olesenin elämä meni kesällä 2019 sekaisin, kun hänen kerrottiin käyttäytyneen asiattomasti lennolla Memphisistä Lontooseen. WGC-sarjan kilpailun epäonnistuminen tuotti ison pettymyksen, jota hän yritti lievittää päihteillä ikävin seurauksin. Olesen pidätettiin koneen laskeuduttua Heathrown lentoasemalla, ja asetettiin DP World Tourin puolesta kilpailukieltoon.

Vuotta myöhemmin DPWT purki hänen pannansa, koska tapauksen oikeudenkäynti venyi koronapandemian vuoksi alkuperäisestä ajankohdasta yli 1,5 vuodella. Hänet vapautettiin lopulta kaikista syytteistä.

Vuoden 2018 voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa pelannut Olesen on tehnyt paluunsa jälkeen tasaista nousua huipulla. Hän luisui kilpailukieltonsa aikana maailmanlistalla sijan 500 ulkopuolelle, mutta on kavunnut rankingissa jo sijalle 85. Nousu jatkuu maanantaina OWGR:n viikoittaisen listapäivityksen myötä.

Ras Al Khaimah Championshipissä koettiin myös historiaa, kun arabiemiraattilainen pelaaja ylsi toisen kerran urallaan DPWT-kilpailun kärkikymmenikköön. Yhdeksännen sijan jakanut Joshua Grenville-Wood (-16) on alkuperältään englantilainen, ja vaihtoi kansalaisuutta viime lokakuussa.

Lue seuraavaksi: Päätösviheriöllä varmistellut McIlroy viisastui vahingosta, eikä päästänyt enää voittoa karkaamaan käsistään

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje