16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Päätösviheriöllä varmistellut McIlroy viisastui vahingosta, eikä päästänyt enää voittoa karkaamaan käsistään

Rory McIlroy iloitsi voittoaan Dubain iltapäivässä. Kuva: Getty Images

Ensimmäistä pääkiertuevoittoa tavoitellut Cameron Young jätettiin taas nuolemaan näppejään.

Rory McIlroy (-14) ei antanut voiton valua käsistään toisena peräkkäisenä viikkona Dubaissa käydssä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi kauden ensimmäisen Rolex Series -turnauksen neljännellä kierroksella tuloksen 70, ja otti voiton lyönnin marginaalilla ennen Puolan Adrian Meronkia.

Dubai Desert Classicin viimeiseen päivään lähdettiin Cameron Youngin kahden lyönnin johtoasemasta. Yhdysvaltalaisen peli oli kuitenkin sunnuntaina tahmeaa, ja kärkiryhmässä hänelle seuraa tehnyt McIlroy paineli jo kierroksen puolivälissä kolmen lyönnin karkumatkalle.

Kun tulokseen 74 hyytyneestä Youngista ei ollut Emirates Golf Clubin kentän toisellakaan puoliskolla voittotaisteluun, nousi loppua kohden kirinyt Meronk paikoin varovaisesti takaysillä pelanneen McIlroyn pahimmaksi uhkaajaksi.

Kisa sai uutta väriä, kun edellä menevässä ryhmässä pelannut Meronk teki sisääntulon puolivälissä kaksi peräkkäistä birdieä, ja McIlroy pian tämän jälkeen takaysin ainoan boginsa. Pohjoisirlantilainen ei enää yhdeksännen reiän jälkeen birdiejä tehnyt, mutta se ei hänen tilannettaan muodostanut tukalaksi.

Maailmanlistan kolmonen ei edes yrittänyt putata hieman yli kaksimetristä birdie-puttiaan sisään.

Tavallista tarkemmin hän vahtasi 17. reiän par-puttiaan, joka olisi ohi mennessään muodostanut loppuhetkistä vielä trillerin. Viikko sitten pelatun Dubai Invitationalin päätöskierroksen 14. reiällä McIlroy otti noin puolen metrin matkalta kolme puttia, joka antoi alkutahdit varmalta näyttäneen voiton menettämiselle.

Meronk päätti kilpailunsa birdieen, joten McIlroylle ei olisi bogey suoraan voittoon riittänyt. Viime sunnuntain vahingosta viisastuneena maailmanlistan kolmonen ei edes yrittänyt putata hieman yli kaksimetristä birdie-puttiaan sisään vaan pyöräytti pallon voittoaan varmistellen nöyrästi reiän viereen.

Voitto oli McIlroylle, 34, uran 34:s pääkiertueilla. Viime vuonna hän otti DP World Tourilla kaksi ykköstilaa. Nämä, kuten tämänviikkoinenkin, tulivat yhden lyönnin erolla kisan kakkoseen tai toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Hän kuittasi tuoreella saavutuksellaan noin 1,4 miljoonaa euroa. Meronkin osuus oli reilut 900 000, kun taas kolmanneksi jääneen Youngin (-12) pankkitili karttui 521 000 eurolla.

Dubai Desert Classic on ollut McIlroylle vuosien varrella menestyksekäs, sillä hän voitti kilpailun jo neljännen kerran.

Young vaikutti sunnuntain kierroksella turhautuneelta, ja täysin ymmärrettävästi. Jälleen yksi erinomainen mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen pääkiertuevoitto karkasi hänen ulottumattomiin. Young häärii toistuvasti turnausten kärkipäässä, mutta voiton puuttumisen tuska kasvaa. Viime kaudella majoreissa kahdesti top 8:aan yltänyt jenkki saa kantaa edelleen kyseenalaista kunniaa maailman parhaiten rankattuna pelaajana, jolla ei voittoja PGA Tourilta tai DP World Tourilta löydy.

Dubai Desert Classicin ainoa suomalaisosallistuja, Kalle Samooja ei selviytynyt jatkokierroksille.

Suomalaisia ei hetkeen DP World Tourilla nähdä

DPWT:n International Swing jatkuu ensi viikolla Ras Al Khaimahissa ilman suomalaisväriä. Samoojan varsinainen työmaa tällä kaudella on LIV Golf, ja hän lähtee pian valmistautumaan helmikuun alussa pelattavaan Meksikon turnaukseen.

Sami Välimäki jatkaa pelejään PGA Tourilla ja Lauri Ruuskan kategoria ei riitä Ras Al Khaimahin kilpailuun. Kun Mikko Korhosenkin kauden avaus antaa vielä odottaa itseään, ei siniristilippua tarvitse nostaa torstaina Al Hamra Golf Clubin salkoon.

Suomalaisia ei näillä näkymin nähdä myöskään Bahrainin kilpailussa, eikä huonoimmassa tapauksessa kuin vasta kuukauden kuluttua pelattavassa Kenian turnauksessa.

Samoojan tilanne jatkosta DP World Tourilla on hieman avoin. DPWT ei ole toistaiseksi perunut käytäntöään, jonka mukaan se langettaa sakon niille kiertueensa jäsenille, jotka pelaavat LIV Golfin varsinaisissa turnauksissa. Sakko on pitänyt maksaa, ennen kuin LIVillä kilpailleella DPWT:n jäsenellä on ollut asiaa sen järjestämiin turnauksiin.

Lue seuraavaksi: Kalle Samooja voitti LIV Golfin karsintakisan, ja lunasti pelioikeuden kiertueelle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje