27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kalle Samooja voitti LIV Golfin karsintakisan, ja lunasti pelioikeuden kiertueelle

Kalle Samooja pelaa LIV-kiertueella kaudella 2024. Kuva: Getty Images

Samoojan siirtyminen sauditaustaiselle kiertueelle pudottaa suomalaisten määrän kahteen DP World Tourilla.

Lopun kaksi peräkkäistä birdieä sinetöivät Kalle Samoojan (-8) voiton Abu Dhabi Golf Clubin kentällä viikonvaihteessa käydyssä LIV Golfin karsintaturnauksessa. Kisan kolmelle parhaalle oli luvassa paikka LIV-kiertueelle, joten Samoojaa kutsuu ensi kaudella uusi työmaa.

”Nyt muuttui ura aika kertaheitolla. Tässä on askel tuntemattomaan edessä”, hän kertoi tiedotteessa.

Samooja pääsi suoraan kolmipäiväisen karsinnan toiselle kierrokselle, jolta hän eteni vaivatta kahdelle viimeiselle kierrokselle. Hän hurjasteli sunnuntain ensimmäisellä kierroksella tuloksen 65, ja otti kahden lyönnin johdon.

Päivän jälkimmäisellä kierroksella Samoojalta ei nähty samanlaista ilotulitusta. Hän menetti johtonsa ja hetken kuluttua myös paikkansa top 3:ssa.

Kentän 17. reiällä Samoojan avaus päätyi väyläbunkkeriin. Pallo oli lievästi alaspäin viettävässä rinteessä, mutta hän onnistui saamaan pelivälineen noin kymmenen metrin päähän lipusta. Rohkeassa birdie-putissa oli vauhtia, mutta pallo painui keskeltä reikään.

Reiän 17 upotus oli sellainen, mistä voi vain unelmoida.

Samooja palasi birdiensä ansiosta jaetulle kärkipaikalle. Hän sivalsi 18. reiällä (par 5) tarkan avauksen ja iski lähestymisen väyläpuulla viheriön etuosaan. Matkaa reikään oli noin 20 metriä, kahden putin birdie ei kuitenkaan tuottanut hänelle ongelmia.

”Reiän 17 upotus oli sellainen, mistä voi vain unelmoida. 18:lla piti saada pallo vain kahdella griinille ja luottaa putteriin. Eipä parempaa puttia olisi voinut laittaa, kun tarvitsi ainoastaan näpäyttää sisään”, Samooja totesi.

”Olin aamulla kyllä aivan liekeissä. Tulokseen mahtui vielä kaksi kolmeputtista. Iltapäivällä en saanut rundia oikein lentoon, mutta pysyttiin rauhallisena ja pelissä mukana. John (caddie Dempster) sanoi 16:lla, että hän kaipaa lipun huoltamista. Sanoin siitä eteenpäin, että mene huoltamaan, niin täältä alkaa kolisemaan”, hän jatkoi.

Voitto tuotti Samoojalle 200 000 dollaria palkintorahaa. Kyseessä on hänen uransa toiseksi suurin palkintosumma.

Pitkä huilaustauko

LIV Golfin haastattelussa herkistynyt ja kotiväkeänsä kaipaava Samooja muistutti kauden olleen pitkä. Hän nosti esiin pitkän huilaustauon, jonka vasta helmikuussa Meksikossa käynnistyvä LIVin seuraava kausi turkulaiselle nyt mahdollistaa.

Tiukassa kilpailussa lyönnillä Samoojalle hävinneet Japanin Jinichiro Kozuma, Englannin Laurie Canter sekä Samoojan kanssa viimeisellä kierroksella pelannut Zimbabwen Kieran Vincent uusivat kahdesta muusta paikasta LIV-kiertueelle. Kolmikosta Kozuma ja Vincent ottivat playoffissa kaksi muuta tarjolla ollutta paikkaa.

Samoojan karsintakisan voitto merkitsee sitä, ettei häntä liiemmin DP World Tourilla ensi vuonna nähdä. Kun myös PGA Tourille kortin saaneen Sami Välimäen päähuomio on Atlantin toisella puolella pelattavissa kilpailuissa, tuovat suomalaisväriä DPWT:lle kaudella 2024 lähinnä vain Mikko Korhonen ja Lauri Ruuska.

DP World Tourin kortin menettänyt Tapio Pulkkanen oli suomalaisista myös mukana LIV Golfin karsintakilpailussa. Hän pääsi mukaan toiselle kierrokselle, mutta siihen matka katkesi.

LIV Golfin karsinnan kahtena ensimmäisenä päivänä 20 parasta ja samaan tulokseen päätyneet etenivät jatkoon. Tulokset nollattiin perjantaina ja lauantaina, joten vain kahden viimeisen kierroksen tulokset jäivät lopputuloksissa voimaan.

Kilpailussa sijalle 4−10 päätyneet pelaajat saivat osallistumisoikeuden ensi vuoden Asian Tour International Series -turnauksiin.

Juttua päivitetty 10.12. 2023 kello 17.23

Lue seuraavaksi: Rahm muutti mielensä – jättimäisen sopimussumman kuittaava tähti siirtyy LIV Golfiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (29 kpl)