23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pärnu Bayn klubitalo saa kansainvälisen palkinnon

Syyskuussa 2015 avattu Pärnu Bay Golf Links on noussut ensimmäisellä kaudellaan Baltian suosituimpiin bongauskohteisiin ja saanut tunnustusta erilaisuudestaan. Klubitalo palkitaan Golf Inc Magazinen toimesta tulevana perjantaina Teksasissa.

Ruotsalainen liikemies Peter Hunt osti muutama vuosi sitten konkurssikypsän Saare Golfin Saarenmaalla. Virolaiset sukujuuret omaava Hunt otti vielä isomman askeleen golfvaikuttajana rakennuttamalla Pärnuun upean Pärnu Bay Golf Linksin joka avattiin lähes tasan vuosi sitten.

Pärnu Bay on Baltian kentistä maisemiltaan ehdotonta ykkösketjua.

Pärnu Bay on Baltian kentistä maisemiltaan ehdotonta ykkösketjua.

Linkshenkinen Pärnu Bay eroaa tavanomaisesta paitsi maisemiensa, myös luonnonmukaisuutensa kautta. Tiiauspaikat on useissa paikoissa upotettu osaksi kenttää, wasteland-alueita on runsaasti, samoin etenkin kierroksen loppuvaiheilla vesiesteitä.

Viheriöillä on suuria muotoja, niiden ympäristöt on muotoiltu siten, että lähestymisissä putteri on usein pitkältäkin matkalta perusteltu valinta.

Kunnon osalta Pärnu Bay oli syyskuun alussa 2016 kauttaaltaan hyvässä kunnossa joitain ruskeita alueita lukuunottamatta. Kun kenttä avattiin wasteland-aluilla hiekan runsas määrä ja tämän johdosta niiden vaikea pelattavuus aiheuttivat runsaasti keskustelua. Tilanne on parantunut, mutta keskustelu jatkuu.

Erityistunnustusta Pärnu Bay ansaitsee hienoista harjoitusalueistaan.

Kierrosmäärät vielä pieniä

Pärnu Bayn ja Saare Golfin toimitusjohtaja Marko Kaldoja löytää kuluneesta kaudesta paljon positiivista.

”Kausi on ollut erinomainen, vaikka haasteitakin on matkan varrelle osunut. Saamamme palaute pelaajilta on ollut todella positiivista, kehitysehdotuksiin ja epäkohtiin pyrimme tarttumaan huolella. Ulkomaisia pelaajia on Pärnuun tullut odotuksiemme mukaisesti paljon. Kansainvälinen media on noteerannut meidät varsin laajalti”, hän kertoo.

”Merkittävin näistä on Golf Inc Magazinen ”Vuoden klubitalo” kilpailu, jossa saamme palkinnon Austinissa, Teksasissa 16. syyskuuta tapahtumassa, joka kerää merkittävän määrän golfalan vaikuttajia yhteen”, Kaldoja jatkaa.

”Olemme ehdolla myös World Golf Awards-järjestön kauden 2016 parhaan uuden kentän ja parhaan uuden klubitalon palkinnonsaajiksi. Pelaajat äänestävät palkinnon saajista,  äänestysaika päättyy lokakuun ensimmäinen päivä”, Kaldoja tietää.

Sekä Pärnu Bayssa että Saare Golfissa kierrosmäärät ovat kenttien kapasiteettiin nähden vielä vaatimattomia.

”Olemme matkalla 10 000 kierroksen määriin molemmilla. Ne olivat lukuja, joita ennakoimme kauden alussa. Uskommme toki, että määrät tulevat vuosien mittaa kasvamaan reilusti. Pärnu ja Saaremaa ovat upeita kohteita golfin lisäksi historiansa, gastronomian ja luontonsa myötä.”

Saare Golfin viheriöt ovat vuodesta toiseen loistavassa kunnossa läpi kauden.

Saare Golfin viheriöt ovat vuodesta toiseen loistavassa kunnossa läpi kauden.

Myös Saare Golf on mainiossa kunnossa. Molempia kenttiä pidetään auki myös vieraspelaajille syksyllä niin pitkään kuin kelejä riittää.

Pärnu Bayn listahinnat green feelle ovat melko kovia ( 99 e pe-su, 75 e ma-to). Saare Golfissa pelaamiseen liittyvät maksut ( 55-60 e) ovat paremmin linjassa kohteiden yleisen hintatason kanssa.

Lassi Pekka Tilanderin  suunnittelemat kentät ovat täysipainoisia kokonaisuuksia, joissa pelaajien taitoja mitataan riittävän monipuolisesti. Suomalaiset ovat vuosikausia matkustaneet Viroon, etenkin Tallinnan kentille pelimatkoille kiitettävänkin runsaina joukkoina. Määrät ovat vakioituneet varsin stabiileiksi lyhyen matkan johdosta.

Pärnun ja Saaremaan haasteena on niiden sijainti. Kasvupotentiaalia Suomen markkinoilla on Tallinnaa enemmän. Jotta taloudellisen tuloksen eteen saataisiin jossain vaiheessa plusmerkki, vieraspelaajia pitää saada näihin kohteisiin huomattavasti nykyistä enemmän myös Ruotsista ja muualta Euroopasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje