23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

FGA palkitsi St. Laurence Golfin ympäristötyöstä, josta voi vielä olla hyötyä koko toimialalle

Kuvassa St. Laurence Golfin Par 3 -kentän ensimmäinen viheriö. Jatkossa kenttää hoidetaan ilman kasvinsuojeluaineita.

FGA:n ja Scheteligin jakama palkinto tekee näkyväksi Suomen golfkentillä tehtävää ympäristötyötä.

Suomen Kentänhoitajien yhdistys, FGA, palkitsi kevätkokouksessaan St. Laurence Golfin aloitteen ympäristöystävällisestä kentänhoidosta. Palkinnon virallinen nimi on GEO Highlight of the Year 2023 sponsored by Schetelig.

Lohjalla sijaitsevan St. Laurence Golfin kuusireikäisen Par 3 -kentän hoidossa ei jatkossa käytetä kasvinsuojeluaineita, eli sienitautien torjunta-aineita, rikkakasvien torjunta-aineita tai tuhoeläinten torjunta-aineita.

”Tämä päätös on osa sitoutumistamme ympäristövastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tavoitteenamme on hankkia arvokasta tietoa ja kokemusta kentänhoidosta ilman kemiallisia torjunta-aineita. Samalla haluamme näyttää pelaajillemme, miten tämä vaikuttaa pelipinnan kuntoon lyhyellä ja pitkällä aikavälillä”, St. Laurence Golfin kenttämestari Irmeli Vilenius kertoo tiedotteessa.

”Uskomme, että tämä askel auttaa meitä kehittämään entistä kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä käytäntöjä kentänhoidossa. Se on myös vastaus pelaajiemme kasvavaan kiinnostukseen ympäristöasioihin ja haluamme olla edelläkävijöitä tässä asiassa. Olemme innoissamme tästä uudesta vaiheesta ja odotamme innolla yhteistyötä pelaajiemme kanssa tämän hankkeen onnistumiseksi. Kiitos tuestanne ja ymmärryksestänne tämän päätöksen takana”, Vilenius jatkaa.

St. Laurence Golfin Par 3 -kentälle pääsee pelaamaan, kun yhdellä ryhmän jäsenellä on green card.

Lohjalla kuljetaan nyt etujoukoissa, mutta tulevien vuosien opit voivat osoittautua tärkeiksi koko toimialalle, sillä EU tulee todennäköisesti kokonaan kieltämään tai ainakin suuresti rajoittamaan kasvinsuojeluaineiden käyttöä jäsenmaissaan lähivuosina. Mitä aikaisemmin saadaan kokemusta suojeluaineettomasta kentänhoidosta, sitä valmiimpia siirtymään ollaan.

FGA jakoi palkinnon ensimmäistä kertaa. Palkinnon voittajalle myönnetään 2500 euron stipendi käytettäväksi edelleen golfkentän ympäristötyön kehittämiseen. Palkinnon tavoitteena on nostaa esiin Suomen golfkentillä vuosittain tehtyjä ympäristöprojekteja, sekä samalla tukea ja ohjata GEO OnCourse ympäristöjärjestelmän käyttöön.

Palkinnon julkistamistilaisuudessa nostettiin esiin kaksi ympäristötyön kohokohtaa muiden palkinnon saajaksi ehdolla olleiden kenttien joukosta. Maininnan saivat Hirsala Golf, joka perusti neljän hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen kenttäyhtiön alueelle, sekä Harjattula Golf, jonka kenttäalueelta noin seitsemän hehtaarin kokoinen alue on jätetty niityksi, joka tukee luonnon monimuotoisuutta sekä vähentäen resurssien, kuten polttoaineen kulutusta.

”FGA:n toiminta tähtää vastuullisen ja ympäristöystävällisen golfkentänhoidon tukemiseen ja kehittämiseen Suomessa, koulutuksen ja arvostuksen kasvattamisen kautta. Yhteistyössä Scheteligin kanssa perustettu palkinto tulee toivottavasti nostamaan entisestään Suomalaisten golfkenttien ympäristöprojektien arvoa ja tunnettuutta myös laajemmin golfyhteisössä”, FGA:n puheenjohtaja ja Hirsala Golfin kenttämestari Janne Lehto kertoo.

”Golfkentillä tehdään paljon ympäristön ja luonnon, sekä ilmaston kannalta positiivisia toimia ja näitä haluammekin juhlistaa ja kannustaa sekä tukea mahtaviin projekteihin myös tulevaisuudessa”, hän jatkaa.

Golfkentillä tehtävä ympäristötyö on ottanut pitkiä edistysaskeleita Suomessa viime vuosina. FGA on listannut vuoden 2023 kohokohtia golfkenttien ympäristötyöstä sustainable.golf-sivustolla.

Myös Suomen Golfliitto huomioi ympäristötyön vuosittain jakamallaan ympäristöpalkinnolla. Vuoden 2023 palkinnon sai Pielis-Golf.

Lue seuraavaksi: Pielis-Golfille Suomen Golfliiton ympäristöpalkinto

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje