21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf Centerin uudet myymälät ovat auki – Vantaan tunnettu kauppapaikka vetää ihmisiä puoleensa

Vesa Tikkasen (vas.) ja Daniel Granin odotukset uuttaa myymälää kohtaan ovat korkealla.

Tammistossa Vantaalla ja Tampereella on juhlittu tänä viikonloppuna Golf Centerin uusien myymälöiden avajaisia.

Vantaalla sijaitseva katu, Tammiston kauppatie, tunnetaan lukuisista eri kokoisista kivijalkamyymälöistä, joihin saapuu porukkaa pidempien matkojen takaa. Näin on ollut myös uudessa Golf Centerissä, joka avasi ovensa kauppapaikkojen paraatialueella perjantaina.

Koko avajaispäivän uusi myymälä kuhisi golfareita, jotka halusivat päästä hypistelemään kauden uutuuksia ja ylipäätään katsomaan, millainen Suomen uusin golfmyymälä on. Samaan aikaan Tammiston kanssa Golf Center aukaisi Tampereen myymälän. Viikko sitten avajaisia juhlittiin Turussa ja Espoon Suomenojalla.

Uuden myymälän eteen Golf Centerin henkilökunta on paiskinut ympäripyöreitä päiviä. Suomessa nähdyt suuret lakot eivät ainakaan helpottaneet työurakkaa. Lopulta kaikki saatiin tässä vaiheessa golfkauden alkua valmiiksi ja myymälät auki.

”Olen todella tyytyväinen siihen, millainen tästä tuli. Iso kiitos henkilöstölle, joka on venynyt uskomattomasti. Myymälässä halusimme antaa mailamerkeille niille kuuluvan arvon, eli heti kun nousee liukuportaat ylös tähän aulaan, niin eri mailabrändit tulevat vastaan”, kertoo Golf Centerin toimialajohtaja Vesa Tikkanen.

Golf Center Tammistossa vallitsee tilan ja avaruuden tuntu.

Golf Centerin uudet myymälät sijaitsevat samoissa paikoissa, joissa oli konkurssiin menneen Golf Skyn kauppapaikat. Neljään uuteen myymälään tehtiin vaihtelevasti erilaisia toimenpiteitä ennen niiden avaamista. Kesän aikana muutoksia tehdään vielä lisää.

”Isoimmat muutokset kohdistuivat Vantaan myymälään, jossa tehtiin rakenteellisia muutoksia. Eilen, kun avattiin, niin oli hienoa nähdä ihmisten odottaneen tätä. Saimme paljon hyvää palautetta uudesta myymälästä”, sanoo myyntipäällikkö Daniel Gran.

Vaikka ihmisten ostokäyttäytyminen yleisesti on siirtynyt paljon verkkokauppoihin, golfin poikkeuksellinen luonne puoltaa edelleen kivijalkamyymälöiden olemassaoloa. Mailoja, kenkiä ja muita välineitä ja tuotteita halutaan katsoa fyysisesti ennen päätösten tekemistä.

Golf Center vastasi tähän huutoon rakentamalla uuden fittausstudion Vantaan myymälän alakertaan. Olosuhteet mahdollistivat huomattavan leveän studion rakentamisen, jolloin lyömiseen on molemmilta puolilta reippaasti tilaa.

Golf Center on tullut tunnetuksi laadukkaista fittauspalveluistaan. Rauta- ja puumailojen fittaamisen golfarit ovat löytäneet suurissa määrin. Puttereiden fittaaminen on nostanut suosiotaan viime vuosina. Tammistoon rakennetaan Sam PuttLab -studio, jossa putterin saa fitattua omassa rauhassa.

Uudessa myymälässä on loistavat puitteet mailamitoitukseen, mikä tekee sekä henkilökunnan että asiakkaan työskentelyn miellyttäväksi.

Uusia merkkejä mukaan valikoimaan

Neljän myymälän avajaisten yhteydessä Golf Center on brändännyt ilmettään uusiksi muun muassa logon ja värityksen osalta. Myös laajaan tuotevalikoimaan on tullut uusia merkkejä.

”Olemme panostaneet vaate- ja kenkämallistoon. Kenkäpuolelta voi mainita New Balancen, Skechersin, Under Armourin ja sokerina pohjalla G/Foren, joita ei ole meillä aikaisemmin ollut. Vaatteissa olemme ottaneet Calvin Kleinin ja Cutter & Buckin valikoimaan. Didriksons lähti vaatepuolella golfiin mukaan ja se löytyy nyt meiltä”, Tikkanen luettelee.

Golfissa on lajina menossa noususuhdanne, kun uusia ihmisiä tulee lajin pariin ja kierrosmäärät ovat hyvällä tasolla. Koko toimialan on siten oltava hereillä säilyttääkseen ja kasvattaakseen lajin vetovoimaa.

”Odotukset tämän kesän suhteen ovat korkealla. Me olemme valmiina palvelemaan valikoimalla ja osaamisellamme kaikkia golfareita”, Tikkanen tiivistää.

Uusien myymälöiden avajaistarjoukset jatkuvat viikonlopun yli maanantaille ja mailamitoitukset ovat ilmaisia huhtikuun ajan. Kaikki näyttää siltä, että Golf Center on valmis täyttämään Golf Skyn markkinoille jättämän tyhjiön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Takatii1 says:

    Hienoja suuria myymälöitä on taas yhtä paljon kuin ennenkin. Valitettavasti monopoliasema näkyy hinnoittelussa, mikä ei ole yllätys. Jutussa viitattiin verkkokauppakilpailuun, jonka merkitys kivijalkakauppojen hinnoitteluun on kuitenkin aika rajallinen. Useimmat haluavat sovittaa vaatteensa, kenkänsä ja mailansa ”omiin mittoihin”. Aika vähän golfin tuotekirjosta on pallojen tapaista, joita ostetaan kokeilematta.