23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Matilda Castren pelaa kauden neljännen LPGA-kilpailunsa Seville Golf and Country Clubilla. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Matilda Castren yrittää kääntää kurssinsa Arizonassa

02.04.2024 11:26

Leevi Hellberg komeasti toinen Ranskan avoimissa

Koski-Golfin Leevi Hellberg ylsi Pariisin lounaispuolella Courson-Monteloupissa käydyssä kilpailussa uransa kovimpaan saavutukseen. Hän venyi Ranskan alle 18-vuotiaiden avoimen mestaruusturnauksen loppuotteluun sijoittuen kakkoseksi. Finaalin voiton vei Ranskassa ikäluokkansa kakkospelaajaksi rankattu Oscar Couilleau lukemin 3/2.

”Häviäminen finaalissa ei ole ikinä kivaa, mutta kaikkeni annoin ja vastustaja oli niukasti parempi. En vain saanut ratkaisevia putteja sisään. Matsi oli ihan voitettavissa”, Hellberg kertoi.

Ranskan avointen finaalikaksikko Leevi Hellberg ja Oscar Couilleau. Kuva: Minea Blomqvist-Kakko

Hellbergin hyvä pelivire käynnistyi Ecco Tourin Winter Series -turnauksista maaliskuun alussa. Ranskassa peli kehittyi kilpailun edetessä.

”Lyöntipelikarsinta oli taistelu. Toisen lyöntipelipäivän jälkeen löysin rangella yhden pienen jutun ja kaikki klikkas. Oli siistiä päästä pelaamaan kaikki rundit. Kaikki matsit olivat todella kovatasoisia”, viime vuonna U18-ikäluokan SM-reikäpelissä niin ikään hopeaa ottanut Hellberg totesi.

Hänen kilpailukautensa jatkuu huhtikuun lopussa Thaimaassa pelattavassa Thailand Singha Amateur Match Play Championshipissä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.04.2024 12:25

Hurjassa vedossa oleva Nelly Korda voitti kolmannen kerran peräkkäin

Nelly Korda (-20) uhkuu vankkaa kuntoa naisten ykköskiertueella LPGA Tourilla. Hän pelasi Gilbertissä Arizonassa käydyn Ford Championshipin viimeisellä kierroksella tuloksen 65, ja nousi kisan ykköseksi kahden lyönnin erolla australialaistulokas Hira Naveediin.

Sunnuntain kierros pelattiin Seville Golf and Country Clubin kentällä sateisessa säässä. Hankalat olosuhteet eivät estäneet maailmanlistan kärjessä asemaansa tukevoittavaa Kordaa pelaamasta päätöspäivänä kisan parasta tulostaan.

”On vaikeaa olla mentaalisesti sataprosenttisessa tilassa etenkin voiton jälkeen ja tällaisissa puitteissa. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, yritin vain ottaa lyönnin kerrallaan”, Korda sanoi.

Voitto oli Kordan kolmas peräkkäinen ja kaikkiaan 11:s LPGA Tourilla. Kaksi edellistä tulivat uusinnan jälkeen Floridassa ja Kaliforniassa. Korda ei ollut mukana kiertueen ”Asian Swingissä”, joten kauden ensimmäisen ja toisen voiton välillä oli lähes kaksi kuukautta.

Viimeksi LPGA:lla kolmeen peräkkäiseen voittoon oli pystynyt Thaimaan Ariya Jutanugarn, kahdeksan vuotta sitten. Edellinen kolmen voiton suoraan yltänyt yhdysvaltalaispelaaja oli JoAnne Carner, joka onnistui tempussa vuonna 1980.

Isoa menestystä Arizonassa oli tarjolla eurooppalaisillekin. Ruotsalaiset Frida Kinhult ja Maja Stark sekä Espanjan Carlota Ciganda (-17) jakoivat kolmatta sijaa. Turnauksen suomalaispelaaja Matilda Castren karsiutui.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.03.2024 09:21

Eurooppalaisilla voitto kiikarissa LPGA Tourilla

Carlota Ciganda (-15) täräytti tuloksen 66 Gilbertissä Arizonassa jatkuneessa Ford Championshipissä. Espanjalainen kiipesi Korean Hyo Joo Kimin ja USA:n Sarah Schmelzelin seuraksi kärkeen, kun LPGA:n ohjelmaan kuuluvaa kilpailua on jäljellä vielä yksi kierros.

Kisan eurooppalaispelaajat ovat hankkiutuneet päätöspäivän alla erinomaisiin asemiin, sillä ruotsalaiset Maja Stark (-14) ja Frida Kinhult (-13) sekä Tanskan Emily Kristine Pedersen (-13) ja Espanjan Azahara Munoz (-13) ovat kahden lyönnin sisällä kärjestä.

Matilda Castrenin urakka kilpailussa jäi kahteen kierrokseen. Suomalainen pelasi tällä viikolla kauden viidennen turnauksensa. Näistä neljä on päättynyt karsiutumiseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.03.2024 09:18

Kolmen suoraa jahtaava Scheffler kiilasi epäonnestaan huolimatta kärkeen

Scottie Scheffler (-9) nousi Houstonissa meneillään olevan PGA Tourin kilpailun paalulle. Hän pelasi Texas Children’s Openin kolmannella kierroksella tuloksen 66, jakaen tasaisessa turnauksessa kärkipaikkaa David Skinnsin, Stephan Jägerin, Alejandro Tostin ja Thomas Detryn kanssa.

Schefflerille osui heikko hetki Memorial Parkin kentän takaysillä, kun 13. reiän bogia seurasi pian tuplabogey. Hänen tiilyöntinsä 15. reiällä (par 3) putosi noin metrin päähän lipusta, mutta pallo spinnasi alaspäin viettävää rinnettä pitkin veteen. Scheffler ei tuplastaan synkistynyt vaan teki oitis kaksi peräkkäistä birdieä.

Maailmanlistan ykkönen tavoittelee Houstonissa kolmatta peräkkäistä voittoa. Tähän on edellisen kerran Yhdysvaltain kiertueella pystynyt Dustin Johnson seitsemän vuotta sitten.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 14:53

Japanilaisnuorukainen karkumatkalla Indian Openissa

Tuloksen 68 pelannut Keita Nakajima (-18) teki irtioton lauantaina jatkuneessa Hero Indian Openissa. Japanilainen onnistui tuplaamaan johtonsa kolmannella kierroksella, ja lähtee päätöspäivään neljännen lyönnin etumatkalta ennen Malesian Gavin Greeniä ja Ranskan Romain Langasqueta (-14). Tämä kolmikko muodostaa myös sunnuntain kärkiryhmän DLF Golf & Country Clubilla New Delhissä käytävässä kilpailussa.

Ensimmäistä kauttaan DP World Tourilla pelaavan Nakajiman, 23, paras sijoitus kiertueella on Ras Al Khaimahin kilpailun neljäs tila tammikuulta. Japanin Tourilla hän on voittanut neljä turnausta.

Kilpailun ainoa suomalaispelaaja Lauri Ruuska karsiutui jatkokierroksilta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 09:52

Schefflerin hieno tulossarja katkesi tylysti – Finau ennätystuloksella paalulle

Scottie Schefflerin (-5) toiveet 29. peräkkäisestä alle parin sujuneesta kierroksesta kaatuivat Texas Children’s Houston Openin toisena päivänä. Maailmanlistan ykkönen pelasi perjantaina Memorial Parkin kentän par-tahdissa, ja lähtee viikonlopun kierroksille jaetulta neljänneltä sijalta.

Hän oli vielä 17. reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle, mutta sortui päivän päätteeksi tuplabogiin. Scheffler ennätti pelata 28 peräkkäistä kierrosta alle parin. Vastaavanlaista putkea ei ollut PGA Tourilla nähty sitten vuoden 1983. Ennen perjantain kierrosta hän oli alittanut kentän parin vuoden jokaisella kilpailukierroksellaan.

Houstonin turnauksen ykköspaikalle nousi uransa kovinta tulosta, 61, sivunnut Tony Finau (-9). Alejandro Tosti (-7) on toisena. Kärkikolmikon täydentää sinnikkäästi uransa ensimmäistä pääkiertuevoittoa tavoitteleva Thomas Detry (-6). Belgialainen on saavuttanut kymmenen top 3 -sijoitusta, joista kuusi on kakkostiloja.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 08:49

Bogitonkaan kierros ei pelastanut Castrenin jatkopaikkaa

Matilda Castren (-3) kohensi hieman tahtiaan Gilbertissä Arizonassa meneillään olevassa LPGA Tourin kilpailussa. Hän käytti Ford Championshipin toiseen kierrokseen 70 lyöntiä, mutta ei onnistunut kampeamaan itseään karsintarajan yläpuolelle.

Castrenille ei kirjattu perjantaina Seville Golf and Country Clubin kentällä ainuttakaan bogia. Päivän molemmat birdiensä hän teki jälkimmäisellä (1–9) kenttäpuoliskolla.

Suomalainen pelasi avauskierroksen neljänneltä reiältä lähtien bogittomasti, mutta jatkohaaveet kariutuivat tehottomuuteen. Paikka viikonlopun kierroksille olisi vaatinut kaksi lyöntiä paremman tuloksen.

Turnauksen kärkeen nousi komean 11 birdien kierroksen pelannut Australian Hannah Green (-14). Vuoden 2019 Women’s PGA Championshipin voittajalla on lyönnin etumatka USA:n Sarah Schmelzeliin ja Taiwanin Peiyun Chieniin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 15:05

Puttereistaan tuttu premium-brändi laajensi valikoimaansa rautoihin

Mainetta huippuluokan puttereillaan niittänyt Bettinardi on esitellyt ensimmäiset rautamailansa. Brändin ikoninen Honeycomb-kuviointi löytyy nyt muscleback- ja cavityback-tyyppisten rautojen lavan taustapuolelta.

MB-24-raudat (muscleback) on suunnattu paremmille pelaajille, kun taas pallon korkeampaa nousukulmaa edistävä CB-24 (cavityback) soveltuu anteeksiantavampana mallina laajemmalle harrastajajoukolle. Molemmat versiot on taottu hiiliteräksestä.

”Olemme odottaneet sopivaa hetkeä aloittaa rautamailojen valmistus, mutta emme ole halunneet pitää asian kanssa kiirettä. Piti vain keksiä jotain hieman erilaista”, yhtiön toimitusjohtaja Sam Bettinardi sanoi.

Mailojen valmistuksessa on käytetty erittäin tiheää volframia ja komposiittia, mikä auttaa optimoimaan lavan painopistettä ja lisäämään MOI-arvoa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Bettinardi Golf (@bettinardigolf) jakama julkaisu

Rautojen hinnat asettuvat 1700–2200 euron välimaastoon varresta ja grippimallista riippuen.  Suomessa toimivista golfin verkkokaupoista Dormy toimii Bettinardin jälleenmyyjänä.

Viime vuosikymmenen lopulla perustetun Bettinardin valikoimiin kuuluu myös wedge-mallisto. Yhtiön sopimuspelaajiin kuuluvat muun muassa Matt Fitzpatrick, Matt Kuchar ja Georgia Hall.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 14:48

Päätösreiän tuplapar sinetöi Ruuskan karsiutumisen DP World Tourilla

Lauri Ruuskan (+4) haaveet Intian avointen jatkopaikasta haihtuivat toisen kierroksen takaysillä (1−9). Ruuska teki puolivälin krouvissa kaksi peräkkäistä birdieä, ja nousi tuossa vaiheessa karsintarajan oikealle puolelle. Seuraavien kolmen reiän aikana tulleet kaksi tuplabogia kävivät kuitenkin kalliiksi.

Tuloksen 76 pelannut Ruuska pyöräytti lopussa vielä kaksi birdieä, mutta viimeisen reiän riskinotto johti tuplapariin ja sinetöi hänen kohtalonsa.

Hero Indian Openin toinen kierros jäi ukkosen vuoksi perjantaina kesken. Karsintaraja tullee kuitenkin asettumaan -1:n kohdalle.

New Delhissä DLF Golf and Country Clubin kentällä pelattavan turnauksen paalupaikalla on Japanin Keita Nakajima (-14). Ranskan Romain Langasque tähyilee kahden lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 07:59

Castren toipui kierroksen heikosta alusta

Matilda Castrenilla on pari lyöntiä kiinnikurottavaa karsintarajan oikealle puolelle, kun Arizonan LPGA-turnaus jatkuu perjantaina. Hän pelasi Ford Championshipin ensimmäisenä päivänä tuloksen 71 (-1), jolla heltiää 18 reiän jälkeen jaettu 96. sija.

Kierroksen alku Seville Golf and Country Clubin kentällä oli hankala. Perjantaina kolmas bogey syntyi neljännellä reiällä, mutta jatkossa suomalainen pelasi jämäkästi. Hän teki kierroksen päätteeksi päivän kolmannen ja neljännen birdiensä säilyttäen vielä kohtalaiset näkymät jatkopaikkaan.

Gilbertissä pelattavan kilpailun kärjessä on Pajaree Anannarukarn (-9). Thaimaalaisella on lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Saksan Isi Gabsaan, Australian Gabriela Ruffelsiin, USA:n Lilia Vuhun sekä espanjalaisiin Azahara Munoziin ja Carlota Cigandaan.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 07:59

Castren toipui kierroksen heikosta alusta

Matilda Castrenilla on pari lyöntiä kiinnikurottavaa karsintarajan oikealle puolelle, kun Arizonan LPGA-turnaus jatkuu perjantaina. Hän pelasi Ford Championshipin ensimmäisenä päivänä tuloksen 71 (-1), jolla heltiää 18 reiän jälkeen jaettu 96. sija.

Kierroksen alku Seville Golf and Country Clubin kentällä oli hankala. Perjantaina kolmas bogey syntyi neljännellä reiällä, mutta jatkossa suomalainen pelasi jämäkästi. Hän teki kierroksen päätteeksi päivän kolmannen ja neljännen birdiensä säilyttäen vielä kohtalaiset näkymät jatkopaikkaan.

Gilbertissä pelattavan kilpailun kärjessä on Pajaree Anannarukarn (-9). Thaimaalaisella on lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Saksan Isi Gabsaan, Australian Gabriela Ruffelsiin, USA:n Lilia Vuhun sekä espanjalaisiin Azahara Munoziin ja Carlota Cigandaan.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 14:48

Päätösreiän tuplapar sinetöi Ruuskan karsiutumisen DP World Tourilla

Lauri Ruuskan (+4) haaveet Intian avointen jatkopaikasta haihtuivat toisen kierroksen takaysillä (1−9). Ruuska teki puolivälin krouvissa kaksi peräkkäistä birdieä, ja nousi tuossa vaiheessa karsintarajan oikealle puolelle. Seuraavien kolmen reiän aikana tulleet kaksi tuplabogia kävivät kuitenkin kalliiksi.

Tuloksen 76 pelannut Ruuska pyöräytti lopussa vielä kaksi birdieä, mutta viimeisen reiän riskinotto johti tuplapariin ja sinetöi hänen kohtalonsa.

Hero Indian Openin toinen kierros jäi ukkosen vuoksi perjantaina kesken. Karsintaraja tullee kuitenkin asettumaan -1:n kohdalle.

New Delhissä DLF Golf and Country Clubin kentällä pelattavan turnauksen paalupaikalla on Japanin Keita Nakajima (-14). Ranskan Romain Langasque tähyilee kahden lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.03.2024 15:05

Puttereistaan tuttu premium-brändi laajensi valikoimaansa rautoihin

Mainetta huippuluokan puttereillaan niittänyt Bettinardi on esitellyt ensimmäiset rautamailansa. Brändin ikoninen Honeycomb-kuviointi löytyy nyt muscleback- ja cavityback-tyyppisten rautojen lavan taustapuolelta.

MB-24-raudat (muscleback) on suunnattu paremmille pelaajille, kun taas pallon korkeampaa nousukulmaa edistävä CB-24 (cavityback) soveltuu anteeksiantavampana mallina laajemmalle harrastajajoukolle. Molemmat versiot on taottu hiiliteräksestä.

”Olemme odottaneet sopivaa hetkeä aloittaa rautamailojen valmistus, mutta emme ole halunneet pitää asian kanssa kiirettä. Piti vain keksiä jotain hieman erilaista”, yhtiön toimitusjohtaja Sam Bettinardi sanoi.

Mailojen valmistuksessa on käytetty erittäin tiheää volframia ja komposiittia, mikä auttaa optimoimaan lavan painopistettä ja lisäämään MOI-arvoa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Bettinardi Golf (@bettinardigolf) jakama julkaisu

Rautojen hinnat asettuvat 1700–2200 euron välimaastoon varresta ja grippimallista riippuen.  Suomessa toimivista golfin verkkokaupoista Dormy toimii Bettinardin jälleenmyyjänä.

Viime vuosikymmenen lopulla perustetun Bettinardin valikoimiin kuuluu myös wedge-mallisto. Yhtiön sopimuspelaajiin kuuluvat muun muassa Matt Fitzpatrick, Matt Kuchar ja Georgia Hall.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 08:49

Bogitonkaan kierros ei pelastanut Castrenin jatkopaikkaa

Matilda Castren (-3) kohensi hieman tahtiaan Gilbertissä Arizonassa meneillään olevassa LPGA Tourin kilpailussa. Hän käytti Ford Championshipin toiseen kierrokseen 70 lyöntiä, mutta ei onnistunut kampeamaan itseään karsintarajan yläpuolelle.

Castrenille ei kirjattu perjantaina Seville Golf and Country Clubin kentällä ainuttakaan bogia. Päivän molemmat birdiensä hän teki jälkimmäisellä (1–9) kenttäpuoliskolla.

Suomalainen pelasi avauskierroksen neljänneltä reiältä lähtien bogittomasti, mutta jatkohaaveet kariutuivat tehottomuuteen. Paikka viikonlopun kierroksille olisi vaatinut kaksi lyöntiä paremman tuloksen.

Turnauksen kärkeen nousi komean 11 birdien kierroksen pelannut Australian Hannah Green (-14). Vuoden 2019 Women’s PGA Championshipin voittajalla on lyönnin etumatka USA:n Sarah Schmelzeliin ja Taiwanin Peiyun Chieniin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 09:52

Schefflerin hieno tulossarja katkesi tylysti – Finau ennätystuloksella paalulle

Scottie Schefflerin (-5) toiveet 29. peräkkäisestä alle parin sujuneesta kierroksesta kaatuivat Texas Children’s Houston Openin toisena päivänä. Maailmanlistan ykkönen pelasi perjantaina Memorial Parkin kentän par-tahdissa, ja lähtee viikonlopun kierroksille jaetulta neljänneltä sijalta.

Hän oli vielä 17. reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle, mutta sortui päivän päätteeksi tuplabogiin. Scheffler ennätti pelata 28 peräkkäistä kierrosta alle parin. Vastaavanlaista putkea ei ollut PGA Tourilla nähty sitten vuoden 1983. Ennen perjantain kierrosta hän oli alittanut kentän parin vuoden jokaisella kilpailukierroksellaan.

Houstonin turnauksen ykköspaikalle nousi uransa kovinta tulosta, 61, sivunnut Tony Finau (-9). Alejandro Tosti (-7) on toisena. Kärkikolmikon täydentää sinnikkäästi uransa ensimmäistä pääkiertuevoittoa tavoitteleva Thomas Detry (-6). Belgialainen on saavuttanut kymmenen top 3 -sijoitusta, joista kuusi on kakkostiloja.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.03.2024 14:53

Japanilaisnuorukainen karkumatkalla Indian Openissa

Tuloksen 68 pelannut Keita Nakajima (-18) teki irtioton lauantaina jatkuneessa Hero Indian Openissa. Japanilainen onnistui tuplaamaan johtonsa kolmannella kierroksella, ja lähtee päätöspäivään neljännen lyönnin etumatkalta ennen Malesian Gavin Greeniä ja Ranskan Romain Langasqueta (-14). Tämä kolmikko muodostaa myös sunnuntain kärkiryhmän DLF Golf & Country Clubilla New Delhissä käytävässä kilpailussa.

Ensimmäistä kauttaan DP World Tourilla pelaavan Nakajiman, 23, paras sijoitus kiertueella on Ras Al Khaimahin kilpailun neljäs tila tammikuulta. Japanin Tourilla hän on voittanut neljä turnausta.

Kilpailun ainoa suomalaispelaaja Lauri Ruuska karsiutui jatkokierroksilta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.03.2024 09:18

Kolmen suoraa jahtaava Scheffler kiilasi epäonnestaan huolimatta kärkeen

Scottie Scheffler (-9) nousi Houstonissa meneillään olevan PGA Tourin kilpailun paalulle. Hän pelasi Texas Children’s Openin kolmannella kierroksella tuloksen 66, jakaen tasaisessa turnauksessa kärkipaikkaa David Skinnsin, Stephan Jägerin, Alejandro Tostin ja Thomas Detryn kanssa.

Schefflerille osui heikko hetki Memorial Parkin kentän takaysillä, kun 13. reiän bogia seurasi pian tuplabogey. Hänen tiilyöntinsä 15. reiällä (par 3) putosi noin metrin päähän lipusta, mutta pallo spinnasi alaspäin viettävää rinnettä pitkin veteen. Scheffler ei tuplastaan synkistynyt vaan teki oitis kaksi peräkkäistä birdieä.

Maailmanlistan ykkönen tavoittelee Houstonissa kolmatta peräkkäistä voittoa. Tähän on edellisen kerran Yhdysvaltain kiertueella pystynyt Dustin Johnson seitsemän vuotta sitten.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.03.2024 09:21

Eurooppalaisilla voitto kiikarissa LPGA Tourilla

Carlota Ciganda (-15) täräytti tuloksen 66 Gilbertissä Arizonassa jatkuneessa Ford Championshipissä. Espanjalainen kiipesi Korean Hyo Joo Kimin ja USA:n Sarah Schmelzelin seuraksi kärkeen, kun LPGA:n ohjelmaan kuuluvaa kilpailua on jäljellä vielä yksi kierros.

Kisan eurooppalaispelaajat ovat hankkiutuneet päätöspäivän alla erinomaisiin asemiin, sillä ruotsalaiset Maja Stark (-14) ja Frida Kinhult (-13) sekä Tanskan Emily Kristine Pedersen (-13) ja Espanjan Azahara Munoz (-13) ovat kahden lyönnin sisällä kärjestä.

Matilda Castrenin urakka kilpailussa jäi kahteen kierrokseen. Suomalainen pelasi tällä viikolla kauden viidennen turnauksensa. Näistä neljä on päättynyt karsiutumiseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.04.2024 12:25

Hurjassa vedossa oleva Nelly Korda voitti kolmannen kerran peräkkäin

Nelly Korda (-20) uhkuu vankkaa kuntoa naisten ykköskiertueella LPGA Tourilla. Hän pelasi Gilbertissä Arizonassa käydyn Ford Championshipin viimeisellä kierroksella tuloksen 65, ja nousi kisan ykköseksi kahden lyönnin erolla australialaistulokas Hira Naveediin.

Sunnuntain kierros pelattiin Seville Golf and Country Clubin kentällä sateisessa säässä. Hankalat olosuhteet eivät estäneet maailmanlistan kärjessä asemaansa tukevoittavaa Kordaa pelaamasta päätöspäivänä kisan parasta tulostaan.

”On vaikeaa olla mentaalisesti sataprosenttisessa tilassa etenkin voiton jälkeen ja tällaisissa puitteissa. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, yritin vain ottaa lyönnin kerrallaan”, Korda sanoi.

Voitto oli Kordan kolmas peräkkäinen ja kaikkiaan 11:s LPGA Tourilla. Kaksi edellistä tulivat uusinnan jälkeen Floridassa ja Kaliforniassa. Korda ei ollut mukana kiertueen ”Asian Swingissä”, joten kauden ensimmäisen ja toisen voiton välillä oli lähes kaksi kuukautta.

Viimeksi LPGA:lla kolmeen peräkkäiseen voittoon oli pystynyt Thaimaan Ariya Jutanugarn, kahdeksan vuotta sitten. Edellinen kolmen voiton suoraan yltänyt yhdysvaltalaispelaaja oli JoAnne Carner, joka onnistui tempussa vuonna 1980.

Isoa menestystä Arizonassa oli tarjolla eurooppalaisillekin. Ruotsalaiset Frida Kinhult ja Maja Stark sekä Espanjan Carlota Ciganda (-17) jakoivat kolmatta sijaa. Turnauksen suomalaispelaaja Matilda Castren karsiutui.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.04.2024 11:26

Leevi Hellberg komeasti toinen Ranskan avoimissa

Koski-Golfin Leevi Hellberg ylsi Pariisin lounaispuolella Courson-Monteloupissa käydyssä kilpailussa uransa kovimpaan saavutukseen. Hän venyi Ranskan alle 18-vuotiaiden avoimen mestaruusturnauksen loppuotteluun sijoittuen kakkoseksi. Finaalin voiton vei Ranskassa ikäluokkansa kakkospelaajaksi rankattu Oscar Couilleau lukemin 3/2.

”Häviäminen finaalissa ei ole ikinä kivaa, mutta kaikkeni annoin ja vastustaja oli niukasti parempi. En vain saanut ratkaisevia putteja sisään. Matsi oli ihan voitettavissa”, Hellberg kertoi.

Ranskan avointen finaalikaksikko Leevi Hellberg ja Oscar Couilleau. Kuva: Minea Blomqvist-Kakko

Hellbergin hyvä pelivire käynnistyi Ecco Tourin Winter Series -turnauksista maaliskuun alussa. Ranskassa peli kehittyi kilpailun edetessä.

”Lyöntipelikarsinta oli taistelu. Toisen lyöntipelipäivän jälkeen löysin rangella yhden pienen jutun ja kaikki klikkas. Oli siistiä päästä pelaamaan kaikki rundit. Kaikki matsit olivat todella kovatasoisia”, viime vuonna U18-ikäluokan SM-reikäpelissä niin ikään hopeaa ottanut Hellberg totesi.

Hänen kilpailukautensa jatkuu huhtikuun lopussa Thaimaassa pelattavassa Thailand Singha Amateur Match Play Championshipissä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: The Open sai Liverpoolin kaupunginisät hieromaan käsiään yhteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)