23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

Kim Koivu on löytämässä kauan kadoksissa olleita askelmerkkejään. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Kim Koivulla näkyvissä valoa tunnelin päässä

29.04.2024 09:14

Hannah Green uusi voittonsa maannaisen romahtaessa rinnalta

Yhdessä maannaisensa Grace Kimin kanssa JM Eagle LA Championship -kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtanut Australian Hannah Green (-12) pystyi pitämään johtonsa loppuun asti varmistaen näin kauden toisen ja uransa viidennen voiton LPGA Tourilla.

Saavutuksen tekee poikkeukselliseksi se, että Green voitti saman kilpailun myös viime vuonna.

Greenin 66 lyönnin päätöspäivä teki takaa-ajajien urakasta hankalan. Pieni loppukiri kuitenkin tarvittiin, sillä hän oli vielä 11 reiän jälkeen kierrostaan parissa.

”Pari viime päivää ovat olleet tapahtumarikkaita. Olin hermostunut. En ole koskaan pystynyt voittamaan niin, että minulla on selkeä johto ennen viimeistä reikää, joten oli hienoa onnistua siinä aikaisemmin kierroksen aikana”, sanoi Green, joka vuotta aiemmin ratkaisi voiton uusinnassa.

Grace Kimin käyrä sen sijaan alkoi osoittaa alaspäin jo ensimmäisellä reiällä. Lopulta kierros vaati 77 lyöntiä ja sijoitus tippui 25 pykälää. Kim ei pystynyt tekemään yhtään birdieä sunnuntaina. Toiseksi ennen kolmen eteläkorealaisen rintamaa nousi Ruotsin Maja Stark (-9).

Kiertue jatkuu 9. toukokuuta Cognizant Founders Cup -kilpailulla. Matilda Castren on mukana, Kiira Riihijärvi sen sijaan joutuu jännittämään oman paikkansa puolesta, sillä hän on tällä hetkellä kolmannella varasijalla.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 16:02

Penttilän ja Nuutisen kirivaihde ei löytynyt sunnuntaina LET:in SA Women's Openissa

Emily Penttilä jatkoi tasaisia otteitaan SA Women’s Open kilpailun päätöspäivänä. Hän pelasi kolmannen kerran tuloksen 72 (par), joten yhteistulos oli +1. Se riittää jaettuun 29. sijaan kisan ollessa vielä hieman kesken.

Sanna Nuutinen joutui sunnuntaina tyytymään pari lyöntiä heikompaan tulokseen (74/+2). Yhteistuloksella +2 Nuutinen jakaa 34. sijaa.

Kisan voittoon on etenemässä Belgian Manon De Roey (-15). Hän johtaa kisaa kuudella lyönnillä, kun pelaamatta on neljä reikää. Tuloillaan oleva voitto on De Roeylle uran toinen LET:llä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 12:07

Japanin DPWT-kisan voittoon nousi isäntämaan Yuto Katsuragawa

Maailmanlistan 434. sijalla oleva Japanin Yuto Katsuragawa voitti kotisaarellaan pelattavan DPWT:n ISPS Handa Championship -kilpailun tuloksella -17. Sunnuntaisen päätöskierroksen hän pelasi 63 lyönnillä ja eroa toiseksi sijoittuneeseen Ruotsin Sebastian Söderbergiin jäi kolme lyöntiä.

Kisa oli Katsuragawalle kauden toinen DPWT:llä, eikä startteja muutenkaan ole vyöllä kuin kourallinen, ne pääosin majoreista. 25-vuotiaan Katsuragawan ura muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun hän pystyi voittoon kotikilpailussa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 09:45

Samoojan kiri suli triplabogiin

Kalle Samoojan (-6) on sijoittunut jaetulle 40. sijalle LIV Golfin Adelaiden kisassa. Kolmas kierros sujui erinomaisesti lukuun ottamatta reikää 17, jolle lipsahtu triplabogey. Kierrostulos oli lopulta 69 (-3).

Kiertueen rankingin kannalta sijoitus on turhauttava, sillä siitä ei ropise listalle pisteitä. Kuuden kilpailun jälkeen Samoojan pistetili on edelleen avaamatta.

Adelaiden kisan ykkönen oli Brendan Steele tuloksella -18. Hän pesi Louis Oosthuizenin yhdellä lyönnillä.

Joukkuekisakin taas pelattiin, kuten kiertueen formaattiin kuuluu, ja Stinger ja Ripper jäivät tasapeliin. Parempi oli uusinnassa Ripper. Samoojan edustama Cleeks oli seitsemäs.

Juttua on editoitu kello 15.55: Samooja ei aloittanut kierrostaan ensimmäiseltä reiältä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 09:36

Poikavuosista asti tuntenut yllättäjäkaksikko paalulle PGA Tourin parikisassa

PGA Tourin kauden ainoassa joukkuekilpailussa, Zurich Classic of New Orleansissa pelattiin lauantaina fourballia. Sunnuntaina kisa ratkotaan foursomen merkeissä. Parhaista asemista päätöspäivään lähtee lauantaina hurjan 60 lyönnin kierroksen tehtaillut pari Zac Blair – Patrick Fishburn joka on tuloksessa -23.

Majakkaa ja perävainua muistuttava hyväntuulinen kaksikko – Patrick Fishburn on 193 senttimetriä pitkä, Blair 26 senttimetriä häntä lyhyempi – on kotoisin samasta pikkukaupungista Utahin osavaltiosta. He ovat tunteneet toisensa pikkupojista alkaen ja sunnuntaina he pääsevät jahtaamaan uransa ensimmäistä voittoa yhdessä. Blairilla on pitkä ura PGA Tourilla ja hän on yltänyt kertaalleen toiseksi. Fishburnille kausi on ensimmäinen pääkiertueella.

Helpolla se ei kuitenkaan tule, eroa toisena olevaan pariin Luke List–Henrik Norlander on vain lyönti ja kolmen lyönnin sisällä on kaikkiaan kahdensa paria.

Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut nimikaksikko Rory McIlroy – Shane Lowry tippui jakamaan kolmatta sijaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 09:19

LPGA Tourilla aussien kaksoisjohto

LPGA Tourin JM Eagle LA Championship -kisan päätöspäivään lähdetään australialaisten kaksoisjohdosta. Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut Grace Kim joutui tyytymään 76 lyönnin kierrokseen. Hän sai rinnalleen maannaisensa Hannah Greenin (-7).

Kaksikosta lyönnin päässä on kolme naista, joiden joukossa on myös lauantaina päivän parhaan 63 lyönnin kierroksen jysäyttänyt Etelä-Korean Im Jin Hee.

Suomen Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi karsiutuivat kilpailusta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

27.04.2024 19:11

Sanna Nuutinen pelasi Etelä-Afrikassa kisan kovimman kierroksensa

Sanna Nuutinen (par) nousi lauantaina South African Women’s Openin parhaaksi suomalaiseksi. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja lähtee päätöspäivään jaetulta 29. sijalta.

Emily Penttilä (+1) jakaa Kapkaupungissa 35. sijaa. Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat jatkokierroksilta.

Erinvale Golf and Golf Estaten kentällä käytävän LET-kilpailun kärjessä jatkaa Manon De Roey (-14). Marokon Ines Laklalech jahtaa belgialaista kolmen lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 12:55

Lupaava Casey Jarvis kiilasi Japanin DPWT-kisan paalulle

Casey Jarvis (-13) jakoi 64 lyönnin kierroksellaan päivän kovinta tulosta Gotembassa Japanissa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Toisen peräkkäisen bogittoman kierroksen pelannut eteläafrikkalainen nousi ISPS Handa Championshipin kärkeen, ja lähtee lyönnin johtoasemasta sunnuntaihin. Seuraa hänelle finaalikierrokselle tekevät Saksan Yannik Paul (-12) sekä kolmatta sijaa jakava Kiinan Li Haotong (-11).

Jarvis, 20, sijoittui viime kaudella toiseksi Challenge Tourin rankingissa. Hän voitti yhden kilpailun ja saavutti viisi muuta top 10 -sijoitusta. Vahvan kortin DPWT:lle saanut nuorukainen on sijoittunut tällä kaudella yhdessä pääkiertueen turnauksessa kärkitusinaan.

Japanin kisassa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 09:37

Kalle Samooja menetti asemiaan LIVin aussikisassa

LIV Golfin suomalaispelaaja Kalle Samooja käytti Australian Adelaidessa käytävän kisan toiseen kierrokseen 72 lyöntiä. Päivän kohokohta oli Grange Golf Clubin kentän 10. reiällä (par 5) tullut eagle. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kaksi birdieä ja neljä bogia.

Samooja jatkaa turnauksen päätöskierrokselle kokonaistilanteessa -3, joka riittää jaettuun 42. sijaan.

Tuloksen 64 tykittänyt USA:n Brendan Steele (-14) nousi kilpailun johtoon. Uuden-Seelannin Danny Lee on lyönnin päässä.

Joukkuekisan kärjessä jatkaa Joaquin Niemannin kipparoima Torque GC (-35). Kalle Samoojan edustama Cleeks GC (-20) on sijalla kymmenen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 08:20

PGA Tourilla huipputasainen joukkueturnaus – tutkapari McIlroy-Lowry jatkaa kärjessä

Major-voittajat Rory McIlroy ja Shane Lowry säilyttivät kärkiasemansa Louisianassa meneillään olevassa Zurich Classic of New Orleans -turnauksessa. Kaksikko pelasi parikilpailun ensimmäisellä foursome-kierroksella tuloksen 71, ja lähtee viikonloppuun tilanteesta -13.

McIlroyn ja Lowryn kanssa paalupaikkaa jakavat joukkueet Aaron Rai-David Lipsky, Davis Thompson-Andrew Novak sekä Ryan Brehm-Mark Hubbard.

Perjantain kovimmasta foursome-tuloksesta, 67, vastasivat Patrick Cantlay ja Xander Schauffele (-12). He jakavat viidettä sijaa.

Miesten pääkiertueiden ainoa joukkuekilpailu etenee puolimatkan krouvissa hyvin tasaisena, sillä peräti 18 joukkuetta on kahden lyönnin sisällä kärjestä. Karsintarajan -8 selvitti 40 kaksikkoa.

Lauantain pelimuotona on fourball (paras pallo) ja päätöspäivänä TPC Louisiana -kentällä pelataan kilpailun toinen foursome-kierros.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 08:07

Toni Hakula jatkoon PGA Tour Americas -kiertueella

Toni Hakula pelasi Limassa meneillään olevan Peru Openin toisella kierroksella tuloksen 71. Hän on PGA Tour Americas -kiertueen ohjelmaan kuuluvan kisan puolivälissä tilanteessa -3, jolla heltisi paikka jatkokierroksille kahden lyönnin turvin.

Hakula pelaa PTA:lla kauden neljättä turnaustaan. Maaliskuun lopulla Meksikon Guadalajarassa käydyssä kisassa tuli 50. sija Kahdessa muussa hän karsiutui.

Los Inkas Golf Clubin kentällä pelattavaa Peru Openia johtaa Samuel Anderson (-13). Meksikon Rodolfo Cazaubon (-10) kärkkyy yhdysvaltalaista kolmen lyönnin päässä.

Kauden päätteeksi kiertueen pistelistan kymmenen parasta saa kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 07:55

Suomalaisten tie nousi pystyyn Los Angelesin turnauksessa

Matilda Castrenin (+4) ja Kiira Riihijärven (+9) urakka LA Championshipissä päättyi kahteen kierrokseen. Castren kohensi otteitaan perjantaina, mutta tuloksessa 71 oli jatkopaikan kannalta kaksi lyöntiä liikaa. Riihijärvi karsiutui selvemmin.

Kyseessä oli Castrenin kuudes karsiutuminen kauden seitsemässä LPGA-kilpailussa. Riihijärvi pelasi Los Angelesissa toisen pääkiertueturnauksensa tänä vuonna. Oululaislähtöinen pelaaja jäi myös ensimmäisessä kisassa karsintarajan väärälle puolelle.

LA Championshipin kärjessä on Grace Kim (-12). Australialaisella on neljän lyönnin etumatka toisena olevaan Ruotsin Maja Starkiin. Kummaltakin löytyy yksi voitto LPGA Tourilta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 17:44

Penttilä ja Nuutinen etenivät jatkokierroksille tasaisessa keskikastissa

Emily Penttilä (par) ja Sanna Nuutinen (+2) etenivät jatkoon LET-kiertueen SA Women’s Open kilpailussa Etelä-Afrikassa. Tiia Koiviston (+6) ja Elina Nummenpään (+11) tie nousi pystyyn.

Penttilä jakaa kahden kierroksen jälkeen sijaa 27. Hän teki eiliseen tapaan tuloksen 72 (par). Nuutisen kierros oli heikompi, 75 (+3). Sijaa 44 jakava Nuutinen oli hyvissä asemissa vielä 15 reiän jälkeen, mutta kolme viimeistä reikää, tupla–bogey–bogey, romuttivat haaveet kovasta tuloksesta.

Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 15:43

Alex Hietalalta komea kiri Pro Golf Tourilla

Ainoana suomalaisena Haugschlag NÖ Open -kilpailun viimeiselle yltänyt Alex Hietala kaivoi kalkkiviivoilla parhaan kierroksensa, 67 (-4), ja nousi kilpailussa jaetulle 14. sijalle. Hietala ei tehnyt viimeisellä kierroksella yhtään paria ylittävää reikätulosta.

Onnistuminen oli kahden karsiutumisen jälkeen tärkeä. Kärkikamppailuun ei Hietalalla kuitenkaan ollut asiaa, sillä yhteistulos -6 jäi peräti yhdeksän lyöntiä kisan voittaneen Ranskan Jean Bekirianin tuloksesta.

Kisan muut suomalaiset karsiutuivat. Pro Golf Tourin seuraava kisa pelataan niin ikään Itävallassa 7.–9. toukokuuta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 13:41

Isäntämaan miehet menettivät asemiaan Japanin DPWT-kisan kakkospäivänä

Toinen kierros jäi ensimmäisen tapaan kesken pimeyden takia Japanin DPWT-kilpailussa perjantaina. Lähes kaikki pelaajat ehtivät kuitenkin viimeistellä urakkansa.

Asetelmat muuttuivat toisena kisapäivänä merkittävästi, sillä kun ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulle kärkipaikalle mahtui yhden eurooppalaisen rinnalle neljä isäntämaan pelaajaa, mahtuu heitä toisen kierroksen jälkeen kolmen eurooppalaisen rinnalle enää yksi, Taihei Sato. Hän vastasi perjantain kovimmasta kierrostuloksesta, 62 (-8).

Saton lisäksi tuloksessa -10 ovat Saksan Yannick Paul, Ruotsin Sebastian Söderberg ja Englannin Sam Bairstow. Nelikolla on eroa lähimpiin takaa-ajajiin kaksi lyöntiä.

Kisassa ei ole mukana suomalaisia.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 11:29

Korn Ferry Tourilla jysäytettiin taas viitosella alkava tulos

Frankie Capan III:sta tuli torstaina kaikkien aikojen seitsemäs Korn Ferry Tourilla 60 lyönnin rajan alittanut pelaaja. Hän täräytti Texasin Arlingtonissa alkaneen Veritex Bank Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 58 (-13) johtaen kisaa kolmella lyönnillä.

Toista kauttaan KFT:llä pelaavan Capanin, 24, tuloskortti oli luonnollisesti upeata katseltavaa. Yhdysvaltalaiselle kirjattiin Texas Rangers Golf Clubin par 71 -kentällä 11 birdieä ja yksi eagle.

USA:n kakkoskiertueella on pelattu viime aikoina urakalla viitosella alkavia tuloksia. Kaksi kuukautta sitten Christobal del Solar iski Bogotassa Kolumbiassa Korn Ferry Tourin ennätystuloksen 57 (-13) ja heti seuraavana päivänä Aldrich Potgieter käytti samalla kentällä kierrokseensa 59 lyöntiä.

KFT:n seitsemästä 60 lyönnin alituksesta peräti kuusi on syntynyt reilun vuoden sisällä ja kolme tällä kaudella.

Capanin ohella isommilla kiertueilla tuloksen 58 ovat pelanneet Stephan Jäger (Korn Ferry Tour), Jim Furyk (PGA Tour), Alex del Rey (Challenge Tour), Ryo Ishikawa (Japan Tour), S.H. Kim (Japan Tour), Jason Bohn (Canadian Tour) ja Bryson De Chambeau (LIV).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 09:35

Kalle Samoojalla seitsemän birdien kierros Adelaidessa

Kalle Samooja pelasi Australian LIV-kilpailun alkajaisiksi tuloksen 69. Hän on Adelaidessa käytävässä turnauksessa kolme alle -kierroksellaan jaetulla 23. sijalla.

Kuusi lyöntiä kärjestä olevan Samoojan ensimmäisen kierroksen tuloskortti oli värikäs. Hän teki Grange Golf Clubin kentällä perjantaina seitsemän birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

”´Solidi´ päivä, vaikkakin vähän jäi hampaankoloon. Vähän huonoa onnea toiseksi viimeisellä (14.) reiällä, johon tupla, mutta hyvä birdie viimeiselle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Varsinkin par-viitoset olivat vahvoja

”Olin kaikilla kahdella päällä (viheriöllä). Kohtuu kaukana tosin, mutta sain niille helpot birdiet.”

Samooja kehui myös tunnelmaa, jota oli luomassa 27 000 australialaista.

”Hieno oli pöhinä aussiyleisön keskellä. Huomiseksi on kaavailtu 32 000 katsojaa, eli ihan major-meininki.”

Kilpailua johtaa bogittoman kierroksen iskenyt Japanin Jinichiro Kozuma (-9). Meksikon Carlos Ortiz ja Uuden-Seelannin Danny Lee (-8) jakavat toista sijaa.

Joukkuekisassa Samoojan edustama Cleeks GC (-8) jakaa 18 reiän jälkeen yhdeksättä sijaa. Ykkösenä on chileläisen Joaquin Niemannin kipparoima Torque GC (-20).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 08:46

Rory McIlroy ja Shane Lowry kiilasivat PGA Tourin parikilpailun kärkeen

Ryder Cupista tuttu parivaljakko Rory McIlroy-Shane Lowry oli vahvassa iskussa Avondalessa Louisianassa käynnistyneessä PGA Tourin joukkuekilpailussa. He pelasivat Zurich Classic of New Orleans -turnauksen ensimmäisenä päivänä tuloksen 61 (-11), jolla heltiää jaettu kärkipaikka.

Kilpailu alkoi fourball-kierroksella (paras pallo) ja perjantain pelimuotona on foursome, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen. Viikonloppuna kuvio toistuu vielä uudelleen.

Muista puhtaasti eurooppalaisista pareista top 10:een mahtuu viidettä sijaa jakavat Thomas Detry ja Robert McIntyre (-10).

Avauskierroksella nähtiin myös hole-in one, kun Eric Cole pamautti PGA Tour -uransa ensimmäisen ”ässän” TPC Louisiana -kentän 14. reiällä.

Viime vuonna parhaaksi tulokkaaksi kiertueella valittu Cole pelaa kilpailussa 65-vuotiaan Russ Cochranin kanssa. Edellisen kerran 11 vuotta sitten PGA Tourin kisassa nähty Cochran sai turnauksen sponsorilta kutsun Zurich Classiciin. Hän on Colen caddiena toimivan Reed Cochranin isä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.04.2024 19:23

Suomalaiset jäivät kauas kärjestä SA Women’s Openin avauspäivänä

Sanna Nuutinen on parhaana suomalaisena jaetulla 32. sijalla LET-kiertueen SA Women’s Open -kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Nuutinen teki tuloksen 71 (-1).

Hänestä lyönnin päässä jaetulla 43. sijalla on Emily Penttilä, jolla riitti tapahtumia kierroksellaan. Nelosreiän tuplan Penttilä kuittasi tekemällä seuraavalla reiällä, joka edellisen tavoin on par 4, eaglen. Niin birdiejä kuin bogejakin kertyi kolme.

Tiia Koivisto (77/+5) ja Elina Nummenpää (+9/81) jäivät kauas kärjestä. Kisaa johtaa kaksikko Rosie Davies–Elena Moosman tuloksella 66 (-6).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 18:10

Kim Koivu lähtee päätöspäivään kahden lyönnin päässä kärjestä Ecco Tourilla

Rømø Golf Klubilla Tanskassa pelattava Bravo Tour Open on sujunut Kim Koivulta hienosti. Mies jakaa neljättä sijaa tuloksella -3 (72–69) ennen viimeistä kierrosta. Kärkitulos on vain kaksi lyöntiä parempi, joten Koivulla on erinomainen mahdollisuus lähteä parantelemaan kauden toistaiseksi parasta sijoitusta, viime viikkoisen kisan kuudetta sijaa.

Jatkokierroksille etenivät myös Rasmus Karlsson (+2), Juuso Kahlos (+3) ja Antti Ahokas (+5).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 17:08

Tapio Pulkkanen aloitti vahvasti Abu Dhabissa

Challenge Tour jatkuu tällä viikolla Abu Dhabissa UAE Challenge -kilpailulla. Kisa pelataan Saadiyat Beach Clubilla. Mukana on kolme suomalaista: Oliver Lindell, Tapio Pulkkanen ja Lauri Ruuska.

Kolmikosta Pulkkanen käynnisti kisansa parhaiten. Hän jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksatta sijaa tuloksella 68 (-4). Pulkkasen hyvä vire ei tullut yllätyksenä, sillä hän on väläytellyt läpi kevään. Kunnollinen palkinto on kuitenkin jäänyt vielä ottamatta. Avauskierroksen jälkeen eroa kärkeen on kolme lyöntiä.

Myös Lindellin torstai sujui duurissa. Jaettu 29. sija irtoaa tuloksella 70 (-2). Lauri Ruuskan tuloskunto sen sijaan antaa odotuttaa itseään. Ruuska jakaa sijaa 72 tuloksella 72 (par). Jatkopaikan suhteen tilanne on kuitenkin kohtuullinen, pääseväthän Ruuska ja Lindell perjantaina jahtaamaan cut-rajaa aamulla, kun tuuli Abu Dhabin suunnalla on yleensä vielä maltillisemmissa lukemissa kuin iltapäivällä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 13:47

Japanilaiset tylyjä isäntiä maan DPWT-kisan avauspäivänä

Vain Saksan Yannick Paul pystyi iskemään kiilaa japanilaisten joukkoon Taiheiyo Clubilla pelattavan ISPS Handa Championshipin avauskierroksella. Kierros tosin jäi kesken piemyden takia, ja se pelataan loppuun perjantaina.

Paul jakaa tuloksella 65 (-7) kärkisijaa Taisei Shimizun, Taiki Yoshidan, Tomoyo Ikemuran ja Taiga Naganon kanssa. Nagano tosin on pelannut vasta 11 reikää. Japanilaisista yksikään ei pelaa säännöllisesti DPWT:llä, vaan maan omalla ja varsin tasokkaalla kiertueella.

Kahdeksan kuudetta sijaa jakavan pelaajan joukossa on kolme japanilaista.

Kisa on toiseksi viimeinen Aasian Swingin koitos. Ensi viikolla pelataan Kiinassa, jonka jälkeen kiertue saapuu Euroopan mantereelle. Kisassa ei ole mukana suomalaisia.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 08:11

Kim Koivulla vahva avauskierros Ecco Tourilla

Kim Koivu pelasi Rømø Golf Klubin kentän par-tulokseen Tanskassa käynnistyneessä Bravo Tours Openissa. 72 lyönnin kierros sisälsi viisi birdieä sekä viisi bogia, ja sillä irtoaa 18 reiän jälkeen jaettu kahdeksas sija.

Hän on kärjessä olevaa isäntämaan Frederik Birkelundia (-4) neljä lyöntiä perässä.

Koivun pelissä on ollut viime aikoina piristymisen merkkejä. Pitkään parempaa virettä hakenut Koivu esitti jo Nordic Liigan talvisarjan kilpailuissa Espanjassa kohtalaisia otteita, ja viime viikolla Puolassa Sand Valley Golf Resortissa tuli ensimmäinen top 10 -sijoitus vuosikausiin kansainvälisillä kentillä.

Suomalaisista myös 38. sijaa jakavat Ilari Saulo ja Antti Ahokas (+3) ovat ennustetun karsintarajan oikealla puolella.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.04.2024 08:11

Kim Koivulla vahva avauskierros Ecco Tourilla

Kim Koivu pelasi Rømø Golf Klubin kentän par-tulokseen Tanskassa käynnistyneessä Bravo Tours Openissa. 72 lyönnin kierros sisälsi viisi birdieä sekä viisi bogia, ja sillä irtoaa 18 reiän jälkeen jaettu kahdeksas sija.

Hän on kärjessä olevaa isäntämaan Frederik Birkelundia (-4) neljä lyöntiä perässä.

Koivun pelissä on ollut viime aikoina piristymisen merkkejä. Pitkään parempaa virettä hakenut Koivu esitti jo Nordic Liigan talvisarjan kilpailuissa Espanjassa kohtalaisia otteita, ja viime viikolla Puolassa Sand Valley Golf Resortissa tuli ensimmäinen top 10 -sijoitus vuosikausiin kansainvälisillä kentillä.

Suomalaisista myös 38. sijaa jakavat Ilari Saulo ja Antti Ahokas (+3) ovat ennustetun karsintarajan oikealla puolella.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.04.2024 13:47

Japanilaiset tylyjä isäntiä maan DPWT-kisan avauspäivänä

Vain Saksan Yannick Paul pystyi iskemään kiilaa japanilaisten joukkoon Taiheiyo Clubilla pelattavan ISPS Handa Championshipin avauskierroksella. Kierros tosin jäi kesken piemyden takia, ja se pelataan loppuun perjantaina.

Paul jakaa tuloksella 65 (-7) kärkisijaa Taisei Shimizun, Taiki Yoshidan, Tomoyo Ikemuran ja Taiga Naganon kanssa. Nagano tosin on pelannut vasta 11 reikää. Japanilaisista yksikään ei pelaa säännöllisesti DPWT:llä, vaan maan omalla ja varsin tasokkaalla kiertueella.

Kahdeksan kuudetta sijaa jakavan pelaajan joukossa on kolme japanilaista.

Kisa on toiseksi viimeinen Aasian Swingin koitos. Ensi viikolla pelataan Kiinassa, jonka jälkeen kiertue saapuu Euroopan mantereelle. Kisassa ei ole mukana suomalaisia.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 17:08

Tapio Pulkkanen aloitti vahvasti Abu Dhabissa

Challenge Tour jatkuu tällä viikolla Abu Dhabissa UAE Challenge -kilpailulla. Kisa pelataan Saadiyat Beach Clubilla. Mukana on kolme suomalaista: Oliver Lindell, Tapio Pulkkanen ja Lauri Ruuska.

Kolmikosta Pulkkanen käynnisti kisansa parhaiten. Hän jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksatta sijaa tuloksella 68 (-4). Pulkkasen hyvä vire ei tullut yllätyksenä, sillä hän on väläytellyt läpi kevään. Kunnollinen palkinto on kuitenkin jäänyt vielä ottamatta. Avauskierroksen jälkeen eroa kärkeen on kolme lyöntiä.

Myös Lindellin torstai sujui duurissa. Jaettu 29. sija irtoaa tuloksella 70 (-2). Lauri Ruuskan tuloskunto sen sijaan antaa odotuttaa itseään. Ruuska jakaa sijaa 72 tuloksella 72 (par). Jatkopaikan suhteen tilanne on kuitenkin kohtuullinen, pääseväthän Ruuska ja Lindell perjantaina jahtaamaan cut-rajaa aamulla, kun tuuli Abu Dhabin suunnalla on yleensä vielä maltillisemmissa lukemissa kuin iltapäivällä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 18:10

Kim Koivu lähtee päätöspäivään kahden lyönnin päässä kärjestä Ecco Tourilla

Rømø Golf Klubilla Tanskassa pelattava Bravo Tour Open on sujunut Kim Koivulta hienosti. Mies jakaa neljättä sijaa tuloksella -3 (72–69) ennen viimeistä kierrosta. Kärkitulos on vain kaksi lyöntiä parempi, joten Koivulla on erinomainen mahdollisuus lähteä parantelemaan kauden toistaiseksi parasta sijoitusta, viime viikkoisen kisan kuudetta sijaa.

Jatkokierroksille etenivät myös Rasmus Karlsson (+2), Juuso Kahlos (+3) ja Antti Ahokas (+5).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

25.04.2024 19:23

Suomalaiset jäivät kauas kärjestä SA Women’s Openin avauspäivänä

Sanna Nuutinen on parhaana suomalaisena jaetulla 32. sijalla LET-kiertueen SA Women’s Open -kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Nuutinen teki tuloksen 71 (-1).

Hänestä lyönnin päässä jaetulla 43. sijalla on Emily Penttilä, jolla riitti tapahtumia kierroksellaan. Nelosreiän tuplan Penttilä kuittasi tekemällä seuraavalla reiällä, joka edellisen tavoin on par 4, eaglen. Niin birdiejä kuin bogejakin kertyi kolme.

Tiia Koivisto (77/+5) ja Elina Nummenpää (+9/81) jäivät kauas kärjestä. Kisaa johtaa kaksikko Rosie Davies–Elena Moosman tuloksella 66 (-6).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 08:46

Rory McIlroy ja Shane Lowry kiilasivat PGA Tourin parikilpailun kärkeen

Ryder Cupista tuttu parivaljakko Rory McIlroy-Shane Lowry oli vahvassa iskussa Avondalessa Louisianassa käynnistyneessä PGA Tourin joukkuekilpailussa. He pelasivat Zurich Classic of New Orleans -turnauksen ensimmäisenä päivänä tuloksen 61 (-11), jolla heltiää jaettu kärkipaikka.

Kilpailu alkoi fourball-kierroksella (paras pallo) ja perjantain pelimuotona on foursome, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen. Viikonloppuna kuvio toistuu vielä uudelleen.

Muista puhtaasti eurooppalaisista pareista top 10:een mahtuu viidettä sijaa jakavat Thomas Detry ja Robert McIntyre (-10).

Avauskierroksella nähtiin myös hole-in one, kun Eric Cole pamautti PGA Tour -uransa ensimmäisen ”ässän” TPC Louisiana -kentän 14. reiällä.

Viime vuonna parhaaksi tulokkaaksi kiertueella valittu Cole pelaa kilpailussa 65-vuotiaan Russ Cochranin kanssa. Edellisen kerran 11 vuotta sitten PGA Tourin kisassa nähty Cochran sai turnauksen sponsorilta kutsun Zurich Classiciin. Hän on Colen caddiena toimivan Reed Cochranin isä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 09:35

Kalle Samoojalla seitsemän birdien kierros Adelaidessa

Kalle Samooja pelasi Australian LIV-kilpailun alkajaisiksi tuloksen 69. Hän on Adelaidessa käytävässä turnauksessa kolme alle -kierroksellaan jaetulla 23. sijalla.

Kuusi lyöntiä kärjestä olevan Samoojan ensimmäisen kierroksen tuloskortti oli värikäs. Hän teki Grange Golf Clubin kentällä perjantaina seitsemän birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

”´Solidi´ päivä, vaikkakin vähän jäi hampaankoloon. Vähän huonoa onnea toiseksi viimeisellä (14.) reiällä, johon tupla, mutta hyvä birdie viimeiselle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Varsinkin par-viitoset olivat vahvoja

”Olin kaikilla kahdella päällä (viheriöllä). Kohtuu kaukana tosin, mutta sain niille helpot birdiet.”

Samooja kehui myös tunnelmaa, jota oli luomassa 27 000 australialaista.

”Hieno oli pöhinä aussiyleisön keskellä. Huomiseksi on kaavailtu 32 000 katsojaa, eli ihan major-meininki.”

Kilpailua johtaa bogittoman kierroksen iskenyt Japanin Jinichiro Kozuma (-9). Meksikon Carlos Ortiz ja Uuden-Seelannin Danny Lee (-8) jakavat toista sijaa.

Joukkuekisassa Samoojan edustama Cleeks GC (-8) jakaa 18 reiän jälkeen yhdeksättä sijaa. Ykkösenä on chileläisen Joaquin Niemannin kipparoima Torque GC (-20).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 11:29

Korn Ferry Tourilla jysäytettiin taas viitosella alkava tulos

Frankie Capan III:sta tuli torstaina kaikkien aikojen seitsemäs Korn Ferry Tourilla 60 lyönnin rajan alittanut pelaaja. Hän täräytti Texasin Arlingtonissa alkaneen Veritex Bank Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 58 (-13) johtaen kisaa kolmella lyönnillä.

Toista kauttaan KFT:llä pelaavan Capanin, 24, tuloskortti oli luonnollisesti upeata katseltavaa. Yhdysvaltalaiselle kirjattiin Texas Rangers Golf Clubin par 71 -kentällä 11 birdieä ja yksi eagle.

USA:n kakkoskiertueella on pelattu viime aikoina urakalla viitosella alkavia tuloksia. Kaksi kuukautta sitten Christobal del Solar iski Bogotassa Kolumbiassa Korn Ferry Tourin ennätystuloksen 57 (-13) ja heti seuraavana päivänä Aldrich Potgieter käytti samalla kentällä kierrokseensa 59 lyöntiä.

KFT:n seitsemästä 60 lyönnin alituksesta peräti kuusi on syntynyt reilun vuoden sisällä ja kolme tällä kaudella.

Capanin ohella isommilla kiertueilla tuloksen 58 ovat pelanneet Stephan Jäger (Korn Ferry Tour), Jim Furyk (PGA Tour), Alex del Rey (Challenge Tour), Ryo Ishikawa (Japan Tour), S.H. Kim (Japan Tour), Jason Bohn (Canadian Tour) ja Bryson De Chambeau (LIV).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.04.2024 13:41

Isäntämaan miehet menettivät asemiaan Japanin DPWT-kisan kakkospäivänä

Toinen kierros jäi ensimmäisen tapaan kesken pimeyden takia Japanin DPWT-kilpailussa perjantaina. Lähes kaikki pelaajat ehtivät kuitenkin viimeistellä urakkansa.

Asetelmat muuttuivat toisena kisapäivänä merkittävästi, sillä kun ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulle kärkipaikalle mahtui yhden eurooppalaisen rinnalle neljä isäntämaan pelaajaa, mahtuu heitä toisen kierroksen jälkeen kolmen eurooppalaisen rinnalle enää yksi, Taihei Sato. Hän vastasi perjantain kovimmasta kierrostuloksesta, 62 (-8).

Saton lisäksi tuloksessa -10 ovat Saksan Yannick Paul, Ruotsin Sebastian Söderberg ja Englannin Sam Bairstow. Nelikolla on eroa lähimpiin takaa-ajajiin kaksi lyöntiä.

Kisassa ei ole mukana suomalaisia.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 15:43

Alex Hietalalta komea kiri Pro Golf Tourilla

Ainoana suomalaisena Haugschlag NÖ Open -kilpailun viimeiselle yltänyt Alex Hietala kaivoi kalkkiviivoilla parhaan kierroksensa, 67 (-4), ja nousi kilpailussa jaetulle 14. sijalle. Hietala ei tehnyt viimeisellä kierroksella yhtään paria ylittävää reikätulosta.

Onnistuminen oli kahden karsiutumisen jälkeen tärkeä. Kärkikamppailuun ei Hietalalla kuitenkaan ollut asiaa, sillä yhteistulos -6 jäi peräti yhdeksän lyöntiä kisan voittaneen Ranskan Jean Bekirianin tuloksesta.

Kisan muut suomalaiset karsiutuivat. Pro Golf Tourin seuraava kisa pelataan niin ikään Itävallassa 7.–9. toukokuuta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.04.2024 17:44

Penttilä ja Nuutinen etenivät jatkokierroksille tasaisessa keskikastissa

Emily Penttilä (par) ja Sanna Nuutinen (+2) etenivät jatkoon LET-kiertueen SA Women’s Open kilpailussa Etelä-Afrikassa. Tiia Koiviston (+6) ja Elina Nummenpään (+11) tie nousi pystyyn.

Penttilä jakaa kahden kierroksen jälkeen sijaa 27. Hän teki eiliseen tapaan tuloksen 72 (par). Nuutisen kierros oli heikompi, 75 (+3). Sijaa 44 jakava Nuutinen oli hyvissä asemissa vielä 15 reiän jälkeen, mutta kolme viimeistä reikää, tupla–bogey–bogey, romuttivat haaveet kovasta tuloksesta.

Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

27.04.2024 07:55

Suomalaisten tie nousi pystyyn Los Angelesin turnauksessa

Matilda Castrenin (+4) ja Kiira Riihijärven (+9) urakka LA Championshipissä päättyi kahteen kierrokseen. Castren kohensi otteitaan perjantaina, mutta tuloksessa 71 oli jatkopaikan kannalta kaksi lyöntiä liikaa. Riihijärvi karsiutui selvemmin.

Kyseessä oli Castrenin kuudes karsiutuminen kauden seitsemässä LPGA-kilpailussa. Riihijärvi pelasi Los Angelesissa toisen pääkiertueturnauksensa tänä vuonna. Oululaislähtöinen pelaaja jäi myös ensimmäisessä kisassa karsintarajan väärälle puolelle.

LA Championshipin kärjessä on Grace Kim (-12). Australialaisella on neljän lyönnin etumatka toisena olevaan Ruotsin Maja Starkiin. Kummaltakin löytyy yksi voitto LPGA Tourilta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 08:07

Toni Hakula jatkoon PGA Tour Americas -kiertueella

Toni Hakula pelasi Limassa meneillään olevan Peru Openin toisella kierroksella tuloksen 71. Hän on PGA Tour Americas -kiertueen ohjelmaan kuuluvan kisan puolivälissä tilanteessa -3, jolla heltisi paikka jatkokierroksille kahden lyönnin turvin.

Hakula pelaa PTA:lla kauden neljättä turnaustaan. Maaliskuun lopulla Meksikon Guadalajarassa käydyssä kisassa tuli 50. sija Kahdessa muussa hän karsiutui.

Los Inkas Golf Clubin kentällä pelattavaa Peru Openia johtaa Samuel Anderson (-13). Meksikon Rodolfo Cazaubon (-10) kärkkyy yhdysvaltalaista kolmen lyönnin päässä.

Kauden päätteeksi kiertueen pistelistan kymmenen parasta saa kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 08:20

PGA Tourilla huipputasainen joukkueturnaus – tutkapari McIlroy-Lowry jatkaa kärjessä

Major-voittajat Rory McIlroy ja Shane Lowry säilyttivät kärkiasemansa Louisianassa meneillään olevassa Zurich Classic of New Orleans -turnauksessa. Kaksikko pelasi parikilpailun ensimmäisellä foursome-kierroksella tuloksen 71, ja lähtee viikonloppuun tilanteesta -13.

McIlroyn ja Lowryn kanssa paalupaikkaa jakavat joukkueet Aaron Rai-David Lipsky, Davis Thompson-Andrew Novak sekä Ryan Brehm-Mark Hubbard.

Perjantain kovimmasta foursome-tuloksesta, 67, vastasivat Patrick Cantlay ja Xander Schauffele (-12). He jakavat viidettä sijaa.

Miesten pääkiertueiden ainoa joukkuekilpailu etenee puolimatkan krouvissa hyvin tasaisena, sillä peräti 18 joukkuetta on kahden lyönnin sisällä kärjestä. Karsintarajan -8 selvitti 40 kaksikkoa.

Lauantain pelimuotona on fourball (paras pallo) ja päätöspäivänä TPC Louisiana -kentällä pelataan kilpailun toinen foursome-kierros.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 09:37

Kalle Samooja menetti asemiaan LIVin aussikisassa

LIV Golfin suomalaispelaaja Kalle Samooja käytti Australian Adelaidessa käytävän kisan toiseen kierrokseen 72 lyöntiä. Päivän kohokohta oli Grange Golf Clubin kentän 10. reiällä (par 5) tullut eagle. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kaksi birdieä ja neljä bogia.

Samooja jatkaa turnauksen päätöskierrokselle kokonaistilanteessa -3, joka riittää jaettuun 42. sijaan.

Tuloksen 64 tykittänyt USA:n Brendan Steele (-14) nousi kilpailun johtoon. Uuden-Seelannin Danny Lee on lyönnin päässä.

Joukkuekisan kärjessä jatkaa Joaquin Niemannin kipparoima Torque GC (-35). Kalle Samoojan edustama Cleeks GC (-20) on sijalla kymmenen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 12:55

Lupaava Casey Jarvis kiilasi Japanin DPWT-kisan paalulle

Casey Jarvis (-13) jakoi 64 lyönnin kierroksellaan päivän kovinta tulosta Gotembassa Japanissa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Toisen peräkkäisen bogittoman kierroksen pelannut eteläafrikkalainen nousi ISPS Handa Championshipin kärkeen, ja lähtee lyönnin johtoasemasta sunnuntaihin. Seuraa hänelle finaalikierrokselle tekevät Saksan Yannik Paul (-12) sekä kolmatta sijaa jakava Kiinan Li Haotong (-11).

Jarvis, 20, sijoittui viime kaudella toiseksi Challenge Tourin rankingissa. Hän voitti yhden kilpailun ja saavutti viisi muuta top 10 -sijoitusta. Vahvan kortin DPWT:lle saanut nuorukainen on sijoittunut tällä kaudella yhdessä pääkiertueen turnauksessa kärkitusinaan.

Japanin kisassa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.04.2024 19:11

Sanna Nuutinen pelasi Etelä-Afrikassa kisan kovimman kierroksensa

Sanna Nuutinen (par) nousi lauantaina South African Women’s Openin parhaaksi suomalaiseksi. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja lähtee päätöspäivään jaetulta 29. sijalta.

Emily Penttilä (+1) jakaa Kapkaupungissa 35. sijaa. Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat jatkokierroksilta.

Erinvale Golf and Golf Estaten kentällä käytävän LET-kilpailun kärjessä jatkaa Manon De Roey (-14). Marokon Ines Laklalech jahtaa belgialaista kolmen lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

28.04.2024 09:19

LPGA Tourilla aussien kaksoisjohto

LPGA Tourin JM Eagle LA Championship -kisan päätöspäivään lähdetään australialaisten kaksoisjohdosta. Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut Grace Kim joutui tyytymään 76 lyönnin kierrokseen. Hän sai rinnalleen maannaisensa Hannah Greenin (-7).

Kaksikosta lyönnin päässä on kolme naista, joiden joukossa on myös lauantaina päivän parhaan 63 lyönnin kierroksen jysäyttänyt Etelä-Korean Im Jin Hee.

Suomen Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi karsiutuivat kilpailusta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 09:36

Poikavuosista asti tuntenut yllättäjäkaksikko paalulle PGA Tourin parikisassa

PGA Tourin kauden ainoassa joukkuekilpailussa, Zurich Classic of New Orleansissa pelattiin lauantaina fourballia. Sunnuntaina kisa ratkotaan foursomen merkeissä. Parhaista asemista päätöspäivään lähtee lauantaina hurjan 60 lyönnin kierroksen tehtaillut pari Zac Blair – Patrick Fishburn joka on tuloksessa -23.

Majakkaa ja perävainua muistuttava hyväntuulinen kaksikko – Patrick Fishburn on 193 senttimetriä pitkä, Blair 26 senttimetriä häntä lyhyempi – on kotoisin samasta pikkukaupungista Utahin osavaltiosta. He ovat tunteneet toisensa pikkupojista alkaen ja sunnuntaina he pääsevät jahtaamaan uransa ensimmäistä voittoa yhdessä. Blairilla on pitkä ura PGA Tourilla ja hän on yltänyt kertaalleen toiseksi. Fishburnille kausi on ensimmäinen pääkiertueella.

Helpolla se ei kuitenkaan tule, eroa toisena olevaan pariin Luke List–Henrik Norlander on vain lyönti ja kolmen lyönnin sisällä on kaikkiaan kahdensa paria.

Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut nimikaksikko Rory McIlroy – Shane Lowry tippui jakamaan kolmatta sijaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 09:45

Samoojan kiri suli triplabogiin

Kalle Samoojan (-6) on sijoittunut jaetulle 40. sijalle LIV Golfin Adelaiden kisassa. Kolmas kierros sujui erinomaisesti lukuun ottamatta reikää 17, jolle lipsahtu triplabogey. Kierrostulos oli lopulta 69 (-3).

Kiertueen rankingin kannalta sijoitus on turhauttava, sillä siitä ei ropise listalle pisteitä. Kuuden kilpailun jälkeen Samoojan pistetili on edelleen avaamatta.

Adelaiden kisan ykkönen oli Brendan Steele tuloksella -18. Hän pesi Louis Oosthuizenin yhdellä lyönnillä.

Joukkuekisakin taas pelattiin, kuten kiertueen formaattiin kuuluu, ja Stinger ja Ripper jäivät tasapeliin. Parempi oli uusinnassa Ripper. Samoojan edustama Cleeks oli seitsemäs.

Juttua on editoitu kello 15.55: Samooja ei aloittanut kierrostaan ensimmäiseltä reiältä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 12:07

Japanin DPWT-kisan voittoon nousi isäntämaan Yuto Katsuragawa

Maailmanlistan 434. sijalla oleva Japanin Yuto Katsuragawa voitti kotisaarellaan pelattavan DPWT:n ISPS Handa Championship -kilpailun tuloksella -17. Sunnuntaisen päätöskierroksen hän pelasi 63 lyönnillä ja eroa toiseksi sijoittuneeseen Ruotsin Sebastian Söderbergiin jäi kolme lyöntiä.

Kisa oli Katsuragawalle kauden toinen DPWT:llä, eikä startteja muutenkaan ole vyöllä kuin kourallinen, ne pääosin majoreista. 25-vuotiaan Katsuragawan ura muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun hän pystyi voittoon kotikilpailussa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.04.2024 16:02

Penttilän ja Nuutisen kirivaihde ei löytynyt sunnuntaina LET:in SA Women's Openissa

Emily Penttilä jatkoi tasaisia otteitaan SA Women’s Open kilpailun päätöspäivänä. Hän pelasi kolmannen kerran tuloksen 72 (par), joten yhteistulos oli +1. Se riittää jaettuun 29. sijaan kisan ollessa vielä hieman kesken.

Sanna Nuutinen joutui sunnuntaina tyytymään pari lyöntiä heikompaan tulokseen (74/+2). Yhteistuloksella +2 Nuutinen jakaa 34. sijaa.

Kisan voittoon on etenemässä Belgian Manon De Roey (-15). Hän johtaa kisaa kuudella lyönnillä, kun pelaamatta on neljä reikää. Tuloillaan oleva voitto on De Roeylle uran toinen LET:llä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

29.04.2024 09:14

Hannah Green uusi voittonsa maannaisen romahtaessa rinnalta

Yhdessä maannaisensa Grace Kimin kanssa JM Eagle LA Championship -kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtanut Australian Hannah Green (-12) pystyi pitämään johtonsa loppuun asti varmistaen näin kauden toisen ja uransa viidennen voiton LPGA Tourilla.

Saavutuksen tekee poikkeukselliseksi se, että Green voitti saman kilpailun myös viime vuonna.

Greenin 66 lyönnin päätöspäivä teki takaa-ajajien urakasta hankalan. Pieni loppukiri kuitenkin tarvittiin, sillä hän oli vielä 11 reiän jälkeen kierrostaan parissa.

”Pari viime päivää ovat olleet tapahtumarikkaita. Olin hermostunut. En ole koskaan pystynyt voittamaan niin, että minulla on selkeä johto ennen viimeistä reikää, joten oli hienoa onnistua siinä aikaisemmin kierroksen aikana”, sanoi Green, joka vuotta aiemmin ratkaisi voiton uusinnassa.

Grace Kimin käyrä sen sijaan alkoi osoittaa alaspäin jo ensimmäisellä reiällä. Lopulta kierros vaati 77 lyöntiä ja sijoitus tippui 25 pykälää. Kim ei pystynyt tekemään yhtään birdieä sunnuntaina. Toiseksi ennen kolmen eteläkorealaisen rintamaa nousi Ruotsin Maja Stark (-9).

Kiertue jatkuu 9. toukokuuta Cognizant Founders Cup -kilpailulla. Matilda Castren on mukana, Kiira Riihijärvi sen sijaan joutuu jännittämään oman paikkansa puolesta, sillä hän on tällä hetkellä kolmannella varasijalla.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Tähtipelaajan ja ansioituneen caddien tiet erosivat viikko ennen Mastersia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje