11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

Ilari Saulo aloitti erinomaisesti Ruotsin NL-kilpailun. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Joko Ilari Saulo saa käännettyä kelkkansa Nordic Liigassa?

06.05.2024 08:38

Toni Hakulalle uran viides top 10 -sijoitus PGA Tour Americas -kiertueella

Ecuadorissa viikonvaihteessa käydyn KIA Openin neljättä kierrosta ei voitu pelata kehnon sään vuoksi. Näin ollen kilpailun 54 reiän jälkeiset tulokset jäivät voimaan, ja se tiesi Toni Hakulalle jaettua kymmenettä sijaa.

Hakula puolusti Quitossa viimevuotisen turnauksen voittoa.

Kyseessä oli Hakulan viides top 10 -sijoitus PGA Tour Americas -kiertueella. Näistä kolme on voittoja.

KIA Openin voitti Thomas Longbella (-16) lyönnillä ennen toista yhdysvaltalaista Gunn Yangia.

PGA Tour Americas -kiertueen pistelistan kymmenen parasta saa kauden päätteeksi kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille. Hakula on Fortinet Cupissa sijalla 54.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 09:47

Sebastian Söderberg suli jälleen pahasti viimeisillä rei'illä ja voitto valui ohi suun

Volvo China Openia alusta aina loppurei’ille johtanut Sebastian Söderberg (-16) joutui taipumaan turnauksen ratkaisuhetkillä. Hän pelasi neljä viimeistä reikää kaksi yli, ja putosi jaetulle kolmannelle sijalle. Voiton Kiinan Shenzhenissä pelatussa DP World Tourin kilpailussa otti Adrian Otaegui (-18).

Söderbergillä on ollut vuosien varrella vaikeuksia päättää turnauksia voitokkaasti. Göteborgissa asuvan 33-vuotiaan pelaajan tilanne näytti lupaavalta, kun hän lähti sunnuntaihin kolmen lyönnin johtoasemasta. Etumatkaa oli vielä kaksi lyöntiä, kunnes Söderberg teki Hidden Grace Golf Clubin kentän 15. reiällä bogin. Hän pysytteli 18. reiälle saakka voittotaistelussa, mutta hermoili kisan päätteeksi tuplabogin.

Top 3 -sijoitus oli Söderbergille kolmas peräkkäinen DPWT:llä. Japanissa ja Intiassa hän oli toinen. Ainoa voitto on peräisin vuoden 2019 European Mastersista, jonka uusinnassa hän jätti muun muassa Kalle Samoojan toiseksi. Muita top 3 -sijoituksia hänellä on koossa kahdeksan. Näistä peräti kuusi on kakkostiloja.

Voitto oli viiden lyönnin takaa-ajoasemasta sunnuntaihin lähteneelle Adrian Otaeguille viides DP World Tourilla. Välillä LIV-kiertueellakin pelannut espanjalainen jätti toiseksi sijoittuneen Italian Guido Migliozzin lyönnin päähän.

Kiinan turnaus päätti DPWT:n niin sanotun Asian Swingin, jonka kolmelle eniten pisteitä ansainneelle pelaajalle – joilla ei ollut ennestään paikkaa – oli tarjolla pääsy PGA Championshipiin. Nämä paikat menivät Söderbergille, Japanin Keita Nakajimalle ja Otaeguille. Nakajima oli jo varmistanut paikkansa aiemmin International Federation OWGR -listan kautta.

Asian Swingin pistelistan voitto tuotti Söderbergille 200 000 dollaria sekä varman pääsyn kiertueen Back 9 -turnauksiin.

Volvo China Openissa ei ollut mukana suomalaispelaajia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 09:03

Kalle Samoojalle uran kovin sijoitus LIV-kiertueella

Kalle Samooja (-8) syttyi loistavaan esitykseen Singaporessa käydyn LIV-turnauksen päätöspäivänä. Hän jakoi tuloksellaan 64 kilpailun kovinta noteerausta, ja kiri jaetulle 14. sijalle. Kyseessä on Samoojan kirkkaasti kovin sijoitus LIV-kiertueella, jolla hän on pelannut nyt seitsemän kilpailua.

Otteitaan päivästä toiseen kohentaneen Samoojan puhdas tuloskortti sisälsi seitsemän birdieä ja 11 paria. Samaan seitsemän alle -tulokseen hänen kanssaan sunnuntaina ylsivät Australian Cameron Smith ja Meksikon Carlos Ortiz.

”Vihdoin osui jalka lankulle ja sain pidettyä virheet pois kortista. Tiedän, että kyllä täällä eväät riittävät pärjäämiseen, mutta lyöminen on ollut pitkään vaan kateissa.”
”Eilinen oli jo todella vahvaa pelaamista, vaikka pari kämmiä siellä hidasti menoa. Hommaan löytyi tarvittava terävyys lauantaina ja tänään hyvä rentous puttiin. Keskimatkan paikat ovat jääneet yleensä käyttämättä, mutta tänään kolisi kivasti”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Sentosa Golf Clubin kentällä pelatun turnauksen voitti USA:n Brooks Koepka (-15). Eroa toisen sijan jakaneisiin Cameron Smithiin ja toiseen australialaiseen Marc Leishmaniin kertyi kaksi lyöntiä.

Joukkuekilpailussa Samoojan edustama Cleeks GC (-29) venyi niin ikään kauden parhaimpaansa jaetulla kakkostilallaan. Martin Kaymerin kipparoima nelikko hävisi voiton vieneelle Ripper GC:lle (-32) kolme lyöntiä.

Viikonvaihde oli Samoojalle tuottoisa, sillä hän kuittasi yksilöturnauksesta 287 000 dollaria ja joukkuekisasta 250 000 dollaria palkintorahaa. Näin ollen hänen ansionsa Singaporessa nousivat 537 000 taalaan. Samooja on tienannut kuluvan kauden aikana LIV-kiertueella yli 1,4 miljoonan dollarin kokonaisansiot.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 08:31

Toni Hakula rynnisti Ecuadorissa kärkikymmenikköön

Toni Hakula (-10) pelasi tähän asti parhaan tuloksensa Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa meneillään olevassa PGA Tour Americas -kiertueen kilpailussa. Lauantain 67 lyönnin kierros nosti suomalaista tuloslistalla 12 pykälää jaetulle 10. sijalle.

Hakulan kolmannen kierroksen loppu oli erinomainen, sillä hän kirjasi neljän viimeisen reiän aikana kolme birdieä. Tuloskortista löytyi yhden eaglen ohella kuusi birdieä ja kolme bogia.

Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä käytävän KIA Openin paalulle kiipesi Thomas Longbella (-16). Kisan puolivälissä kärjessä ollut toinen yhdysvaltalainen Gunn Yang kärkkyy lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 08:13

”Kanukki” jahtaa Texasissa ensimmäistä pääkiertuevoittoa

Kaksi peräkkäistä eaglea siivittivät Taylor Pendrithin päivän kovimpaan tulokseen, 63, McKinneyssä jatkuneessa PGA Tourin kilpailussa. Hän siirtyi kokonaistilanteeseen -19, jolla heltiää kärkipaikka lyönnillä ennen Jake Knappia.

”On vain pysyttävä kärsivällisenä ja pelattava omaa peliä. Täytyy tehdä niin monta birdieä kuin mahdollista, koska huomenna vaaditaan voittoon kova tulos”, Pendrith vastasi lehdistötilaisuudessa kysymykseen, mitä iso menestys sunnuntaina edellyttää.

Kanadalainen ei ole voittanut kisoja pääkiertueilla. CJ Cup Byron Nelson -turnauksessa debyyttivoittoa tavoittelevia on enemmänkin, sillä top 10:ssä olevista pelaajista kuusi ei ole päässyt nostelemaan pokaalia. Viidettä sijaa jakavalla Alex Norénilla (-15) on kymmenen voittoa DP World Tourilta, mutta PGA Tourilta ykköstilat uupuvat ruotsalaiselta edelleen.

TPC Craig Ranch -kentällä pelattavassa turnauksessa isoa huomiota on saanut englantilaisamatööri Kris Kim, 16. Hänestä tuli kilpailun nuorin jatkokierroksille yltänyt pelaaja. Edellistä ennätystä piti hallussaan Jordan Spieth, joka teki saman tempun kolme kuukautta vanhempana vuonna 2010.

Kim (-8) jakaa 54 reiän jälkeen 51. sijaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 12:43

Kalle Samoojan edustama nelikko tavoittelee LIVin joukkuekisan voittoa

Cleeks GC (-20) lähtee neljänneltä sijalta Singaporessa pelattavan LIV-turnauksen joukkuekisan päätöspäivään. Samoojan edustama joukkue on kolmen lyönnin päässä paalulla olevasta Smash GC:stä.

Samooja on pelannut kilpailussa tulokset 72–69, mutta molemmat on kierrokset ovat jääneet Martin Kaymerin kipparoiman joukkueen heikoimpina noteerauksina kokonaissaldon ulkopuolelle.

Yksilökilpailussa Samooja (-1) jakaa 36. sijaa. Kärjessä on Smash GC:n kapteeni Brooks Koepka (-12). Yhdysvaltalaisella on kolmen lyönnin etumatka kakkostilaa jakaviin pelaajiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 12:38

Kiinan DPWT-turnauksesta putosi yksi kierros huonon sään takia

Shenzhenissä Kiinassa meneillään olevan Volvo China Openin kolmas pelipäivä jouduttiin peruuttamaan heikkojen sääolosuhteiden vuoksi. Vain kaksi ryhmää ennätti lauantaina Hidden Grace Golf Clubin kentälle, kunnes ukkosrintama keskeytti pelitapahtumat.

Kun säässä ei tapahtunut toivottua muutosta, ilmoitti DP World Tour hieman kello 14 jälkeen paikallista aikaa, että kilpailu lyhennetään 54 reiän mittaiseksi.

Viimeiselle kierrokselle lähdetään kahdelta tiiltä kolmen hengen ryhmissä. Kärkiryhmän muodostavat Sebastian Söderberg, Paul Waring ja Guido Migliozzi.

Kisaa kolmella lyönnillä johtava Söderberg on askeleen lähempänä PGA Championship -debyyttiään. Kiinan turnaus on DPWT:n niin sanotun Asian Swingin viimeinen koitos. Minikiertueen kolme parasta, mikäli paikkaa ei entuudestaan ole, saa kutsun kauden toiseen major-turnaukseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 08:51

Legendaarisen caddien ja major-voittajan 90-luvulla alkanut yhteistyö päättyi

Jim Furykin ja Mike ”Fluff” Cowanin yhteistyö on tullut päätökseen. Muhkeista viiksistään tuttu Cowan ehti toimia Furykin caddiena peräti 25 vuotta. Cowan siirtyi pelaajan palvelukseen vuoden 1999 Mastersissa, ja oli todistamassa neljä vuotta myöhemmin Furykin ainoaa major-voittoa U.S. Openissa.

Tätä nykyä PGA Tour Champions -kiertueella pelaava Furyk on kärsinyt pari vuotta loukkaantumisista. Tienestit ovat jääneet vähiin, ja Cowan sai tilaisuuden siirtyä taiwanilaisen C.T. Panin caddieksi.

”Fluff epäröi, koska hän on sydämeltään iso persoona, mutta työnsin hänet PGA Tourille. C.T. on pelannut hyvin. Tämä on Fluffille taloudellisesti hyvä tilaisuus”, Furyk sanoi.

Persoonallinen caddie työskenteli ennen Furykin palvelukseen siirtymistä kolme vuotta Tiger Woodsin leivissä. Cowanin ura caddiena alkoi vuonna 1976.

PGA Tourilla 17 kilpailua voittaneen Furykin caddiena tänä kesänä toimii ainakin muutaman turnauksen verran oma poika, Tanner.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 07:54

Tuloslistalla noussut Toni Hakula tähyilee Ecuadorissa kärkikymmenikköön

Toni Hakula pelaa kauden viidettä turnaustaan PGA Tour Americas -kiertueella. Tällä viikolla kilpaillaan Ecuadorissa, jossa hän nousi 36 reiän jälkeen jaetulle 22. sijalle. Hakulalla (-5) on hyvät näkymät top 10:een, sillä hän jahtaa yhdeksättä sijaa jakavia pelaajia kahden lyönnin päässä.

Suomalaisen toisen kierroksen tulos oli 70.

Yhdysvaltain Gunn Youngilla (-11) on KIA Openin kärjessä kahden lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Kauden päätteeksi PGA Tour Americas -kiertueen pistetilaston kymmenen parasta saa kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 07:53

Sami Välimäki kohensi otteitaan, mutta jatkopaikka jäi kauas

Sami Välimäki (-2) esitti ryhdikkäämpää peliä McKinneyssä Texasissa käytävän CJ Cup Byron Nelson -turnauksen toisella kierroksella. Tulos 68 oli neljä lyöntiä parempi kuin avauspäivänä, mutta matkaa jatkokierroksille jäi neljä lyöntiä.

Välimäen toinen kierros sisälsi neljä birdieä sekä viimeisellä (kentän 9.) reiällä tulleen bogin.

PGA Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun kärkeen nousi TPC Craig Ranchin kentällä toistamiseen tuloksen 64 pelannut Jake Knapp (-14). Eroa toista sijaa jakaviin Troy Merrittiin ja Matt Wallaceen on yksi lyönti. Ensin mainittu pelasi perjantaina kisan tähän asti kovimman tuloksen, 62.

Paalulla oleva Knapp otti ensimmäisen voittonsa helmikuun jälkipuolella käydyssä Mexico Openissa, jossa niin ikään debyyttikauttaan pelaava Välimäki oli kakkonen.

Yksi turnauksen seuratuimmista pelaajista on 16-vuotias englantilaisamatööri Kris Kim (-7), josta tuli nuorin cut-rajan PGA Tourilla selvittänyt pelaaja yhdeksään vuoteen.

Zach Johnson pelaa tällä viikolla 500. kilpailuaan PGA Tourilla. Helmikuusssa 48 vuotta täyttänyt pelaaja on kilpailun puolivälissä jaetulla 13. sijalla, neljä lyöntiä kärjestä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2024 14:28

Kim Koivulta jälleen hyvä kisa Nordic Leaguessa

Kim Koivu jatkaa erinomaisia suorituksiaan Nordic Golf Leaguessa. Koivu on nappaamassa viimeviikkoisen kakkossijan jatkeeksi kolmossijan Ruotsin Karlshamnissa pelatusta Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget kilpailusta.

Koivun yhteistulos oli -6. Samassa tuloksessa on myös Suomen Casper Simberg (17 reikää) sekä kaksi ruotsalaispelaajaa. Myös Niclas Hellberg ja Ilari Saulo onnistuivat hyvin. He jakavat kisassa sijaa 14 tuloksella -3.

Kisan voittoa kohti on matkaamassa isäntämaan Albin Bergström, joka on tuloksessa kymmenen alle, kun pelaamatta on kaksi reikää.

Ensi viikolla Nordic League on tauolla ja kentälle palataan jälleen 16. toukokuuta Norjan Fredrisstadissa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 12:52

Kiinassa ruotsalaiskomento

Sebastian Söderberg siirtyi yksin johtoon DPWT:n China Openissa perjantaina. Ruotsalainen teki tuloksen 65 (-7) ja siirtyi yhteistulokseen -16, jota voi pitää kahden kierroksen jälkeen hurjana lukemana.

Kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdessä Söderbergin kanssa johtanut Ranskan Romain Langasque kompuroi 63 lyönnin kierroksen jatkeeksi 75 lyönnin päivän ja tippui sen myötä listalla reilut parikymmentä pykälää.

Kisan toinen kierros on vielä kesken, mutta Söderbergin johtotulos tuskin on vaarassa. Jatkokierroksille koitoksessa vaaditaan tulos -3.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 09:42

Samooja jäi kaus kärjestä Singaporessa

Kalle Samooja teki LIV Golfin Singaporen kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen +1 (72). Hän jakaa 54 pelaajan joukossa sijaa 41.

Samooja aloitti kierroksensa Sentosa Golf Clubin reiältä 12. Kaksi ensimmäistä reikää tuottivat bogit, mutta sen jälkeen vire löytyi paremmin.

Samoojan edustama Cleeks-joukkue jakaa kisassa kolmossijaa. Eroa kärkeen on vain lyönti. Samoojan tulosta ei huomioitu perjantaina, sillä yhteistulokseen lasketaan kolme parasta tulosta neljästä.

Kisaa johtaa Sebastian Muñoz tuloksella -6 (65). Tuloksessa -5 (66) on kuusi pelaajaa. Tulostaso oli kaikkinensa maltillinen, joka on varsin ymmärrettävää, sillä Sentosan kenttä on 6777 metriä pitkä ja sen par luku on 71.

Singaporen kisan jälkeen LIV Golfia pelataan seuraavan kerran vasta 7.–9. kesäkuuta Houstonissa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 08:46

Kiira Riihijärvi ei löytänyt virettä Epson Tourilla

Kiira Riihijärvi on haastajakiertue Epson Tourin Casino Del Sol Golf Classic -kilpailussa jaetulla 117. sijalla avauskierroksen jälkeen. Hän teki Arizonan Tucsonissa pelattavassa kilpailussa torstaina tuloksen 78 (+6).

Kierros pysyi kohtuullisesti näpeissä 11 reiän ajan, mutta seitsemän viimeistä reikää Riihijärvi pelasi viisi yli parin. Kisaa johtaa Yhdysvaltojen Julie Houston tuloksella 67 (-5). Cut-raja on +1.

Riihijärvelle kisa Epson Tourilla on kauden toinen. Ensimmäisessä, maaliskuun alussa pelaamassaan turnauksessa hän ylsi jaetulle viidennelle sijalle.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 08:22

Toni Hakulalta hyvä avauskierros satelliittikiertueen kisassa Ecuadorissa

Toni Hakula on jaetulla 31. sijalla PGA Tour Americas -kiertueen Kia Open -kilpailussa avauskierroksen jälkeen. Hakula teki Ecuadorin Quitossa pelattavassa kisassa tuloksen 69 (-3). Kärkeen on matkaa viisi lyöntiä.

PGA Tour Americas on satelliittikiertue, eli parhaimmisto nousee haastajakiertue Korn Ferry Tourille kauden päätteeksi.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

02.05.2024 17:17

Casper Simberg lähtee kympin kärjestä päätöspäivään Karlshamnin Nordic Leagua -kisassa

Avauskierroksen jälkeen toista sijaa Nordic Golf Leaguen kisassa Karlshamns Golfklubbilla Ruotsissa jakanut Ilari Saulo menetti torstaina asemiaan seitsemän pykälän verran. Hän mahtuu kuitenkin edelleen yhteistuloksella -4 kympin sakkiin, mutta toinen kierros on vielä muutamalta pelaajalta kesken.

Saulon tulos kisan toisella kierroksella oli 73 (+2). Hänen ohitseen ja jaetulle kuudennelle sijalle nousi Casper Simberg (-5), joka käytti toiseen kierrokseensa 70 (-2) lyöntiä. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä. Hyvissä asemissa ovat myös Kim Koivu ja Rasmus Karlsson. He jakavat sijaa 14 tuloksella -3. Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget -kisa päättyy huomenna perjantaina.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

02.05.2024 12:53

Seitsemän birdien putki vei ranskalaispelaajan kärkeen Kiinan DPWT-kisassa

Kuluvan viikon DPWT-kisa, Volvo China Open, Kiinan Shenzhenissä pelataan ilman suomalaisia. Mikko Korhonen voitti kisan viisi vuotta sitten, tosin eri kentällä, missä tämänviikkoinen kisa pelataan, mutta Korhonen ei ole vielä avannut kauttaan.

Hidden Grace Golf Clubille kisa käynnistettiin hirmutuloksin. 14 parhaan joukkoon vaaditaan 66 (-6) lyönnin tulos ja piikkipaikka irtoaa 63 (-9) tuloksella. Siitä vastasivat Ranskan Romain Langasque ja Ruotsin Sebastian Söderberg.

Langasque aloitti kisansa kymppitiiltä, ja kierroksen huippuhetki osui rei’ille 16–18 ja 1–4, kun hän viimeistelei seitsemän birdieä peräjälkeen! Huono ei ollut Söderberginkään putki, hän nakutteli viisi birdie putkeen rei’illä 6–10.

Tahti on lähes yhtä hurjaa kuin viime viikolla Korn Ferry Tourilla, jossa Ruotsin Tim Widing takoi voittotulokseksi -31. Oletettavasti Kiinassa tahti rauhoittuu, viime vuonna voittotulos samalla kentällä oli -19. Tuolloin ei kuitenkaan kisattu DPWT:llä vaan Asian Tourilla.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

01.05.2024 20:13

Ilari Saulolla huippupäivä Karlshamnin turnauksessa

Keimola Golfia edustava Ilari Saulo laittoi kauden parastaan Ruotsin Mörrumissa alkaneessa Nordic Liigan turnauksessa. Hän pelasi Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget -kilpailussa keskiviikkona tuloksen 67 (-5), joka riittää 18 reiän jälkeen jaettuun kakkossijaan. Eroa kärjessä olevaan Norjan Jarand Ekeland Arnøyhin (-6) on yksi lyönti.

Kausi on ollut Saulolle hankala. Hän on pelannut Nordic Liigassa kahdeksan kilpailua, ja karsiutunut kuudesti. Paras sijoitus on peräisin huhtikuun puolivälissä käydystä Puolan turnauksesta, jossa Saulo mahtui niukasti top 20:een.

Casper Simberg (-3) täydentää suomalaisten hyvää panosta jaetulla kuudennella tilallaan. Muita sinivalkoisia ei ole 40:n parhaan joukossa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.05.2024 20:13

Ilari Saulolla huippupäivä Karlshamnin turnauksessa

Keimola Golfia edustava Ilari Saulo laittoi kauden parastaan Ruotsin Mörrumissa alkaneessa Nordic Liigan turnauksessa. Hän pelasi Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget -kilpailussa keskiviikkona tuloksen 67 (-5), joka riittää 18 reiän jälkeen jaettuun kakkossijaan. Eroa kärjessä olevaan Norjan Jarand Ekeland Arnøyhin (-6) on yksi lyönti.

Kausi on ollut Saulolle hankala. Hän on pelannut Nordic Liigassa kahdeksan kilpailua, ja karsiutunut kuudesti. Paras sijoitus on peräisin huhtikuun puolivälissä käydystä Puolan turnauksesta, jossa Saulo mahtui niukasti top 20:een.

Casper Simberg (-3) täydentää suomalaisten hyvää panosta jaetulla kuudennella tilallaan. Muita sinivalkoisia ei ole 40:n parhaan joukossa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.05.2024 12:53

Seitsemän birdien putki vei ranskalaispelaajan kärkeen Kiinan DPWT-kisassa

Kuluvan viikon DPWT-kisa, Volvo China Open, Kiinan Shenzhenissä pelataan ilman suomalaisia. Mikko Korhonen voitti kisan viisi vuotta sitten, tosin eri kentällä, missä tämänviikkoinen kisa pelataan, mutta Korhonen ei ole vielä avannut kauttaan.

Hidden Grace Golf Clubille kisa käynnistettiin hirmutuloksin. 14 parhaan joukkoon vaaditaan 66 (-6) lyönnin tulos ja piikkipaikka irtoaa 63 (-9) tuloksella. Siitä vastasivat Ranskan Romain Langasque ja Ruotsin Sebastian Söderberg.

Langasque aloitti kisansa kymppitiiltä, ja kierroksen huippuhetki osui rei’ille 16–18 ja 1–4, kun hän viimeistelei seitsemän birdieä peräjälkeen! Huono ei ollut Söderberginkään putki, hän nakutteli viisi birdie putkeen rei’illä 6–10.

Tahti on lähes yhtä hurjaa kuin viime viikolla Korn Ferry Tourilla, jossa Ruotsin Tim Widing takoi voittotulokseksi -31. Oletettavasti Kiinassa tahti rauhoittuu, viime vuonna voittotulos samalla kentällä oli -19. Tuolloin ei kuitenkaan kisattu DPWT:llä vaan Asian Tourilla.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

02.05.2024 17:17

Casper Simberg lähtee kympin kärjestä päätöspäivään Karlshamnin Nordic Leagua -kisassa

Avauskierroksen jälkeen toista sijaa Nordic Golf Leaguen kisassa Karlshamns Golfklubbilla Ruotsissa jakanut Ilari Saulo menetti torstaina asemiaan seitsemän pykälän verran. Hän mahtuu kuitenkin edelleen yhteistuloksella -4 kympin sakkiin, mutta toinen kierros on vielä muutamalta pelaajalta kesken.

Saulon tulos kisan toisella kierroksella oli 73 (+2). Hänen ohitseen ja jaetulle kuudennelle sijalle nousi Casper Simberg (-5), joka käytti toiseen kierrokseensa 70 (-2) lyöntiä. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä. Hyvissä asemissa ovat myös Kim Koivu ja Rasmus Karlsson. He jakavat sijaa 14 tuloksella -3. Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget -kisa päättyy huomenna perjantaina.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 08:22

Toni Hakulalta hyvä avauskierros satelliittikiertueen kisassa Ecuadorissa

Toni Hakula on jaetulla 31. sijalla PGA Tour Americas -kiertueen Kia Open -kilpailussa avauskierroksen jälkeen. Hakula teki Ecuadorin Quitossa pelattavassa kisassa tuloksen 69 (-3). Kärkeen on matkaa viisi lyöntiä.

PGA Tour Americas on satelliittikiertue, eli parhaimmisto nousee haastajakiertue Korn Ferry Tourille kauden päätteeksi.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 08:46

Kiira Riihijärvi ei löytänyt virettä Epson Tourilla

Kiira Riihijärvi on haastajakiertue Epson Tourin Casino Del Sol Golf Classic -kilpailussa jaetulla 117. sijalla avauskierroksen jälkeen. Hän teki Arizonan Tucsonissa pelattavassa kilpailussa torstaina tuloksen 78 (+6).

Kierros pysyi kohtuullisesti näpeissä 11 reiän ajan, mutta seitsemän viimeistä reikää Riihijärvi pelasi viisi yli parin. Kisaa johtaa Yhdysvaltojen Julie Houston tuloksella 67 (-5). Cut-raja on +1.

Riihijärvelle kisa Epson Tourilla on kauden toinen. Ensimmäisessä, maaliskuun alussa pelaamassaan turnauksessa hän ylsi jaetulle viidennelle sijalle.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 09:42

Samooja jäi kaus kärjestä Singaporessa

Kalle Samooja teki LIV Golfin Singaporen kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen +1 (72). Hän jakaa 54 pelaajan joukossa sijaa 41.

Samooja aloitti kierroksensa Sentosa Golf Clubin reiältä 12. Kaksi ensimmäistä reikää tuottivat bogit, mutta sen jälkeen vire löytyi paremmin.

Samoojan edustama Cleeks-joukkue jakaa kisassa kolmossijaa. Eroa kärkeen on vain lyönti. Samoojan tulosta ei huomioitu perjantaina, sillä yhteistulokseen lasketaan kolme parasta tulosta neljästä.

Kisaa johtaa Sebastian Muñoz tuloksella -6 (65). Tuloksessa -5 (66) on kuusi pelaajaa. Tulostaso oli kaikkinensa maltillinen, joka on varsin ymmärrettävää, sillä Sentosan kenttä on 6777 metriä pitkä ja sen par luku on 71.

Singaporen kisan jälkeen LIV Golfia pelataan seuraavan kerran vasta 7.–9. kesäkuuta Houstonissa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 12:52

Kiinassa ruotsalaiskomento

Sebastian Söderberg siirtyi yksin johtoon DPWT:n China Openissa perjantaina. Ruotsalainen teki tuloksen 65 (-7) ja siirtyi yhteistulokseen -16, jota voi pitää kahden kierroksen jälkeen hurjana lukemana.

Kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdessä Söderbergin kanssa johtanut Ranskan Romain Langasque kompuroi 63 lyönnin kierroksen jatkeeksi 75 lyönnin päivän ja tippui sen myötä listalla reilut parikymmentä pykälää.

Kisan toinen kierros on vielä kesken, mutta Söderbergin johtotulos tuskin on vaarassa. Jatkokierroksille koitoksessa vaaditaan tulos -3.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2024 14:28

Kim Koivulta jälleen hyvä kisa Nordic Leaguessa

Kim Koivu jatkaa erinomaisia suorituksiaan Nordic Golf Leaguessa. Koivu on nappaamassa viimeviikkoisen kakkossijan jatkeeksi kolmossijan Ruotsin Karlshamnissa pelatusta Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget kilpailusta.

Koivun yhteistulos oli -6. Samassa tuloksessa on myös Suomen Casper Simberg (17 reikää) sekä kaksi ruotsalaispelaajaa. Myös Niclas Hellberg ja Ilari Saulo onnistuivat hyvin. He jakavat kisassa sijaa 14 tuloksella -3.

Kisan voittoa kohti on matkaamassa isäntämaan Albin Bergström, joka on tuloksessa kymmenen alle, kun pelaamatta on kaksi reikää.

Ensi viikolla Nordic League on tauolla ja kentälle palataan jälleen 16. toukokuuta Norjan Fredrisstadissa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

04.05.2024 07:53

Sami Välimäki kohensi otteitaan, mutta jatkopaikka jäi kauas

Sami Välimäki (-2) esitti ryhdikkäämpää peliä McKinneyssä Texasissa käytävän CJ Cup Byron Nelson -turnauksen toisella kierroksella. Tulos 68 oli neljä lyöntiä parempi kuin avauspäivänä, mutta matkaa jatkokierroksille jäi neljä lyöntiä.

Välimäen toinen kierros sisälsi neljä birdieä sekä viimeisellä (kentän 9.) reiällä tulleen bogin.

PGA Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun kärkeen nousi TPC Craig Ranchin kentällä toistamiseen tuloksen 64 pelannut Jake Knapp (-14). Eroa toista sijaa jakaviin Troy Merrittiin ja Matt Wallaceen on yksi lyönti. Ensin mainittu pelasi perjantaina kisan tähän asti kovimman tuloksen, 62.

Paalulla oleva Knapp otti ensimmäisen voittonsa helmikuun jälkipuolella käydyssä Mexico Openissa, jossa niin ikään debyyttikauttaan pelaava Välimäki oli kakkonen.

Yksi turnauksen seuratuimmista pelaajista on 16-vuotias englantilaisamatööri Kris Kim (-7), josta tuli nuorin cut-rajan PGA Tourilla selvittänyt pelaaja yhdeksään vuoteen.

Zach Johnson pelaa tällä viikolla 500. kilpailuaan PGA Tourilla. Helmikuusssa 48 vuotta täyttänyt pelaaja on kilpailun puolivälissä jaetulla 13. sijalla, neljä lyöntiä kärjestä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 07:54

Tuloslistalla noussut Toni Hakula tähyilee Ecuadorissa kärkikymmenikköön

Toni Hakula pelaa kauden viidettä turnaustaan PGA Tour Americas -kiertueella. Tällä viikolla kilpaillaan Ecuadorissa, jossa hän nousi 36 reiän jälkeen jaetulle 22. sijalle. Hakulalla (-5) on hyvät näkymät top 10:een, sillä hän jahtaa yhdeksättä sijaa jakavia pelaajia kahden lyönnin päässä.

Suomalaisen toisen kierroksen tulos oli 70.

Yhdysvaltain Gunn Youngilla (-11) on KIA Openin kärjessä kahden lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Kauden päätteeksi PGA Tour Americas -kiertueen pistetilaston kymmenen parasta saa kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 08:51

Legendaarisen caddien ja major-voittajan 90-luvulla alkanut yhteistyö päättyi

Jim Furykin ja Mike ”Fluff” Cowanin yhteistyö on tullut päätökseen. Muhkeista viiksistään tuttu Cowan ehti toimia Furykin caddiena peräti 25 vuotta. Cowan siirtyi pelaajan palvelukseen vuoden 1999 Mastersissa, ja oli todistamassa neljä vuotta myöhemmin Furykin ainoaa major-voittoa U.S. Openissa.

Tätä nykyä PGA Tour Champions -kiertueella pelaava Furyk on kärsinyt pari vuotta loukkaantumisista. Tienestit ovat jääneet vähiin, ja Cowan sai tilaisuuden siirtyä taiwanilaisen C.T. Panin caddieksi.

”Fluff epäröi, koska hän on sydämeltään iso persoona, mutta työnsin hänet PGA Tourille. C.T. on pelannut hyvin. Tämä on Fluffille taloudellisesti hyvä tilaisuus”, Furyk sanoi.

Persoonallinen caddie työskenteli ennen Furykin palvelukseen siirtymistä kolme vuotta Tiger Woodsin leivissä. Cowanin ura caddiena alkoi vuonna 1976.

PGA Tourilla 17 kilpailua voittaneen Furykin caddiena tänä kesänä toimii ainakin muutaman turnauksen verran oma poika, Tanner.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 12:38

Kiinan DPWT-turnauksesta putosi yksi kierros huonon sään takia

Shenzhenissä Kiinassa meneillään olevan Volvo China Openin kolmas pelipäivä jouduttiin peruuttamaan heikkojen sääolosuhteiden vuoksi. Vain kaksi ryhmää ennätti lauantaina Hidden Grace Golf Clubin kentälle, kunnes ukkosrintama keskeytti pelitapahtumat.

Kun säässä ei tapahtunut toivottua muutosta, ilmoitti DP World Tour hieman kello 14 jälkeen paikallista aikaa, että kilpailu lyhennetään 54 reiän mittaiseksi.

Viimeiselle kierrokselle lähdetään kahdelta tiiltä kolmen hengen ryhmissä. Kärkiryhmän muodostavat Sebastian Söderberg, Paul Waring ja Guido Migliozzi.

Kisaa kolmella lyönnillä johtava Söderberg on askeleen lähempänä PGA Championship -debyyttiään. Kiinan turnaus on DPWT:n niin sanotun Asian Swingin viimeinen koitos. Minikiertueen kolme parasta, mikäli paikkaa ei entuudestaan ole, saa kutsun kauden toiseen major-turnaukseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2024 12:43

Kalle Samoojan edustama nelikko tavoittelee LIVin joukkuekisan voittoa

Cleeks GC (-20) lähtee neljänneltä sijalta Singaporessa pelattavan LIV-turnauksen joukkuekisan päätöspäivään. Samoojan edustama joukkue on kolmen lyönnin päässä paalulla olevasta Smash GC:stä.

Samooja on pelannut kilpailussa tulokset 72–69, mutta molemmat on kierrokset ovat jääneet Martin Kaymerin kipparoiman joukkueen heikoimpina noteerauksina kokonaissaldon ulkopuolelle.

Yksilökilpailussa Samooja (-1) jakaa 36. sijaa. Kärjessä on Smash GC:n kapteeni Brooks Koepka (-12). Yhdysvaltalaisella on kolmen lyönnin etumatka kakkostilaa jakaviin pelaajiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 08:13

”Kanukki” jahtaa Texasissa ensimmäistä pääkiertuevoittoa

Kaksi peräkkäistä eaglea siivittivät Taylor Pendrithin päivän kovimpaan tulokseen, 63, McKinneyssä jatkuneessa PGA Tourin kilpailussa. Hän siirtyi kokonaistilanteeseen -19, jolla heltiää kärkipaikka lyönnillä ennen Jake Knappia.

”On vain pysyttävä kärsivällisenä ja pelattava omaa peliä. Täytyy tehdä niin monta birdieä kuin mahdollista, koska huomenna vaaditaan voittoon kova tulos”, Pendrith vastasi lehdistötilaisuudessa kysymykseen, mitä iso menestys sunnuntaina edellyttää.

Kanadalainen ei ole voittanut kisoja pääkiertueilla. CJ Cup Byron Nelson -turnauksessa debyyttivoittoa tavoittelevia on enemmänkin, sillä top 10:ssä olevista pelaajista kuusi ei ole päässyt nostelemaan pokaalia. Viidettä sijaa jakavalla Alex Norénilla (-15) on kymmenen voittoa DP World Tourilta, mutta PGA Tourilta ykköstilat uupuvat ruotsalaiselta edelleen.

TPC Craig Ranch -kentällä pelattavassa turnauksessa isoa huomiota on saanut englantilaisamatööri Kris Kim, 16. Hänestä tuli kilpailun nuorin jatkokierroksille yltänyt pelaaja. Edellistä ennätystä piti hallussaan Jordan Spieth, joka teki saman tempun kolme kuukautta vanhempana vuonna 2010.

Kim (-8) jakaa 54 reiän jälkeen 51. sijaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 08:31

Toni Hakula rynnisti Ecuadorissa kärkikymmenikköön

Toni Hakula (-10) pelasi tähän asti parhaan tuloksensa Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa meneillään olevassa PGA Tour Americas -kiertueen kilpailussa. Lauantain 67 lyönnin kierros nosti suomalaista tuloslistalla 12 pykälää jaetulle 10. sijalle.

Hakulan kolmannen kierroksen loppu oli erinomainen, sillä hän kirjasi neljän viimeisen reiän aikana kolme birdieä. Tuloskortista löytyi yhden eaglen ohella kuusi birdieä ja kolme bogia.

Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä käytävän KIA Openin paalulle kiipesi Thomas Longbella (-16). Kisan puolivälissä kärjessä ollut toinen yhdysvaltalainen Gunn Yang kärkkyy lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 09:03

Kalle Samoojalle uran kovin sijoitus LIV-kiertueella

Kalle Samooja (-8) syttyi loistavaan esitykseen Singaporessa käydyn LIV-turnauksen päätöspäivänä. Hän jakoi tuloksellaan 64 kilpailun kovinta noteerausta, ja kiri jaetulle 14. sijalle. Kyseessä on Samoojan kirkkaasti kovin sijoitus LIV-kiertueella, jolla hän on pelannut nyt seitsemän kilpailua.

Otteitaan päivästä toiseen kohentaneen Samoojan puhdas tuloskortti sisälsi seitsemän birdieä ja 11 paria. Samaan seitsemän alle -tulokseen hänen kanssaan sunnuntaina ylsivät Australian Cameron Smith ja Meksikon Carlos Ortiz.

”Vihdoin osui jalka lankulle ja sain pidettyä virheet pois kortista. Tiedän, että kyllä täällä eväät riittävät pärjäämiseen, mutta lyöminen on ollut pitkään vaan kateissa.”
”Eilinen oli jo todella vahvaa pelaamista, vaikka pari kämmiä siellä hidasti menoa. Hommaan löytyi tarvittava terävyys lauantaina ja tänään hyvä rentous puttiin. Keskimatkan paikat ovat jääneet yleensä käyttämättä, mutta tänään kolisi kivasti”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Sentosa Golf Clubin kentällä pelatun turnauksen voitti USA:n Brooks Koepka (-15). Eroa toisen sijan jakaneisiin Cameron Smithiin ja toiseen australialaiseen Marc Leishmaniin kertyi kaksi lyöntiä.

Joukkuekilpailussa Samoojan edustama Cleeks GC (-29) venyi niin ikään kauden parhaimpaansa jaetulla kakkostilallaan. Martin Kaymerin kipparoima nelikko hävisi voiton vieneelle Ripper GC:lle (-32) kolme lyöntiä.

Viikonvaihde oli Samoojalle tuottoisa, sillä hän kuittasi yksilöturnauksesta 287 000 dollaria ja joukkuekisasta 250 000 dollaria palkintorahaa. Näin ollen hänen ansionsa Singaporessa nousivat 537 000 taalaan. Samooja on tienannut kuluvan kauden aikana LIV-kiertueella yli 1,4 miljoonan dollarin kokonaisansiot.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2024 09:47

Sebastian Söderberg suli jälleen pahasti viimeisillä rei'illä ja voitto valui ohi suun

Volvo China Openia alusta aina loppurei’ille johtanut Sebastian Söderberg (-16) joutui taipumaan turnauksen ratkaisuhetkillä. Hän pelasi neljä viimeistä reikää kaksi yli, ja putosi jaetulle kolmannelle sijalle. Voiton Kiinan Shenzhenissä pelatussa DP World Tourin kilpailussa otti Adrian Otaegui (-18).

Söderbergillä on ollut vuosien varrella vaikeuksia päättää turnauksia voitokkaasti. Göteborgissa asuvan 33-vuotiaan pelaajan tilanne näytti lupaavalta, kun hän lähti sunnuntaihin kolmen lyönnin johtoasemasta. Etumatkaa oli vielä kaksi lyöntiä, kunnes Söderberg teki Hidden Grace Golf Clubin kentän 15. reiällä bogin. Hän pysytteli 18. reiälle saakka voittotaistelussa, mutta hermoili kisan päätteeksi tuplabogin.

Top 3 -sijoitus oli Söderbergille kolmas peräkkäinen DPWT:llä. Japanissa ja Intiassa hän oli toinen. Ainoa voitto on peräisin vuoden 2019 European Mastersista, jonka uusinnassa hän jätti muun muassa Kalle Samoojan toiseksi. Muita top 3 -sijoituksia hänellä on koossa kahdeksan. Näistä peräti kuusi on kakkostiloja.

Voitto oli viiden lyönnin takaa-ajoasemasta sunnuntaihin lähteneelle Adrian Otaeguille viides DP World Tourilla. Välillä LIV-kiertueellakin pelannut espanjalainen jätti toiseksi sijoittuneen Italian Guido Migliozzin lyönnin päähän.

Kiinan turnaus päätti DPWT:n niin sanotun Asian Swingin, jonka kolmelle eniten pisteitä ansainneelle pelaajalle – joilla ei ollut ennestään paikkaa – oli tarjolla pääsy PGA Championshipiin. Nämä paikat menivät Söderbergille, Japanin Keita Nakajimalle ja Otaeguille. Nakajima oli jo varmistanut paikkansa aiemmin International Federation OWGR -listan kautta.

Asian Swingin pistelistan voitto tuotti Söderbergille 200 000 dollaria sekä varman pääsyn kiertueen Back 9 -turnauksiin.

Volvo China Openissa ei ollut mukana suomalaispelaajia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

06.05.2024 08:38

Toni Hakulalle uran viides top 10 -sijoitus PGA Tour Americas -kiertueella

Ecuadorissa viikonvaihteessa käydyn KIA Openin neljättä kierrosta ei voitu pelata kehnon sään vuoksi. Näin ollen kilpailun 54 reiän jälkeiset tulokset jäivät voimaan, ja se tiesi Toni Hakulalle jaettua kymmenettä sijaa.

Hakula puolusti Quitossa viimevuotisen turnauksen voittoa.

Kyseessä oli Hakulan viides top 10 -sijoitus PGA Tour Americas -kiertueella. Näistä kolme on voittoja.

KIA Openin voitti Thomas Longbella (-16) lyönnillä ennen toista yhdysvaltalaista Gunn Yangia.

PGA Tour Americas -kiertueen pistelistan kymmenen parasta saa kauden päätteeksi kortin USA:n kakkoskiertueelle, Korn Ferry Tourille. Hakula on Fortinet Cupissa sijalla 54.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Kim Koivulla näkyvissä valoa tunnelin päässä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje