11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

PGA Tourin kisassa taisteltiin voitosta putterilla, joka ei varsinaisesti ole putteri

Zac Blair teki Louisianan turnauksessa yllättävän välinevalinnan. Kuva: GettyImages

Zac Blair puttasi Zurich Classicin finaalikierroksella harjoitusapuvälineellä.     

Putterimallien kirjo golfin huippukiertueilla on mittava, mutta viime viikolla pelatun PGA Tourin parikilpailun päätöspäivänä nähtiin erikoinen kulmarauta. Zac Blair nimittäin käytti Zurich Classicissa sunnuntaina putteria, joka on käytännössä harjoitusapuväline.

Lähes kaikkien harjoitusapuvälineiden käyttö on säännön 4.3a (6) mukaisesti kielletty kilpailuissa, mutta Blairin bägissä ollut Evnroll Tour Stroke Trainer on läpäissyt R&A:n ja USGA:n kontrollin. Näin se täyttää sääntöjen mukaiselta golfmailalta vaadittavat ominaisuudet.

Blairin käyttämä putteri on varsin erikoisen näköinen kulmarauta. Kuva: Getty Images

Envroll Tour Stroke Trainerissa on erittäin paljon offsetia, minkä vuoksi kädet ovat huomattavan paljon pallon edellä. Tällä pyritään eliminoimaan käsien ylimääräinen liike puttisvingin aikana.

Envroll suosittelee tähtäyksessä Tour Stroke Trainerin lavan asettamista tuuman verran pallon taakse, jotta taakseviennistä saadaan lyhyempi. Näin liikeradasta tulee vakaampi ja lapa pysyy paremmin suorana läpi osuma-alueen.

Viikonvaihde oli mielenkiintoisen välineratkaisun tehneelle Blairille ja Patrick Fishburnille onnistunut, sillä he sijoittuivat parikilpailussa jaetulle neljännelle sijalle, kaksi lyöntiä voiton vieneille Rory McIlroylle ja Shane Lowrylle hävinneinä.

Maailmanlistalla sijalla 124 oleva Blair on tullut Yhdysvaltain kiertueella tunnetuksi puttereiden timpraamisesta. Hän on viime aikoina käyttänyt turnauksissa Scotty Cameronin Circle T -putteria, jossa on poikkeuksellisen pitkä hosel (lavan kaula).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)