16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Paltamo Golf

Mikä on Paltamo Golfin kaunein väylä? Entä millä väylällä katoaa eniten palloja?

Tällä kertaa kenttätentissä kysymyksiin ei vastaakaan kentän toimitusjohtaja, vaan kenttämestari.

Paltamo Golfin kenttämestari Matti Niskanen, missä kunnossa Paltamon kenttä on?

Tänä vuonna oli aikainen kevät, mikä mahdollisti myös kentänhoidon aloittamisen hyvissä ajoin. Saimme kentän hyvään kuntoon jo kesäkuun alussa pelattuun Finnish Tourin kilpailuun ja siitä on sitten menty pitkillä askelilla eteenpäin. Kenttä on edelleen oikein hyvässä kunnossa ja viheriöt ovat suorastaan loistavassa kunnossa. Viheriöiden leikkuukorkeudet pidetään myös yhä alhaalla, joten ne ovat myös nopeita.

Paltamo Golf juhlii tänä vuonna 25-vuotiasta taivaltaan, miten juhlavuosi on näkynyt kaudessanne?

No ainakin se näkyy logossamme. Sitten meillä on tietenkin ollut juhlakilpailu ja juhlat klubilla, jossa syötiin ja seurusteltiin ja käytiin hieman kentän historiaa läpi. Uskon, että tällaiset juhlavuodet ja niiden esilletuominen lisäävät kentän tunnettavuutta ja kiinnostusta. Ehkä joku joka on ajatellut pitkään tulevansa pelaamaan kentällemme on nyt juhlavuoden myötä päättänyt viimein sen tehdä. Se voi toimia tietynlaisena pisteenä i:n päälle. Kaikin puolin 25-vuotiaalle Paltamolle kuuluu hyvää. Syksy tuo kentälle rauhallisuuden, josta myös vieraspelaajat ovat tietenkin tervetulleita nauttimaan, niin kauan kun sää pelit sallii.

Mikä on Paltamo Caddy?

Paltamo Caddy on Paltamo Golfin kuljetuspalvelu. Olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta. Caddy kuljettaa esimerkiksi lentokentältä golfkentälle ja takaisin kentälle, tai vaikka Katinkultaan. Toivomme, että Paltamo Caddy houkuttelee kentälle myös uusia pelaajia. Aina on kuitenkin jokin kynnys siinä, miksei golfkentälle tule lähdettyä ja ehkä tämä helpottaa nimenomaan sitä lähtemisen kynnystä.

Mitä palveluita kenttänne lähistöltä löytyy?

Meillä on paljon matkailuun liittyviä palveluita lähellä. Paltamo Caravan sijaitsee aivan kiinni kentässämme ja lisäksi tarjolla on myös vuokramökkejä. Monet karavaanarit kulkevat juuri Paltamon kautta Lappiin ja tykkäävät tästä reitistä, joten tähän on hyvä pysähtyä matkalla. Lisäksi alueelta löytyy hieno hiekkaranta ja erittäin hyvä matonpesupiste, jos vaikka jollain sattuu olemaan jotain pestävää mukanaan esimerkiksi matkailuautossaan (nauraa). Karavaanareille käytössä ovat tietenkin klubin palvelut, eli ravintola, suihku, sauna, kokoustilat, kaikkea löytyy. Oulujärvestä on kalasteltu jopa rannalta isoja ahvenia, joten hyvät kala-apajatkin ovat aivan kenttämme tuntumassa.

Mikä on kaunein väylänne?

Meillä oli itse asiassa juuri äänestys tästä ja väylä 17 voitti sen. Onhan se kieltämättä erittäin kaunis väylä. Se on par nelonen ja tiiltä katsottuna vasemmalla puolella on Oulujärvi, joka siintää eri väriloistossaan. Se voi olla täysin kirkkaan sininen tai sitten pilvisellä ja myrskyisellä kelillä aivan musta. Aamuisin väylällä leijailee kaunis sumu ja Oulujärvi voi olla täysin tyyni. Minulla on varmaan tuhansia valokuvia väylältä, on se niin kuvakaunis.

Entä millä väylällä katoaa eniten palloja?

Varmasti väylällä numero 12. Se on pitkä ja haastava par nelonen, jossa on myös paljon vettä. Lisäksi se on kenttämme vaikein väylä. On meillä tosin muutenkin paljon vettä, kun kuusi väylää sijaitsee rannalla ja lisäksi ”sisämaan” väylillä on myös vesiesteitä. Toisaalta kyllä kentällämme katoaa palloja myös kasvuston sekaan, ei vain vesiin (nauraa).

Mitä eläimiä kentällänne liikkuu?

Kyllähän täällä kaikenlaista metsän liikkujaa on. Peuroja, hirviä ja jäniksiä tietenkin. Sitten on eri lintuja, kuten joutsenia, valkoposkihanhia ja pienempiä vesilintuja. Jonkin verran liikkuu myös metsoja ja esimerkiksi tiaisia. Hyvin voi bongailla myös eläimiä kiertäessään.

Mitä klubiravintolassa kannattaa syödä?

Sanoisin, että kannattaa syödä lounas ja samalla vähän tuumailla paikallisten pelaajien kanssa asioita. Näppis Leinonen ottaa myös mielellään vieraita vastaan ja pelaa kierroksen, hänet voi tietenkin myös klubilla tavata.

Miten kenttänne reagoi sateeseen?

Elokuu oli todella sateinen ja sen myötä aluskasvillisuuteen ja maanpintaan on kertynyt vettä, eli maa kyllästynyt vedellä, joten se ei ime niin hyvin. Rankkasade näkyy siis jonkin verran, ja jotain lätäkköjä voi syntyä väylälillekin, mutta eiväthän ne pelaamista estä. Hyvin voi pelata ja liikkua, vaikka vähän vettä tulisi.

Itse tarkkailen yleensä säätä Forecasta, monta kertaa päivässä tietenkin. Harvemmin sitä katsoo pidemmälle kuin seuraavaa päivää, koska ennusteiden pitävyys heikkenee siitä eteenpäin. Sadetutkaa tarkastelen ja kenttätöitä samalla suunnittelen.

Miten kylmenevä sää näkyy kentänhoidossa?

Tärkeimpänä asiana sään kylmetessä on tiedottaa pelaajille kentän kunnosta ja siitä voiko pelata. Jos on ollut pakkasyö ja kenttä on kuurainen ja jäinen, niin aamulla ei kyllä pelaamaan voi mennä. Tällöin heinä on jäässä ja jos sen päälle astuu, niin se murtuu. Myös kenttätyöt seisovat silloin. Syksyisin tietenkin puista tippuu myös paljon lehtiä ja havunneulasia ja niitä puhallellaan sitten griineiltä pois. Nopeastihan niitä tietenkin siihen lisää tulee ja pelaajatkin joutuvat hieman puttilinjojaan siistimään syksyllä pelatessa. Ainakin voi laittaa epäonnistuneen putin havunneulan piikkiin (nauraa).

Muista myös aiemmat kenttätentit!

Minkälaisissa kierrosmäärissä Yyteri Golfissa liikutaan tänä kesänä, mitä kuuluu 30-vuotisjuhlakauttaan viettävälle Imatran Golfille, mitä erikoista on etuysille siirtymässä Lappajärvellä sijaitsevalla Järviseudun Golfseuran kentällä, minkälaiset harjoitusalueet Porvoo Golfista löytyy, millä nimellä kutsutaan Hirvihaaran Golfin junioreita, miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä, mistä Archipelagia Golfin nimi tulee ja millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa?

Mikä kenttä laitetaan seuraavaksi tenttiin? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje