21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]

[12][16]

Hieno kiri! Tiia Koivisto venytti kovimpaan sijoitukseensa vuoteen

Tiia Koivisto oli paras suomalainen Korean turnauksessa. Kuva: Tristan Jones/LET

Amatööri tienasi karsintaan hyytyneelle tähtikapteenille mukavat palkintorahat joukkuekisassa.

Tiia Koivisto (+2) esitti jämäkkää golfia Koreassa New Korea Country Clubilla käydyn LET-turnauksen viimeisenä päivänä. Sijalta 21 sunnuntaihin lähtenyt Koivisto pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 71, ja nousi top 20:n ulkopuolelta jaetulle 12. sijalle.

Kierroksen lopetus oli makea, sillä päivän kolmesta birdiestä kaksi syntyi peräkkäin viimeisillä rei’illä.

”Tänään oli herätys 3.50, ja kolmannelle kierrokselle lähdettiin melkein suoraan toisen jälkeen. Oli kyllä todella väsynyttä tekemistä, mutta ihan ok tulos tuli. Sopii ehkä itselle tämmöiset kentät paremmin, joilla pärjää, kun pelaa parin pintaan”, Koivisto kertoi.

”Tällä viikolla on menty aika vähillä unilla jet lagin ja aikaisten lähtöaikojen takia. Eilen ei päästy pelaamaan loppuun toista kierrosta sateen takia. Onneksi tuli stoppi siinä vaiheessa, kun tein muutaman bogin putkeen kovassa sateessa ja tuulessa.”

Onnistuminen maistui, sillä kaksi edellistä kilpailua olivat tuottaneet karsiutumisen.

Huippukauden vuonna 2022 pelannut Koivisto ei ollut sairastelun rasittamalla edelliskaudella parhaimmillaan. Ainoaksi top 10 -sijoitukseksi jäi Jabra Ladies Openissa tullut kahdeksas tila.

Koreassa Koivisto otti kovimman sijoituksensa Ladies European Tourilla tasan vuoteen. Onnistuminen maistui, sillä kaksi edellistä kilpailua olivat tuottaneet karsiutumisen.

Vaikka alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, kertoo helmikuussa Marokossa tullut 13. sija Koiviston pelissä olevan kaivattuja elementtejä. Tästä on Hirvihaaran Golfin pelaajan hyvä jatkaa, sillä kausi on vielä nuori.

Koiviston pankkitili karttui yksilö- ja joukkuekilpailu huomioiden reilulla 10 000 eurolla.

Myös Ursula Wikström (+4) mahtui 20 parhaan joukkoon jaetulla 20. sijallaan. Vaikka Wikström menetti päätöskierroksella muutaman pykälän tuloslistalla, oli top 20 -sijoitus tärkeä tavoiteltaessa paikkaa Pariisin olympialaisiin.

Viimeisissä olympiapaikoissa kiinni olevista Itävallan Sarah Schöber päätyi Wikströmin kanssa samalle sijalle, mutta olympiakarsinnassa tällä hetkellä sijalla 60 eli viimeisenä sisällä oleva Italian Virginia Elena Carta jäi ulos finaalikierrokselta.

Pariisiin halajaa myös Noora Komulainen (+8), joka joutui tyytymään Koreassa jaettuun 45. sijaan. Päivitetty olympiakarsintalista julkaistaan alkuviikolla. Karsinta jatkuu vielä toista kuukautta, joten paljon on edelleen pisteitä jaossa.

Aramco Team Series Korea -turnaus sujui maailmantähtien hallinnassa.

Sanna Nuutinen ja Elina Nummenpää karsiutuivat viikonvaihteen kisan viimeiseltä kierrokselta.

Aramco Team Series Korea -turnaus sujui maailmantähtien hallinnassa. Voiton vei Etelä-Korean Hyo-Joo Kim (-10), jolle toiseksi sijoittunut Englannin Charley Hull (-7) hävisi kolmella lyönnillä. Molemmat mahtuvat maailmanlistalla kärkitusinaan.

Amatööri näytti joukkuekisassa major-voittajalle mallia

Joukkuekilpailun voiton vei Team Kang (-23). Eroa Team Gustavssoniin kertyi kaksi lyöntiä.

Joukkueen kapteeni Danielle Kang saa kiittää voitosta amatööri Kyu Ho Leetä, jonka panos oli elintärkeä. Maailmanlistalla parhaimmillaan kakkosena ollut major-voittaja Kang ei selviytynyt yksilökisassa jatkoon ja samoin kävi joukkueen toiseksi vahvaksi lenkiksi ajatellulle Lily May Humphreysille.

Team Kangin ammattilaisista kukin ansaitsi reilut 32 500 euroa palkintorahaa. Vajaat 5000 euroa kuitanneiden Ursula Wikströmin ja Elina Nummenpään edustama Team (Sara) Kjellker (-17) oli yhdeksäs.

Kilpailun tulospalvelussa oli lauantaina virheitä ja epätarkkuutta, jota saattoi tästä syystä ilmetä myös seurantauutisessamme.