21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren sai pitkän karsiutumisputkensa poikki

Matilda Castren (vas.) nähdään pitkästä aikaa viikonlopun kierroksilla. Vieressä kahden ensimmäisen päivän pelikaveri Thaimaan Jasmine Suwannapura. Kuva: Getty Images

Nelly Korda kohensi osakkeitaan jahdatessaan kuudetta peräkkäistä voittoaan.

Koko alkukauden isoissa vaikeuksissa ollut Matilda Castren (-2) näkee vihdoin pientä valoa tunnelin päässä. Hän pelasi LPGA:n ohjelmaan kuuluvan Cognizant Founders Cupissa toisen peräkkäisen 71 lyönnin kierroksen, ja eteni lopulta vaivatta jatkoon.

Sijaa 29 jakavan Castrenin avaukset päätyivät perjantaina vain kuudesti Upper Montclair Country Clubin kentän väylille. Lähestymistarkkuus (14/18) oli kuitenkin selvästi paremmalla tasolla tarjoten mahdollisuuden hyvään tulokseen.

Yksi alle parin sujunut kierros sisälsi viisi birdieä ja neljä bogia.

Castren katkaisi New Jerseyssä viiden turnauksen karsiutumisputken. Hän oli ennen kuluvaa viikkoa selvittänyt cut-rajan vain kerran kauden seitsemässä LPGA-kilpailussaan.

Suomalainen kertoi hiljattain kärsivänsä ahdistuksesta, joka on haitannut pelaamista ainakin viime syksystä lähtien.

”Hirveän määrän töitä olen tehnyt sen eteen, että pääsisin tästä tilanteesta yli tai että vähintään pystyisin pelaamaan ahdistavan tunteen kanssa”, hän totesi Golfpisteelle huhtikuun lopussa.

Kiira Riihijärvi (+11) jäi kauas jatkopaikasta. Hän pelasi tällä viikolla uransa 17. LPGA-kilpailun. Näistä vain yksi on johtanut viikonlopun kierroksille.

Clfitonin turnauksen kärkipaikkaa jakavilla Ruotsin Madelene Sagströmillä ja USA:n Rose Zhangilla (-13) on neljän lyönnin etumatka toiseen yhdysvaltaiseen Nelly Kordaan. Jälkimmäinen jakoi Sagströmin kanssa perjantain parasta tulosta, 66.

Maailmanlistan ylivoimainen ykkönen Korda tavoittelee viikonvaihteessa historiallista kuudetta peräkkäistä LPGA-voittoaan.

Eurooppalaisväriä kilpailun top 10:een Sagströmin ohella tuovat englantilaiset Mel Reid (-5) ja Georgia Hall (-4) sekä Italian Roberta Liti (-4).

Lue seuraavaksi: Castren onnistui kohtuullisesti – Kuudetta peräkkäistä voittoa jahtaava Korda jäi takamatkalle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)