21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Pulkkanen tähyää Sevillassa isoa menestystä – Ruuskan ahdinkoon vihdoin helpotusta

Tapio Pulkkanen teki perjantaina birdien jokaisella par-viitosella. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkaselle peräkkäiset top 10 -sijoitukset ovat harvinaisia. Nyt sellaiset ovat hänellä kiikarissa.

Tapio Pulkkanen (-7) oli jälleen mies paikallaan Sevillassa Espanjassa jatkuneessa Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi toisella kierroksella tuloksen 69, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla toisella sijalla.

Jaetulta kärkipaikalla perjantaihin lähtenyt Pulkkanen onnistui mainiosti kentän pitkillä väylillä: päivän kuudesta birdiestä neljä syntyi par-viitosilla.

Hän oli isossa kuvassa tyytyväinen kierroksen antiin, vaikka pari vinoa avausta rokotti jonkin verran tulosta.

”Pelasin tänäänkin hyvää golfia lähes koko päivän. Muutama avaus painui sivuun, ja niistä muodostui haastavia tilanteita sekä plusmerkkisiä tuloksia”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkasen mukaan Real Club Sevillan kentän viheriöllä on pidettävä herkeämättä kieli keskellä suuta.

”Tämä viikko on hyvä esimerkki siitä, että kovat ja nopeat griinit tekevät kentästä haastavan, vaikka keli on loistava ja raffeja ei juurikaan ole kasvatettu.”

Pulkkasella on hyvät mahdollisuudet yltää viikonloppuna johonkin, mihin hän on pystynyt viimeksi seitsemän vuotta sitten eli ottaa pelaamissaan turnauksissa kaksi peräkkäistä top 10 -sijoitusta. Hän ylsi keväällä 2017 kolmessa peräkkäisessä Challenge Tourin kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon, ja nousi hienon kauden päätteeksi DP World Tourille.

Pulkkanen kärkkyy Challenge de Espana -kilpailun johtoon noussutta Sebastian Grosia (-9) kahden lyönnin päässä. Sijalta 40 kärkeen kiivennyt ranskalainen pelasi perjantaina turnauksen toistaiseksi kovimman tuloksen, 64.

Toiseen kierrokseen 72 lyöntiä käyttänyt Matias Honkala (-2) on sijalla T29 ja Oliver Lindell sekä Lauri Ruuska (par) jakavat 56. sijaa.

Samalla päättyi Ruuskan yhdeksän peräkkäisen turnauksen karsiutumisputki. Hänet nähtiin edellisen kerran kilpailun jatkokierroksilla viime vuoden marraskuussa.

Roope Kakon (+4) kauden ensimmäinen kilpailu päättyi kahteen kierrokseen. Jatkopaikka karkasi häneltä neljän lyönnin päähän, ja sijoitus jäi sadan huonommalle puolelle.

Lue seuraavaksi: Edes lopun kompurointi ei estänyt Tapio Pulkkasta kiilaamasta kärkeen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)