11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Edes lopun kompurointi ei estänyt Tapio Pulkkasta kiilaamasta kärkeen

Tapio Pulkkasella homma toimi Sevillan kisan ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images

Myös Matias Honkala avasi kauden ensimmäisen CT-kisansa vahvasti.

Tapio Pulkkanen oli erinomaisessa vireessä Espanjan Sevillassa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi Challenge de España -turnauksessa torstaina tuloksen 68 (-4), joka riittää upeasti jaettuun kärkipaikkaan.

Pulkkanen iski kolmen birdien suoran takaysin alkupuolella, ja siirtyi tilanteessa kuusi alle yksin kilpailun johtoon. Hän menetti kahden lyönnin etumatkansa tehtyään kierroksen lopussa kaksi peräkkäistä bogia, mutta onnistui tästä huolimatta pysyttelemään kierroksen päätteeksi paalulla.

”Löin hyviä rautoja varsinkin etuysillä, ja oli hyviä tontteja tehdä birdiejä. Chippi sisään vitosella, ja sain eaglesta hyvää tunnelmaa peliin. Kovat ja nopeat griinit luovat tiukan haasteen tällä viikolla”, Pulkkanen sanoi.

Kisan kärjessä on äärimmäisen tasaista, sillä Pulkkasen kanssa johtopaikkaa jakaa peräti seitsemän pelaajaa.

Pulkkasen kauden alku on sujunut myönteisissä merkeissä. Koossa on kaksi top 10 -sijoitusta ja kahdessa muussa turnauksessa hän on sijoittunut 20 parhaan joukkoon. Pulkkanen on kiertueen pistelistalla 23:ntena, kun 20 parasta saa kortin ensi kaudeksi DP World Tourille.

Real Club Sevillan kentällä suomalaisista onnistui myös Matias Honkala. Kauden ensimmäistä Challenge Tourin kilpailuaan pelaava Honkala käytti kierrokseensa 70 (-2) lyöntiä.

Sijaa 22 jakavan Honkalan esitys oli tukevasti kaksijakoinen. Hän nakutti ensiksi 11 peräkkäistä paria, joita seurasi kolmen birdien putki sekä vielä sarja: bogey-birdie-bogey.

Ensimmäisen kerran tänä vuonna kilpasilla oleva Roope Kakko ja Oliver Lindell (+1) jakavat 80. sijaa. Lyönnin edellisiä jäljessä oleva Lauri Ruuska (+2) mahtuu niukasti sadan paremmalle puolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)