21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Joko jysähtää? Tapio Pulkkanen kahden lyönnin karkumatkalta päätöspäivään Espanjan CT-kisassa

Tässä Jamie Rutherfordia kättelevä Tapio Pulkkanen saa englantilaispelaajan seurakseen myös sunnuntain kierrokselle. Kuva: Getty Images

Voitolla Sevillassa Pulkkanen ottaisi tukevan otteen DP World Tourin kortista.

Tapio Pulkkanen (-12) jatkoi loistavia otteitaan Espanjan Sevillassa meneillään olevassa haastajakiertueen kilpailussa. Hän pelasi lauantaina kisan tähän asti kovimman kierroksensa, 67, ja nousi Challenge de Españan johtopaikalle.

Jaetulta kakkostilalta päivään lähtenyt Pulkkanen teki bogin Real Club Sevillan kentän kakkosella, mutta tämän jälkeen hänelle ei kirjattu enää paria heikompia reikätuloksia. Birdiejä syntyi edellispäivän tapaan kuusi.

”Tänään oli vähän tahmea alku kierrokselle, pikku hiljaa sain pelin kuitenkin rullaamaan. Kasista eteenpäin pelasin oikeastaan hyvää golfia. Ei nyt välttämättä mikään osa-alue erotu edukseen, mutta tasaista on joka suunnalla”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen kertoi perjantaina, että kovat viheriöt ovat saaneet pitämään kielen keskellä suuta, mutta lauantaina griinien pinnat olivat hieman pehmeämmät. Se helpotti hänen mukaansa joitain lähestymisiä.

Voitto olisi periaatteessa ratkaiseva askel, kun hän tavoittelee nopeaa paluuta pääkiertueelle.

Pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia pelanneella Pulkkasella on kahden lyönnin etumatka toisena olevaan Englannin Jamie Rutherfordiin.

Matias Honkala (-2) pelasi toisen peräkkäisen 72 lyönnin tuloksen ollen sijalla T47. Oliver Lindell (par) löytyy 59. sijaa jakavien joukosta ja Lauri Ruuska (+4) on jaetulla 74. sijalla.

Sevillan kilpailun ykkönen saa 320 pistettä, joten mahdollisella voitolla Pulkkanen on lähellä nousta Challenge Tourin rankingissa top 3:een. Voitto olisi periaatteessa ratkaiseva askel, kun hän tavoittelee nopeaa paluuta pääkiertueelle.

Kauden päätteeksi pistetilaston 20 parasta saa kortin DP World Tourille. Voittokaan ei tässä vaiheessa riittäisi varmistamaan Pulkkaselle top 20 -sijoitusta Road to Mallorca -listalla, mutta se mahdollistaisi pitkälti paineettoman pelaamisen loppukauden turnauksissa.

Pulkkanen, Rutherford sekä kolmatta sijaa jakava Espanjan Joel Moscatel (-9) lähtevät kilpailun päätöskierroksella sunnuntaina kello 11.00 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen tähyää Sevillassa isoa menestystä – Ruuskan ahdinkoon vihdoin helpotusta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)