23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Heikki Jäättelä EGS:n toiminnanjohtajaksi

Espoon Golfseuran uutena ”pelinrakentajana” aloittaa 15. syyskuuta seuran jäsenenä yli 20 vuotta ollut Midtourin ja seniortourin pelaaja Heikki ”Hexi”Jäättelä.

Espoon Golfseura nimitti alkuviikosta historiansa viidennen toiminnanjohtajan.

Espoon Mynttilässä 18 reikäistä kenttää 1980-luvun alusta isännöineen seuran ensimmäiset veturit Pertti Mirhola ja  Kari Kiviharju pyörittivät EGS:aa yhteensä yli 30 vuotta.  Maitta Kotaniemi-Rauramon kausi jäi kahteen kauteen, tämän irtisanouduttua syksyllä 2015 virkaatekevänä vaikutti vuoden pestillä  kiinnitetty seuran hallituksen jäsen Kimmo Karvinen.

”Tämän vuoden aikana meille ja minulle valkeni, että meille toimivin tapa jatkaa on palkata entiseen tapaan toiminnanjohtaja”, Karvinen taustoittaa.

Heikki Jäättelä löytyi ”pihapiiristä”, omasta jäsenistöstä. Golfin 1987 Ruukissa aloittanut Jäättelä siirtyi EGS:aan 1995.

”Kun Kimmo Karvinen alkoi kysellä kiinnostustani, huomasimme olevamme hyvin pitkälti samalla kartalla perusasioiden kanssa. Olen innokas golf ja seuraihminen. EGS:n vetäminen ja kehittäminen operatiivisella tasolla tuntuu hyvin luontaiselta ja kiinnostavalta toimelta”, aiemmin 25 vuotta it-alalla myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä vaikuttanut Jäättelä perustelee syttymistään uuteen haasteeseen.

Sivutoimena hän on opettanut ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Jäättelä on toiminut  midtourilla kilpailunjohtajana toistakymmentä vuotta.

”Peliura on sujunut ilman mainittavia meriittejä. Seniorien joukkuekisoista on SM-hopeaa. Makoisin muisto on kuluvalta kaudelta. Voitin reikäpelin SM-kisoissa ( seniorit) maajoukkuepelaaja Veijo Suomelan tekemällä uusintareiällä yli 80 metrin matkalta eaglen”, Jäättelä maiskuttelee.

Lisää pöhinää ja liikevaihtoa

Espoon Golfseura on viimeisten vuosien aikana kärsinyt jäsenkadosta, joka pohjautui paitsi muuttuneeseen markkinatilanteeseen, osittain  myös kentän vaatimattomaan  kuntoon.

EGS:n kentän on suunnittellut Jan Sederholm. Viheriöiden uudistus on <a href=Lassi Pekka Tilanderin käsialaa. (Kuva Espoon Golfseura)" width="505" height="336" />

EGS:n kentän on suunnittellut Jan Sederholm. Viheriöiden uudistus on Lassi Pekka Tilanderin käsialaa. (Kuva Espoon Golfseura)

Kenttä on ollut nousukunnossa jo 2-3 vuoden ajan, myös seuratoimintaa on kehitetty monin tavoin.

”Olemme saaneet paljon uusia vapaaehtoisia rinkiimme, jäsenmääräkin on kääntynyt kasvuun. Uskon vahvasti, että monipuolisen urheiluseuran tavoin toimiva EGS tulee olemaan vahva tekijä suomalaisessa golfissa myös tulevina vuosina ”, muistuttaa Karvinen, joka on lupautunut puheenjohtajaehdokkaaksi syksyllä JaakkoUotilan kuusivuotisen pestin päättyessä.

Heikki Jäättelällä on vankkaa näyttöä johtotehtävistä myös  paraatilajistaan amerikkalaisesta jalkapallosta, jossa hän saavutti 80-luvulla maajoukkueen pelinrakentajan paikalla EM-kultaa ja hopeaa.

”Seuratoiminnan ja yhteisöllisyyden ohella tärkeä tavoitteemme on jatkossa myydä entistä paremmin EGS:n kenttää ja palveluita omille jäsenille, gree fee pelaajille ja yrityksille. Tänne pitää saada lisää pöhinää, kapasiteettia on paljon käyttämättä”, Jäättelä nostaa oma-aloitteisesti esiin päällimmäisen vastuunsa.

Kentän remontoinnin aikaiset velat painavat vielä raskaina harteilla vaikka vuosittaisella tasolla tuotot ylittävät kulut.

Väriä kentälle ja yksi Suomen golfhistorian uskomattomimmista lyönnneistä…

Jäättelä tunnetaan kentällä erittäin värikkäästä pukeutumisestaan, joka kiinnittää huomion kauempaakin.

”Värit tuovat hauskuutta ja iloa peliin. Sitähän me kaikki golfkentällä tavalla tai toisella etsimme”, hän muistuttaa.

Hauskuutta ja hämmästystä Heikki Jäättelä on järjestänyt ainutlaatuisella tavalla kotikenttänsä ykköstiillä  seuran mestaruuskisojen päätöspäivänä vuonna 2006.

”Löin avauksen ykköstiiltä. Pallo lähti lentäen korkeassa kaaressa lähes suoraan oikealle. Se ylitti puurivistön ja päätyi tuulen saattelemana klubitalon katolle pomppien  Rosavillan peltikatolta  kuvassa olevalle matolle joka on portaiden juuressa”, Jäättelä kuvaa lähes uskomatonta suoritustaan.

Kun Jäättelä täytti elokuussa 2007 50 vuotta, hänen ystävänsä antoivat klubilla pidetyissä pippaloissa lahjaksi laatan, jossa on teksti.

”Tähän Hexi Jäättelä löi avauksensa ykköstiiltä seuran mestaruuskilpailujen viimeisenä päivänä 2006”

Heikki Jäättelä merkkautti tulevan valtakuntansa uskomattomalla suorituksellaan kesällä 2006.

Heikki Jäättelä merkkautti tulevan valtakuntansa uskomattomalla suorituksellaan kesällä 2006.

Laatta on  siis ruuvattu portaiden juureen.

Vieraspelaajat ovat Espooseen syys-lokakuussa tervetulleita. Kun kentälle starttaa, voi päätään pyöritellen ihmetellä, kuinka tuleva toiminnanjohtaja on saanut pallonsa klubitalon katon kautta terassille.

EGS:ssa on reilut 1100 jäsentä. Täyden pelioikeuden haltijat maksavat vuodessa 900 euroa. Tarjolla jäsenistölle on myös erilaisia pelilippupaketteja tarpeen mukaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje