16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Suomen olympiajoukkue kutistui kolmeen, ja jatkoa voi olla luvassa

Ursula Wikstromiltä vaaditaan onnistumisia, jotta paikka Pariisin olympiakisoihin varmistuu. Kuva: Getty Images

Naisten kisapaikassa on yhä kiinni kaksi suomalaista, miehissä sisällä on enää Sami Välimäki.

Pariisin olympiakisojen golfkilpailuihin pääsee 60 miestä ja 60 naista. Miehet on mainittu poikkeuksellisesti ensin, koska miesten kisa pelataan ennen naisten kisaa. Siksi miesten olympiaranking myös umpeutuu viikkoa ennen naisten rankingia, eli 17.6.

Viime viikolla tapahtui se, jota osattiin ounastellakin, Kalle Samooja tippui ulos kisoihin matkaavien pelaajien joukosta. Miehissä Suomea siis edustaa todennäköisesti vain yksi pelaaja, rankingissa sijalla 33 oleva Sami Välimäki.

Valitettavasti tilanne ei ole sen parempi naistenkaan puolella. Kisoihin on etenemässä todennäköisesti Matilda Castren, joka tosin on rankingissa tippunut 54. sijalle, mutta muista suomalaisnaisia Le Nationalin viheriöillä ei välttämättä nähdä.

Toiseksi parhaan suomalaisena rankingissa on Ursula Wikström, mutta hän on valahtanut listalla jo pahnanpohjimmaiseksi eli sijalle 60.

Wikström on maailmanlistalla sijalla 311. Hänen paikkaansa kärkkyvät lähimpänä maailmanlistalla seitsemän sijaa suomalaisen alapuolella oleva Itävallan Sarah Schrober, sijalla 320 oleva Filippiinien Dottie Ardina ja sijalla 326 oleva Slovenian Ana Belac.

Maailmanlistasijoitukset eivät ole olympiarankingin kannalta olennaisia, mutta ne antavat hyvän kuvan siitä, että takaa-ajajat eivät ole kaukana Wikströmistä. Tilanne on se, että pisteitä on tultava reilusti lisää tai Pariisin kisat jäävät haaveeksi.

Miesten puolella Kalle Samoojan tilanne on sitäkin tuskaisempi. LIV Golfia kiertävä Samooja ei saa päätyömaaltaan maailmanlistan tai olympiarankingin pisteitä. Siksi ainoa mahdollisuus pisteiden keräämiseen on pääsy U.S. Openiin karsintojen kautta.

Kisoja järjestetään ensimmäisessä vaiheessa kymmenittäin sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Viime vuonna karsintoihin osallistui yli 10 000 pelaajaa.

Lopulliset kisaliput ratkotaan kakkosvaiheen kisoissa, joita järjestetään 13. Järjestäjä ei ole ilmoittanut karsinnoista kisan etenevien pelaajien määrää, mutta viime vuonna kisaan pääsi kuutisenkymmentä pelaajaa karsintojen kautta. Noin 0,6% osallistujista siis saa lopulta paikan.

Se on Samoojan oljenkorsi. Toki sen jälkeen pitäisi napata jatkopaikka majorissa ja sen jälkeen sen verran kova sijoitus, että pistetili karttuisi olympiapaikan verran. Se olisi hieno tarina.

Lue seuraavaksi: Torstaina alkava kisa saattaa ratkaista Kalle Samoojan olympiapaikan: ”Aika lailla vika mahdollisuus”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)