Välimäki avasi väkevästi Espanjassa, mutta manasi heikkoa puttaamistaan - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäki avasi väkevästi Espanjassa, mutta manasi heikkoa puttaamistaan

Sami Välimäki on löytänyt pelinsä kauden edetessä. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki käynnisti Espanjan avoimen mestaruuskisan Madridin Campo Villan kentällä torstaina tyylikkäästi tuloksella 68 (-3). Oman kierroksensa jälkeen hän jakaa kilpailussa 13. sijaa.

Tekeminen oli vähäeleisen varmaa, eaglen ja kahden birdien lisäksi kortissa oli yksi bogey ja 14 paria. Täysin tyytyväinen Välimäki ei kuitenkaan kierrokseensa ollut, sillä aineksia oli parempaankin.

”Hyvää lyömistä, mutta pelimatkat eivät osuneet kohdilleen ja puttaaminen oli huonoa. Kenttä on helppo, jos lyöt tiiltä hyvin, mutta jos et lyö, tulee hankaluuksia”, hän kertoi.

Toki Välimäen standardit puttaamiseen ovat kovat, sillä hyvänä päivänä hän on kiertueen parhaimmistoa viheriöllä. Torstaina realistisia birdiepaikkoja jäi kuitenkin pari käyttämättä.

Kahdella edellisellä yrittämällä Madridissa hyvin onnistunut Mikko Korhonen sen sijaan oli tänään yllättävissä vaikeuksissa. Tulos painui yli parin (74/ +3) ja kortti oli Korhosen mittapuulla melkoista vuoristorataa ja etenkin avauspelissä Korhosella oli tavallista enemmän ongelmia. Korhonen ei mahdu torstaina jälkeen sadan sakkiin ja jatkopaikka edellyttää huomenna kovaa kierrostulosta.

Kolmesta edellisestä Madridin turnauksesta kaksi voittanut Jon Rahm aloitti jälleen kovaa ja teki tuloksen 64 (-7). Samaan ylsi Ranskan Matthieu Pavon ja Kiinan Ashun Wu pisti lyönnillä paremmaksi (63/ -8).

Espanjalaiset ovat yleensä olleet kotiyleisönsä edessä rautaa, eikä se ainakaan kannustuksesta jää kiinni. Alla näkyvällä videolla Jon Rahmin tyylinäyte, joka sai yleisön revittelemään äänijänteitään.

Lue seuraavaksi: DPWT:n kausi lähestyy loppuaan: Korhonen ja Välimäki käynnistävät loppukirin Madridista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje