DPWT:n kausi lähestyy loppuaan: Korhonen ja Välimäki käynnistävät loppukirin Madridista - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DPWT:n kausi lähestyy loppuaan: Korhonen ja Välimäki käynnistävät loppukirin Madridista

Mikko Korhonen on onnistunut Madridissa kahdella edellisellä yrittämällä hyvin. Kuva: Getty Images

Viisi kisaa ja finaali. Sen verran on jäljellä DP World Tourin kautta. Finaaliin otetaan mukaan rankingin 50 parasta, ja paikka on haluttu, onhan pöydässä kymmenen miljoonaa dollaria ja päälle kausibonukset parhaille pelaajille.

Seuraavat kolme kisaa pelataan Espanjassa – Madrid, Valderrama ja Mallorca – sen jälkeen piipahdetaan Portugalin Vilamourassa ja finaalin kenraaliharjoitus pelataan Etelä-Afrikan Sun Cityssä. Taukoja ei enää pidetä, vaan kisoja pelataan joka viikko.

Etelä-Afrikka olisi helppo sivuuttaa kalenterista jo yksin pitkän lentomatkan takia, mutta kisa on palkintoarvoltaan loppukauden suurin, joten siellä on vielä mahdollista tehdä isoja tekoja finaalilippua ajatellen. Etelä-Afrikan kisaan ei kuitenkaan rankingin jämäsijoilta pääse.

”Kolme kisaa on ’runkosarjaa’ jäljellä. Etelä-Afrikan raja on ilmeisesti top 70, mutta varmaankin pääsee mukaan 80–90 paikkeilta. Eli duunia riittää vielä siihenkin”, maanantaina Madridiin lentänyt Mikko Korhonen kertoi.

Madridista loppukirin käynnistää Korhosen lisäksi Sami Välimäki.

Suomalaisittain asetelmat loppukirin alla ovat herkulliset, sillä jokaisella on edelleen täysin realistiset mahdollisuudet yltää mukaan 17.–20. marraskuuta pelattavaan Dubain finaaliin. Mutta käänteisesti tilanne on se, että ilman hyviä onnistumisia finaalipaikka saattaa karata kaikilta.

Kalle Samooja on parhaana sinivalkoisena rankingissa sijalla 48. Toiseksi parhaaksi suomalaiseksi, sijalle 65, nousi Skotlannin linkseillä upeasti onnistunut Tapio Pulkkanen.

Mikko Korhosella on kirittävää enemmän. Hän on pistelistalla sijalla 80 ja eroa viimeisiin finaalipaikkoihin on parisataa pistettä. Loppukauden pienemmistä kisoista riittävän pistemäärän nappaa sijoittumalla kertaalleen kärkikolmikkoon.

”Toki finaali on tavoitteena edelleen. Tekemisen pitää parantua aika paljon, jotta sinne aukeaa paikka. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan”, Korhonen jatkoi.

Madridista Korhosella on hyviä muistoja. Viime vuonna hän oli kilpailussa 20:s, ja kun kisa viimeistä edellisen kerran vuonna 2019 pelattiin, sijoitus oli 17:s.

Tahtipuikkoa Campo Villan kentällä ovat heiluttaneet isäntämaan miehet. Viime vuonna paras oli Rafa Cabrera-Bell ja kaksisitä edeltävää turnausta vei nimiinsä Jon Rahm.

Sami Välimäki on pistelistalla 94:s 515,5 pisteellään. Finaalipaikkaan on matkaa reilut 250 pistettä, joten loppukirin on oltava ponteva.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki liittyy Iivo Niskasen ja Kalle Rovanperän kanssa samaan manageritiimiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje