Tapio Pulkkanen jälleen teräksisen kova Carnoustiella, myös Rory McIlroy jäi jalkoihin - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen jälleen teräksisen kova Carnoustiella, myös Rory McIlroy jäi jalkoihin

Kuva: Getty Images

Pulkkanen teki huippuvaikealla kentällä erinomaisen tuloksen, mutta tilastoista löytyy vieläkin kovempi onnistuminen.

Kulunut sanonta on nyt paikallaan: Tapio Pulkkanen avasi Alfred Dunhill Links Championship -kilpailun ryminällä! Sillä kun Carnoustien äärimmäisen haastavan kentän selvittää 66 lyönnillä ei ole kyse ylisanoista. Torstaina samaan tulokseen pystyi vain Espanjan Alejandro Cañizares ja lyönnin parempaan Belgian Thomas Pieters.

Pulkkasen kierros alkoi häkellyttävällä tavalla, kun avausreiän paria seurasi eagle kakkosväylän pitkällä par-nelosella. Eagle ei edes jäänyt päivän ainoaksi, vaan Pulkkanen iski toisen mokoman kentän 12. reiällä. Aivan samanlainen harvinaisuus ei sentään ole kyseessä, sillä kyseinen reikä on par-viitonen.

”Rangella ei tuntunut kummoiselta, mutta ihan hyvin lähti rundi liikkeelle. Tokalla löin draivin myötätuuleen noin 40 metriin ja siitä pitch sisään. Toinen eagle tuli draivi + rautaseiska etuforelle ja putti sisään”, Pulkkanen kertasi.

”Ennenkin olen pelannut Carnoustiella hyvin. Vuonna 2018 pelasin kahdeksan alle (kenttäennätys on 63/-9). Carnoustiella pitää vaan pysyä bunkkereista erossa, niin mahdollisuus hyvään tulokseen on. Tänään oli aika täydellinen links-keli. Viimeiset reiät pelasin pelkällä pikeellä”, hän jatkoi.

Kalle Samooja tutkii tuloskorttiaan Old Coursella. Kuva: Tomi Natri.

Kahden eaglen kylkiäisiksi Pulkkanen viimeisteli kolme birdieä. Päivän ainoa kauneusvirhe tuli kierroksen päättävällä, yli 400-metrisellä par-nelosella bogeyn muodossa.

Pulkkasen tulos 66/-6 riittää kilpailussa jaetulle kymmenennelle sijalle päivän ollessa vielä kesken, sillä vielä kovempaa tulosta taottiin Old Coursella ja Kingbarnsilla. Päivän hahmo oli Ranskan Romain Langasque, joka sivusi Old Coursen kenttäennätystä 61 (-11) lyöntiä. Haamukierros piti sisällään kaksi eaglea – näistäkin toinen tuli par-nelosella – ja kahdeksan birdieä.

Oliver Fisherin vuonna 2017 tekemä kenttäennätys olisi painunut historiaan, ellei kierrokseen olisi mahtunut myös yhtä bogia, joka syntyi kentän 11. reiällä.

Ranskalaiset olivat muutenkin kovassa iskussa, ja heillä on kisassa kolmoisjohto. Toisena on Frederic Lacroix (-10) ja kolmantena Antoine Rozner (-9/ 17 reikää). Kisan suosikkeihin lukeutuva Rory McIlroy teki Carnoustiella tuloksen 68 (-4).

Sami Välimäen avauskierros Carnoustiella vaati 70 (-2) lyöntiä. Vaikka tulos on neljä lyöntiä Pulkkasta heikompi, ei se ole hassumpi tulos kenttäkolmikosta kaikkein vaativimmalla, jolla nähtiin torstaina myös suuri numeroisia parin ylityksiä.

Old Coursella kisan avasi myös Kalle Samooja, joka teki tuloksen 69 (-3). Kierros kesti ainakin Old Coursella harmittavan pitkään, sillä lyhyillä par-nelosilla odoteltiin moneen otteeseen viheriön tyhjenemistä, ennen takana tulevan ryhmän avauslyöntejä.

Perjantaina Skotlannissa pelataan navakassa tuulessa, joten tulostaso tulee heikkenemään olennaisesti. Välimäki ja Pulkkanen kiertävät Kingsbarnsin ja Samooja mittaa taitonsa Carnoustiella. Kierrokselle lähdetään yhteislähdöllä kello 10.30 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Rajuilma saapuu St. Andrewsiin – tällaisessa säässä kisa pelataan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)