Rajuilma saapuu St. Andrewsiin – tällaisessa säässä kisa pelataan - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Rajuilma saapuu St. Andrewsiin – tällaisessa säässä kisa pelataan

Keskiviikkoillan tummanpuhuvä sää enteili tulevaa. Kuva: Getty Images.

Kauden odotetuimpiin ja perinteisimpiin lukeutuvan kilpailu, Alfred Dunhill Links Championship, käynnistyi tänään Skotlannissa. Kolmella klassikkokentällä – Old Course, Carnoustie ja Kingbarns – pelattavassa koitoksessa kaikkein kovin haaste on usein sää.

Tänään torstaina se on siedettävä. Lämpötila kieppuu 15 asteen tietämillä ja aurinkokin pilkottelee pilvien lomasta. Ennen kaikkea tuuli pysyy siedettävissä lukemissa eli ei ylitä puuskissakaan yli kuutta metriä sekunnissa, ainakaan ennen illan viimeisiä tunteja.

Huomenna hyvä sää kuitenkin on muisto vain, kun Skotlannin itärannikolle vyöryy myrskyrintama. Se paitsi kastelee kentät ja pelaajat myös piiskaa niitä jopa 16:een metriin sekunnissa nousevien puhureiden muodossa.

Tuuli on niin kova, että pallojen pysyminen viheriöillä paikallaan ei ole itsestäänselvyys. Varotoimenpiteenä viheriöiden nopeutta on tiettävästi laskettu kaikilla kentillä. Suurimmassa vaarassa tuulen suhteen on avoin Kingsbarns. Griinien stimp-luku tulee olemaan korkeintaan 10 jalkaa, joka on huippupelaajille poikkeuksellisen matala lukema.

Lauantaina ja sunnuntaina keli hieman paranee, mutta rajut tuulenpuuskat ovat silloinkin pelaajien kiusana ja puuskissa tuuli voi nousta 10–20 metriin sekunnissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje