[14][27]

[14][27]
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki ja Mikko Korhonen taistelivat jatkoon Abu Dhabin huipputurnauksessa

Sami Välimäki eteni Rolex-sarjan kilpailussa heittämällä jatkoon. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojan tuloksessa oli viikonlopun kierroksia ajatellen yksi lyönti liikaa, Tapio Pulkkasella hieman enemmän.

Sami Välimäki ja Mikko Korhonen raivasivat tiensä viikonlopun kierroksille ET:n ohjelmaan kuuluvassa Abu Dhabi HSBC Championshipissä. Huomattava osa kilpailun peliryhmistä joutui jatkamaan toisen kierroksensa loppuun lauantaina, kun perjantain pelitapahtumat jäivät kesken pimeyden vuoksi.

Välimäki pelasi kesken jääneet kolme reikää yhden alle päätyen 36 reiän jälkeen tulokseen par. Jatkopaikka heltisi hänelle lopulta vaivatta, sillä eroa ensimmäisinä karsintarajan taakse jääneisiin kertyi neljä lyöntiä.

Korhosen tilanne jatkon kannalta oli kiperämpi, sillä hänen piti pelata neljä viimeistä reikää vähintään yksi alle. Korhonen ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan teki kierroksen päätteeksi sarjan par-birdie-par-birdie, ja eteni kahden lyönnin turvin jatkoon.

Perjantaina toisen kierroksen valmiiksi saaneen Kalle Samoojan (+4) tuloksessa oli jatkopaikkaa ajatellen yksi lyönti liikaa, Tapio Pulkkasella (+7) hieman enemmän.

Välimäki on aloittanut kolmannen kierroksen tahmeasti tehtyään ykkösellä bogin ja heti perään triplabogin. Viisi reikää kierrostaan pelannut Välimäki (+4) on tuloslistalla 76:ntena.

Sijalla T53 oleva Korhonen (+2) aloitti kolmannen kierroksensa kello 9.00 Suomen aikaa.

DP World Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan Abu Dhabin turnauksen kärkipaikkaa jakavat James Morrison ja Scott Jamieson (-7).

Perjantain viivästysten taustalla oli kova myrsky, joka hidasti kierrosten etenemistä tuntuvasti. Osalle ryhmistä jäi lauantaiksi suurin osa toisen kierroksen takaysistä pelattavakseen.

Lue seuraavaksi: Ankarat olosuhteet tekivät tehtävänsä – Välimäen, Korhosen ja Samoojan jatkopaikka selviää lauantaina