Ankarat olosuhteet tekivät tehtävänsä – Välimäen, Korhosen ja Samoojan jatkopaikka selviää lauantaina - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Ankarat olosuhteet tekivät tehtävänsä – Välimäen, Korhosen ja Samoojan jatkopaikka selviää lauantaina

Pallo ei totellut Mikko Korhosta Abu Dhabin hurjassa myräkässä. Kuva: Getty Images

Kierroskeskiarvo näyttäisi nousevan Abu Dhabin turnauksen avauspäivästä noin 4,5 lyöntiä.

Siinä missä Abu Dhabin turnauksessa saatiin torstaina pelata lähes ideaalisissa olosuhteissa, oli tilanne perjantaina täysin päinvastainen. Raju, puuskittainen tuuli otti Yas Links -kentällä ohjat haltuunsa, ja tämä näkyi armotta tulosluettelossa.

Kova myräkkä myös hidasti olennaisesti päivän pelitapahtumien etenemistä, ja huomattava osa ryhmistä joutuu pimeyden vuoksi jatkamaan kierroksensa loppuun lauantaiaamuna.

Sami Välimäki (+1) jakaa parhaana suomalaisena 38. sijaa ehdittyään pelata toista kierrosta 15 reikää. Hän sai mainion lähdön päiväänsä tehtyään eaglen toisella (kentän 11.) reiällä, mutta pian tulleet peräkkäiset bogey ja triplabogey heikensivät tuntuvasti asemia.

Takaysin tuplabogilla käynnistänyt Välimäki oli kierrostaan keskeytyshetkellä neljä yli parin. Ennustettu ja myös todennäköinen cut-raja on +3:n kohdalla, joten Välimäen näkymät edetä jatkoon vuoden 2022 DP World Tourin ensimmäisessä kilpailussa ovat valoisat.

”Oli kyllä älytön keli. Kaksi huonoa lyöntiä maksoivat heti kaksi lyöntiä lisää. Muuten hyvää taistelua läpi päivän. Huomenna pitää jaksaa maaliin hyvällä tahdilla”, Välimäki sanoi.

Toiseen kierrokseensa 77 lyöntiä käyttänyt Kalle Samooja (+4) on karsintarajan pysyessä ennallaan jäämässä niukasti ulos viikonlopun kierroksilta. Hänen korttinsa sisälsi kolmen birdien ohella kuusi bogia ja yhden tuplabogin.

”Olipas pitkä päivä tuulisessa toimistossa. Hyvin taistelin, mutta lopun pari bogia taisivat viedä viikonlopun pelit”, Samooja kertoi tiedotteessa.”Olihan tuo aika rajatapaus koko päivän, että onko pelattavassa kunnossa keli, mutta niin vain yhteensä reipas kuusi tuntia tehtiin hommia.”
Olosuhteet määrittelivät tulosta, eikä Samooja ollut itse pelin suhteen lainkaan huolissaan.”Pelissä ei sinänsä ole pahemmin valittamista. Tämä ei kauheata kuvaa kerro.”

Tuloksen 74 pelannut norjalaistähti Viktor Hovland jatkaa turnauksessa jaetulla kakkostilalla. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen jakaa Samoojan kanssa samaa 74. sijaa, mutta hänellä on vielä kolme reikää kierrostaan pelaamatta.

Yleensä tasapainoisesti kentällä esiintyvän Korhosen tuloskortti on poikkeuksellista luettavaa: viiden bogin ohella hänelle on kirjattu yksi tuplabogey ja birdie-tili on kokonaan avaamatta.

Tapio Pulkkanen jakaa 107. sijaa tilanteessa +7, ja hänellä lienee liian vaativa tehtävä kiivetä karsintaviivan paremmalle puolelle. Pulkkanen jatkaa aamulla peliä muiden kentältä kesken kaiken pois tulleiden kanssa kello 7.30 paikallista aikaa 15. (kentän 6.) reiältä.

”Alku lähti hyvin käyntiin parilla birdiellä. Pikku hiljaa selkätuulessa alkoi tulla ongelmia ja taisteluksi meni. Ennen 18. reiän (Pulkkasen 9.) tuplaa olin ok asemissa vielä. Neljä birdietä huomenna ja pelit jatkuu”, Pulkkanen sanoi.

ET:n Rolex-sarjaan kuuluvan Abu Dhabi HSBC Championshipin kärjessä jatkaa kenttäennätyksen torstaina tehnyt Scott Jamieson (-7), vaikka iski 11 lyöntiä heikomman tuloksen toisella kierroksella. Viktor Hovland, Ian Poulter sekä 14 reikää pelannut James Morrison ovat lyönnin päässä skotlantilaisesta.

Tulokset kertovat karua kieltä myrskyn vaikutuksesta pelaajien suorituksiin. Maaliin saakka ehtineistä vain Jeff Winther (-4) ylsi perjantaina kuutosella alkavaan tulokseen, kun 70 lyönnin alittajia ensimmäisellä kierroksella oli vajaat 40.

Kierroksensa valmiiksi saaneista alle parin pelasi vain viisi kilpailijaa. Kahdeksalla alkavia tuloksia tilastoitiin sen sijaan kaksinumeroinen määrä. Toisen kierroksen tuloskeskiarvo näyttäisi nousevan avauspäivästä noin 4,5 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje