Pulkkanen ja Korhonen etenivät vakuuttavasti jatkoon Italiassa, Samoojankin jatkopaikka vain sinettiä vailla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ja Korhonen etenivät vakuuttavasti jatkoon Italiassa, Samoojankin jatkopaikka vain sinettiä vailla

Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen nakutteli perjantaina 23 reikää.

Kahdeksan birdieä oli Tapio Pulkkasen päivän saldo perjantaina Roomassa pelattavassa Italian Openissa. Birdieistä kolme merkittiin ensimmäiselle kierrokselle ja viisi toiselle, sillä Pulkkanen joutui pelaamaan perjantaina loppuun ensimmäisen kierroksensa, joka keskeytettiin torstaina pimeyden laskeuduttua.

”Hyvää golffia tänään. Aamulla viisi reikää -2 ja toinen kierros -2”, hän tiivisti.

Kierrosten välissä Pulkkasella oli toista tuntia aikaa, mutta urakoinniksi päivä meni. Toisen kierroksen alkajaisiksi korttiin tupsahti kisan toistaiseksi pahin takaisku tuplabogeyn muodossa.

”Nihkeä alku toiseen kiekkaan, mutta sen jälkeen alkoi homma toimia. Raffi on aika nihkeää ja sieltä täytyy pysyä poissa. Se rankaisee välittömästi. Haastava baana, varsinkin tuulessa ja näillä raffeilla”, hän kertoi.

Pelattuaan molemmat kierroksensa 69 lyönnillä Pulkkanen jakaa kisassa 10. sijaa tuloksella -4. Etenkin viheriöllä hän on onnistunut erinomaisesti. Avauskierroksella Pulkkanen puttasi vain 28 kertaa, eikä tekeminen perjantaina ollut yhtään sen heikompaa.

Mikko Korhonen sai toisen kierroksensa valmiiksi noin kahdeksan aikaan illalla. Korhonen pelasi loistavan toisen kierroksen (67/-4) tekemättä yhtään paria ylittävää reikätulosta. Yhteistulos -2 riittää jaettuun 28. sijaan. Muutama kovempikin kierrostulos Marco Simonen kentällä perjantaina on nähty, mutta Korhosen kierros oli päivän parhaimmistoa.

”Hyvä kierron tänään. Keskittyminen oli parempaa tänään, eilen se ei pysynyt kuin ensimmäiset yhdeksän reikää. Hetkessä pysyminen ja lyönti kerrallaan pelaaminen oli hyvää tänään. Ei muuta kun eteenpäin”, Korhonen kommentoi.

14 viime kisassaan Korhonen on karsiutunut vain kerran, viime viikolla Wentworthissa.

Sami Välimäen (+3)  kohtalonaan tulee olemaan karsiutuminen. Perjantaina Välimäki onnistui hyvin (69/-2), mutta avauskierros jätti liikaa kirittävää.

Kalle Samooja on kolme reikää ennen kierroksensa päättymitä yhteistuloksessa -1. Todennäköisesti myös hän etenee jatkokierroksille, sillä cut-raja on +1. Se selviää kuitenkin vasta lauantaiaamuna, sillä kisa keskeytettiin pimeyden takia kello 20.20 Suomen aikaa.

Kisan kärkipäässä meno on hurjaa. Piikkipaikalla on Pohjois-Irlannin Rory McIlroy tuloksella -9. Hänestä lyönnin päässä on Englannin Matt Fitzpatrick, josta niin ikään lyönnin päässä on Englannin Tom Lewis.

Englantilaisten rintama on muutenkin vahva, kisan kärkikymmenikössä on peräti viisi englantilaista.

Lue seuraavaksi: Kalle Samooja väänsi napakan kierroksen, mutta Pulkkanen pisti paremmaksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje