26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Ladies European Tour

Naisten ja miesten yhteiskisa Ruotsiin, vetonauloiksi Henrik Stenson ja Annika Sörenstam

Annika Sorenstam tuuletti Solheim Cup -kapteenin roolissa 2017. Kolmena seuraavana vuonna hän promoaa Ruotsin yhteiskisaa yhdessä Henrik Stensonin kanssa. Kuva: Getty Images

Kisa pelataan Ruotsissa kolmena seuraavana vuonna. LET:n mittapuulla palkintopotti on messevä.

Euroopan kiertueilla, niin miesten kuin naistenkin puolella, on viime vuosina etsitty viisasten kiveä siihen, miten kisatapahtumista saadaan mielenkiintoisempia ja innostavampia. ET:n nokkamies Keith Pellyn kunniaksi on sanottava, että hän ei pelkää kokeilla välillä älyvapaidenkin kuuloisia ideoita.

Uusin idea, joka tämän mikkoalatalomaisia silmälaseja käyttävän kiertuepomon toimistosta on päässyt toteutukseen asti, on naisten ja miesten yhteiskilpailu, jossa pelataan samalla kentällä, samasta palkintopotista. Tapahtuma näkee päivänvalon 11.–14. kesäkuuta Ruotsissa, Bro Hof Slottin kentällä Tukholmassa.

Kisassa nähdään 78 miestä ja 78 naista. Kisa edustaa ET:n kategoriassa pienintä kokoluokkaa, eli jaossa on 1,5 miljoonaa euroa ja 2000 Race to Dubai -listan pistettä. Kisa huomioidaan myös maailmanlistalla normaaliin tapaan. Ladies European Tourin mittapuulla kyseessä on todella merkittävän kokoinen kisa, joten oletettavasti se herättää laajaa kiinnostusta etenkin LET-pelaajien joukossa.

Usko tuotteeseen on ilmeisen kova, ja sopimus on solmittu suoraan kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Vetonaulaksi tapahtumaan on hankittu Henrik Stenson, joka tulee myös osallistumaan kisaan kaikkina kolmena seuraavana vuonna sekä Annika Sörenstam, joka nähdään tositoimissa ainoastaan pro am -kisassa. Vuosien 2021 ja 2022 kisakenttää ei vielä ole ilmoitettu, mutta Bro Hof ei isännöi tapahtumaa kuin kertaalleen.

”Olen todellani innoissani päästessäni isännöimään tapahtumaa Annikan kanssa, joka on yksi kaikkien aikojan parhaista pelaajista. Kisa on hieno näyteikkuna lajillemme”, Stenson hehkutti vähemmän yllättävin sanankääntein.

”Euroopan kiertue on edistänyt rohkeasti uusien ja innovatiivisten ideoiden käyttöönottoa. Uskon, että tämä voi olla tulevaisuudessa yksi tapa pelata kilpagolfia”, hän jatkoi.

Naiset ja miehet pelaavat ensi kaudella useita kisoja yhdessä. Ruotsin kisan lisäksi ohjelmassa on GolfSixes Portugalissa toukokuussa, Trophee Hassan II -kisa Marokossa kesäkuussa ja ISPS Hand Vic Open Australiassa helmikuussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje