16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Ladies European Tour

Ruotsin kisan avauspäivänä onnistunut Komulainen: ”Miehet ovat törkeän hyviä, joten itsekin pitää painaa kaasua”

Noora Komulainen aloitti Scandinavian Mixed -kilpailun kolme alle -tuloksella. Kuva: Tristan Jones/LET

LET:n kiintiöstä kisaan tullut italialaisteini paineli turnauksen kärkeen.

Noora Komulainen oli suomalaisista ainoa kuutosella alkaneen tuloksen pelannut kilpailija Ruotsin Tylösandissa käynnistyneessä Scandinavian Mixed -turnauksessa. Tulos 69 (-3) riittää jaettuun 26. sijaan, kun päivän viimeiset ryhmät ovat vielä kentällä.

Komulainen teki DP World Tourin ja Ladies European Tourin ohjelmaan kuuluvan kisan ensimmäisellä kierroksella neljä birdieä ja yhden bogin.

”Alussa löin pari hyvää lähestymistä, mutta missasin putit. Onneksi löysin alun jälkeen hyvän tatsin puttiin, ja upotinkin pari hyvää paria ja hyviä birdiejä”, Komulainen sanoi.

Hän on kilpailun kärkipaikkaa jakavia Craig Howieta, Matthieu Pavonia, Santiago Tarriota ja Carolina Melgratia neljä lyöntiä perässä. Jälkimmäinen on LET:n kiintiöstä kilpailuun tullut 19-vuotias italialaisamatööri, joka päätti vastikään ensimmäisen kautensa Arizonan yliopiston golfjoukkueen riveissä.

Sää oli torstaina pelikeliksi täydellinen: lämpimänä päivänä ei tuullut juuri nimeksikään, ja tämä näkyi tulostaululla. 81 kilpailijaa pelasi tai on kierroksellaan tässä vaiheessa alle parin.

Komulainen kertoi, että Halmstad Golfklubbin kenttä pelaa kohtalaisen lyhyenä sekä miehille että naisille, joten birdie-mahdollisuuksia tulee paljon, jos saa avauksen osumaan väylään ja wedget sujumaan.

Miesten ja naisten yhteiskilpailut eivät ole huippugolfissa yleisiä, mutta ovat olleet vähitellen lisääntymään päin. Aiemmin keväällä LET ja Asian Tour pelasivat yhteisturnauksen Thaimaassa.

”Miesten kanssa on ihan kiva pelata. Itse olen koittanut asennoitua siihen, että miehet ovat törkeän hyviä, joten itsekin pitää painaa kaasua”, Komulainen totesi.

Muita suomalaisia ei pohjoismaiden kaikkien aikojen menestyneimpien pelaajien, Annika Sörenstamin ja Henrik Stensonin isännöimän kilpailun oletetun cut-rajan (-1) paremmalla puolella ole. Heistä lähimpänä karsintaviivan takana kärkkyy sijaa 100 jakava Sami Välimäki (+1).

114. Ursula Wikström, 74 (+2)
133. Tiia Koivisto, 75 (+3)
142. Tapio Pulkkanen, 76 (+4)
147. Sanna Nuutinen, 77 (+5)
147. Emily Penttilä, (+5/12 reikää)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje