21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen toipui katastrofialusta ja väänsi kierroksensa miinukselle: "Taistelua se on kaikille"

Myös kisan toinen suomalainen, Kalle Samooja, aloitti Hampurin kisan hyvin.

Porsche European Open Saksan Hampurissa ei olisi Mikko Korhosen osalta voinut paljon tukalammin käynnistyä kuin se torstaina käynnistyi. Kisan ensimmäinen avaus lipsahti oikealle ja päätyi vesiesteeseen. Lopulta seurauksena oli tuplabogey.

Korhonen ei tilannetta hätkähtänyt, vaan iski silmään kirivaihteen, joka tuotti kolme birdietä viiden seuraavan väylän aikana.

Tästä eteenpäin tekeminen oli tasaista, kaksi bogia ja kaksi birdietä, ja kierrostulos oli lopulta 71 eli yksi alle. Jos jossain selkeitä vaikeuksia olikin, niin avauspelissä, sillä Korhoselle epätyypilliseen tapaan draivit vuosivat useamman kerran oikealle.

”Oli heikko aloitus. Ei kroppa aina ihan tottele aikaisin aamusta, lämpenee hitaasti vaikka mitä tekisi. Lyöminen ei ollut kovin laadukasta tänään, mutta pysyin ladulla eikä ollut isoja missejä montaa. Puttasin myös hyvin eli paikoista meni sisään. Kenttä pelaa tosi pitkänä ja vielä aika kylmä ja tuulinen keli. Taistelua se on kaikille”, Korhonen kertoi.

Miinusmerkkinen kierrostulos Green Eaglen kentällä oli torstaina kovaa valuuttaa ja Korhonen jakaa oman kierroksensa jälkeen kilpailussa 11. sijaa. Vuosi sitten Korhonen oli samassa kilpailussa seitsemäs.

Kisan kärjessä Li Haotong hurjasteli johtotulokseksi aamupäivän ryhmien jälkeen 67 (-5). Hollannin Will Besseling ylsi kiinalaisesta lyönnin päähän.

Kalle Samooja oli hänkin kierrostaan jo kaksi yli, mutta neljän viimeisen reiän aikana syntyneiden kahden birdien myötä hän väänsi tuloksensa pariin. Se riittää aamupäivän ryhmien jälkeen jaettuun 18. sijaan.

”Sain lopussa käännettyä par-vitoset hyödyksi ja käännettyä rundin kohtalaiseksi. Olisi siellä pari hyvää paikkaa kyllä ollut, kuten vikalla. Kenttä on vaativa pallonlyönnillisesti, joten täytyy olla terävänä koko ajan. Lipsahdus maksaa heti bogin”, Samooja kommentoi.

Kilpailu päättää neljän kisan mittaisen US Open karsinnan DP World Tourilla. Huippusijoitus Hampurissa saattaa vielä riittää nostamaan Korhosen mukaan majoriin, mutta se edellyttää oman onnistumisen lisäksi listalla hänen edellään olevien pelaajien epäonnistumista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje