11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Epätarkat lyönnit söivät Pulkkasen tulosta – McIlroy sähläsi viimeisellä reiällä johtopaikkansa

Tapio Pulkkasella oli toisella kierroksella isoja ongelmia avaustensa kanssa. Kuva: Getty Images

Top 20:n ulkopuolelle pudonneen Tapio Pulkkasen avauspeli jätti viikonlopulle rutkasti parantamisen varaa.

Tapio Pulkkanen (-3) ei yltänyt perjantaina avauspäivän kaltaiseen onnistumiseen Jumeirahin golfkeskuksessa Dubaissa jatkuneessa European Tourin finaalikilpailussa. Hän pelasi turnauksen toisella kierroksella tuloksen 74 pudoten kakkossijalta keskikastiin.

Pulkkasella oli avausten tarkkuuden kanssa ongelmia pitkin päivää, mikä näkyi hänen otteissaan erityisesti Earth Coursen ensimmäisellä puoliskolla. Useat väylän ulkopuolelle tai bunkkeriin suuntautuneet draivit johtivat bogiin, joita hänelle kirjattiin etuysillä neljä kappaletta.

Ulosmenon ainoa birdie syntyi viidennellä reiällä, ja ensimmäisen yhdeksikön tulos 39 heikensi Rory McIlroyn kanssa kärkiryhmässä pelanneen Pulkkasen asemia rajusti.

Takaysi käynnistyi bogilla, mutta tämän jälkeen Pulkkanen löysi paremman vaihteen. Avaukset alkoivat pysyä paremmin fairwaylla, ja jämäkästi pelannut suomalainen teki viiden reiän aikana kolme birdieä.

Epätarkkuus hiipi takaisin lyönteihin, mutta Pulkkanen pelasti bunkkerista kaksi peräkkäistä paria. Näin oli käydä myös kahden bunkkerin kautta 18. reiällä, mutta pitkä odottelu myötävaikutti noin 1,5-metrisen putin missaamiseen ja takaysin toiseen bogiin.

Odottelun taustalla oli Mcilroyn (-9) tarve pyytää paikalle tuomaria pallon oikean pudotuskohdan selvittämiseksi. Pohjoisirlantilainen teki johtoasemassa helpon virheen tavoiteltuaan ahtaassa kulmassa ollutta lippua kolmannella lyönnillään.

Pallo lipsahti hieman liikaa vasemmalle ja ajautui veteen. McIlroy nosti punaiselta rajalta pallonsa wedgellään useita metrejä liian lyhyeksi, ja joutui tyytymään kahden putin tuplabogiin.

McIlroy menetti sählingin vuoksi johtoasemansa ja paikan kolmannen kierroksen viimeiseen ryhmään. Kärkitaistelun kannalta tällä ei kuitenkaan ollut McIlroylle erityisen kohtalokasta merkitystä, sillä eroa paalulla oleviin pelaajiin on kisan puolimatkan krouvissa yksi lyönti.

Pulkkanen jakaa 36 reiän jälkeen 26. sijaa ollen nyt tarkalleen tuloslistan keskikohdassa.

”Olihan se aika hankala päivä kaiken kaikkiaan. Takaysillä sain vähän juonesta jo kiinni. Draiveja meni vähän väyläbunkkereihin takalenkillä. Ei auta kun kaivaa peli iskuun huomiselle. Hienoa oli kuitenkin pelata Roryn kanssa ja imeä vähän oppia tuleviin koitoksiin”, Pulkkanen sanoi.

Hän saa lauantain kierroksella toistamiseen seuraa Ruotsin Joakim Lagergrenista, joka pelasi Pulkkasen kanssa ensimmäisenä päivänä. Kaksikon lähtöaika on kello 8.25 Suomen aikaa.

”Hattu-Tapio” ei loistanut torstainakaan lyöntitarkkuudellaan, mutta oli ensimmäisellä kierroksella koko porukan paras puttaaja. Hänen vahvin aseensa, kulmarauta, totteli kohtalaisen mukavasti myös perjantaina, vaikka ei tilastollisesti ollut avauspäivän tasolla. Sen sijaan draivien tarkkuus oli toisella kierroksella 52 pelaajan joukossa heikointa. Lähestymisissä taakse jäi vain viisi pelaajaa, millä on selvä yhteys vaisuun avauspeliin.

Turnauksen johtopaikkaa jakavat nyt Englannin Sam Horsfield, Irlannin Shane Lowry sekä Yhdysvaltain John Catlin (-10), kahden jälkimmäisen pelatessa kolmannen kierroksen kärkiryhmässä.

Lauantaina kello 10.50 Suomen aikaa starttaavat Lowry ja Catlin jakoivat 65 lyönnin kierroksellaan päivän kovinta tulosta.

DP World Tour Championship on palkintoarvoltaan yhdeksän miljoonan dollarin turnaus. European Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun voittaja kuittaa Dubaissa kolmen miljoonan taalan tienestit.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    kuukkeli says:

    Saattoi Roryn ympärillä pyörivä yleisö häiritä ei-niin-kokenutta suomalaista. Huomasin, että Rory lähti heti putattuaan pois greeniltä, jolloin yleisökään ei jäänyt antamaan puttirauhaa Tapsalle.

    Vaan näistä varmaan oppii. Olihan ainutkertainen tilaisuus, että kisan paras ja etukäteen huonoin pelaaja pelaavat samassa lähdössä.