27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen tinki yöunista Leijonien pelin takia, mutta kovaan pelivireeseen se ei vaikuttanut

Korhonen on kahden kierroksen jälkeen ainoastaan kolmen lyönnin päässä kärkipaikasta.

Torstaisella avauskierroksella kaksi eaglea iskenyt Mikko Korhonen jatkoi vahvaa tekemistä golfin DP World Tourin Dutch Open -kilpailun toisella kierroksella perjantaina. Hän selvitti toisen kierroksensa ilman bogeja 70 lyönnillä ja siirtyi yhteistulokseen -7.

”Bogiton kierros on aina erittäin ok. Ekana ryhmänä päästiin tänään ulos, ja aika hyvin sain kropan liikkeelle aamusta. Tietysti Suomen peli tuli katsottua eilen, niin ei ehkä ihan optimaaliset unet olleet”, jo kello 7.30 kierroksensa käynnistänyt Korhonen kommentoi.

Sen suuremmissa hankaluuksissa Korhonen ei koko kierroksensa aikana ollut. Pari kertaa avaus lipsahti raffiin ja kertaalleen väyläbunkkeriin, mutta kaiken kaikkiaan kierros pysyi hallinnassa alusta loppuun.

”Oli kyllä etua pelata aamulla, tuuli oli aika rauhallinen yli puoleen väliin kierrosta. Nyt puhaltaa ihan kunnolla taas. Tästä hyvä jatkaa viikonlopulle”, edellisen kerran jatkokierroksilta maaliskuun puolivälissä ulos jäänyt suomalainen jatkoi.

Korhonen jakaa kisassa viidettä sijaa. Hän pääsee lähtemään kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle erittäin hyvistä asemista. Kärjessä on Portugalin Ricardo Gouveia tuloksella -10, toisena Kiinan Haotong Li lyönnin heikommalla tuloksella. Li tykitti perjantaina kisan kovimman kierrostuloksen 63 (-). Korhonen on Gouveiasta kolmen lyönnin päässä.

Kalle Samooja (par) ja Sami Välimäki (+1) eivät selviytyneet jatkokierroksille. Välimäki näytti pitkään etenevän viikonlopulle, mutta jälkimmäisellä yhdeksiköllä (kentän 1–9) ote kirposi pahemman kerran yksi birdie oli laiha lohtu, kun bogeyn lisäksi korttiin ilmestyi kaksi tuplaa.

Pelillisesti Välimäen kompastuskivi oli avauspeli. Kaksi oikealle lipsahtanutta avausta livahti vesiesteeseen, joiden lisäksi Välimäki joutui liian usein jatkamaan peliään väyläbunkkerista tai väylän ulkopuolelta.

Dutch Openissa jaetaan palkintorahaa 1,75 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje