[14][27]

[14][27]
DP World Tour - Kilpagolf

Korhonen tuloslistalla puolivälin tuntumassa, Välimäen puttaamisesta ”ei tule mitään”

Mikko Korhonen tarvitseee perjantaina aavistuksen lisää terävyyttä ollakseen mukana Rolex Series -kisan jatkokierroksilla. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja säilytti päivän edetessä paikkansa Dubain huipputurnauksen top 10:ssä.

Dubai Desert Classicin neljästä suomalaisesta Mikko Korhonen ja Sami Välimäki urakoivat kentällä iltapäivän puolella. Korhonen pelasi DP World Tourin Rolex-sarjaan kuuluvassa kilpailussa tuloksen 73 (+1), jolla hän jakaa 71. sijaa.

Kierroksensa birdiellä aloittanut Korhonen teki pian tämän jälkeen kaksi peräkkäistä bogia, mutta paikkaili tilannettaan etuysillä (10−18) vielä kahdella birdiellä.

Toisella kenttäpuoliskolla Korhosella oli hieman hankalampaa. Bogeja kertyi kolme lisää, kunnes hän onnistui tekemään päivän viidennen birdiensä 16. (kentän 7.) reiällä.

Näistä lähtökohdista Korhonen on perjantaina hyvin mukana kamppailemassa paikasta viikonlopun kierroksille. Tämän hetken asetelmien perusteella kaikki tuloksen 72 (par) pelanneet ovat hahmotellun karsintaviivan yläpuolella.

Vaisusti pelannut Sami Välimäki otti raskaasti 77 lyönnin kierroksensa Emirates Golf Clubin kentällä.

”Liian paljon huonoja lyöntejä tiiltä sekä lähilyönneissä. Puttaamisesta ei tule mitään”, sijalla T120 oleva pelaaja tiivisti ajatuksensa ensimmäiseltä päivältä.

Mainion tuloksen, 68 (-4), pelannut Kalle Samooja oli maaliin tullessaan kolmantena, mutta kierroksen päätteeksi kuusi pelaajaa paineli edelle. Yhdeksättä sijaa jakava Samooja on avauspäivän jälkeen johdossa olevaa Tanskan Joachim B. Hansenia kolme lyöntiä jäljessä.

Tapio Pulkkanen (+8) on Välimäen tavoin kovan työn edessä, mikäli mielii vielä nousta kilpailussa jatkoon. Tämä edellyttää kummaltakin perjantaina isoa onnistumista, jumbosijaa jakavalta Pulkkaselta liki haamutulosta.

”Olihan se melkonen raatopäivä. Fade oli vasemmalla ja draw oli vasemmalla. Loppuun kohti lyönti parani ja yritetään siitä jatkaa huomenna”, Pulkkanen sanoi.

Dubai Desert Classic kuuluu Rolex Series -kisoille ominaisesti palkintoarvoltaan kauden suurimpiin turnauksiin. Jaossa on yli seitsemän miljoonaa euroa, joista voittajan osuus on noin 1,2 miljoonaa.

Lue seuraavaksi: Samooja huippuvedossa Dubaissa – Pulkkasella karmea avauskierros