[6][5]

[6][5]
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja huippuvedossa Dubaissa – Pulkkasella karmea avauskierros

Kalle Samooja oli rautaa Dubain kovatasoisen turnauksen ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images

Vuosi sitten Dubai Desert Classicissa onnistunut Kalle Samooja osoitti jälleen viihtyvänsä Emirates Golf Clubin kentällä.

Kalle Samooja esitti erinomaisia otteita Emirates Golf Clubilla Dubaissa torstaina käynnistyneessä ET:n Rolex Series -turnauksessa. Hän pelasi Dubai Desert Classicin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 68 (-4), ja on tässä vaiheessa jaetulla kolmannella sijalla yhdessä Collin Morikawan kanssa.

Etuysillä yhden birdien ja bogin tehnyt Samooja sai hengen päälle kierroksen puolivälissä. Hän teki toisen kenttäpuoliskon alkajaisiksi kolme peräkkäistä birdieä, ja nousi kohisten kohti kärkeä.

Reiän 15 birdien myötä tilanteeseen neljä alle siirtyneelle Samoojalle kirjattiin 17. reiällä päivän toinen bogey, jonka hän kuitenkin kuittasi komeasti kierroksen päättäneellä birdiellään.

Samooja on kilpailun kärkipaikkaa jakavia Espanjan Pablo Larrazabalia ja Sergio Garciaa yhden lyönnin perässä.

”Ei se kauhean kaunista tänään ollut. Pari isoa harhalaukausta tiiltä, mutta pääsin jatkamaan hyvin aavikolta. Raudat olivat aika  ’off’, mutta pari hyvää napsua sinne mahtui, jotka sitten sain käytettyä hyväksi”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Putteri oli kyllä kohtuu lämmin tänään. Takaysi, jolla on kolme par-viitosta, pitää pystyä hyödyntämään.”Erityisesti mieleen jäi 15. reiän birdie, jota edelsi 30 sentin putti. Par-kolmosen hole in onella olisi saanut palkinnoksi BMW M8 -auton.”Olisi kyllä maistunut”, hän sanoi.

Kauden avausturnauksessaan niukasti karsiutuneella Samoojalla riittää entuudestaan hyviä sijoituksia Dubai Desert Classicista. Hän oli kilpailussa vuosi sitten neljäs. Kahdella aikaisemmalla visiitillä hän sijoittunut Dubaissa 27:nneksi ja 16:nneksi.

Toinen aamukierroksen pelannut suomalainen, Tapio Pulkkanen oli torstaina tuuliajolla. Vain kuuteen väylään avauksillaan osunut Pulkkanen teki kahdeksan bogia, eikä 80 lyönnin musertava kierros sisältänyt ainuttakaan birdieä.

”Olihan se melkonen raatopäivä. Fade oli vasemmalla ja draw oli vasemmalla. Loppuun kohti lyönti parani ja yritetään siitä jatkaa huomenna”, Pulkkanen sanoi.

Kyse oli Pulkkasen numeraalisesti heikoimmasta kierrostuloksesta lähes kolmeen vuoteen.

Keskenkuntoisena kauteen sairasteluiden vuoksi lähtenyt Pulkkanen on kierroksensa käyntiin saaneiden 114 pelaajan joukossa viimeisellä sijalla.

Sami Välimäki on kierrostaan neljän reiän jälkeen kolme yli parin. Mikko Korhonen aloitti kierroksensa kello 11.