Kalle Samoojan hillitön caddie-rumba jatkuu – uutta miestä jälleen kehiin - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojan hillitön caddie-rumba jatkuu – uutta miestä jälleen kehiin

Kalle Samooja näytti Max Allisonille ovea. Kuva: Getty Images

Samooja on tehnyt kaudesta 2019 jatkuneella DPWT-urallaan peräti viisi caddie-vaihtoa.

Eastern Capessa DPWT:n turnauksessa kilpaileva Kalle Samooja on jälleen vaihtanut caddieta. Hänen bägiään on tällä viikolla pelattavassa SDC Championshipissä kantanut John Dempster.

Kokenut skotlantilainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Branden Gracen, Stephen Gallacherin, Oliver Wilsonin, Kristoffer Brobergin ja Joost Luitenin palveluksessa.

”Ei siinä sen erikoisempaa. Katsotaan, jos kokemus toisi uusia tuulia”, Samooja kommentoi caddie-vaihdostaan perjantaina.

Samoojan caddie-pesti on ollut poikkeuksellisen tuulinen. Kaudesta 2019 lähtien DP World Tourilla pelanneen turkulaisen ensimmäisenä pääkiertue-caddiena toimi Greig Stanfield, joka joutui Espanjassa kesäkuussa 2019 pelatun turnauksen alla ryöstön ja pahoinpitelyn uhriksi.

Vähin vammoin pelottavasta tilanteesta selviytynyt Stanfield vaihtui maaliskuussa 2021 Daniel Mulveyyn, jonka kanssa yhteistyötä kesti vajaat puoli vuotta. Hänet korvasi loppuvuodeksi kotimaan kentiltä tuttu ammattilaispelaaja Niclas Hellberg.

Mulvey palasi Samoojan caddieksi tammikuussa 2022, mutta tällä kertaa pesti jäi vain noin kuukauden mittaiseksi. Max Allison otti tehtävän vastaan maaliskuussa 2022. Allison toimi Samoojan caddiena, kun tämä saavutti viime kesäkuussa ensimmäisen DPWT-voittonsa Hampurissa.

Allison kantoi suomalaisen bägiä viimeisen kerran helmikuun lopulla pelatussa Indian Openissa.

Voittoisan European Openin jälkeen Samooja on pelannut 19 kilpailua, joissa hän ei ole onnistunut saavuttamaan yhtään top 20 -sijoitusta. Karsiutumisia on tässä ajanjaksossa kertynyt kymmenen.

Lue seuraavaksi: Puolen vuoden sisällä samalle caddielle kahdesti potkut antanut Samooja kalkkiviivoilla jatkoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)