Puolen vuoden sisällä samalle caddielle kahdesti potkut antanut Samooja kalkkiviivoilla jatkoon - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Puolen vuoden sisällä samalle caddielle kahdesti potkut antanut Samooja kalkkiviivoilla jatkoon

Kalle Samoojan työt jatkuvat Hartbeespoortissa myös lauantaina ja sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja sai odottaa Etelä-Afrikassa viimeiseen peliryhmään saakka, miten jatkopaikan kanssa käy.  

Suomalaisten panos jäi odotettua heikommaksi Pretorian seudulla Etelä-Afrikassa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Kolme pelaajaa valahti karsintaviivan alapuolelle, ja ainoastaan Kalle Samooja onnistui raivaamaan tiensä viikonlopun kierroksille.

Samooja (-6) sai odottaa jatkopaikkansa kohtaloa viimeiseen peliryhmään saakka. Mikäli kymmenenneltä reiältä startannut Alfredo Garcia-Heredia olisi tehnyt viimeisellä reiällä birdien, ei Samoojalla olisi ollut asiaa jatkoon. Espanjalainen päätti kierroksensa bogiin, ja tuli tällä tavalla itse luisuneeksi karsiutuneiden joukkoon.

Samooja yllättyi positiivisesti, että viiden birdien, yhden bogin ja yhden tuplabogin kierros piti hänet cut-rajan yläpuolella.

”Rundin jälkeen tehtiin caddien kanssa jo suunnitelmaa, miten treenaamme viikonlopun ja milloin aloitellaan ensi viikko. En olisi kyllä uskonut, että tuo riittää, mutta välillä kiva näinkin päin”, hän kertoi tiedotteessa.
Caddiena Samoojalla on kilpailussa Max Allison, sillä yhteistyö Daniel Mulveyn kanssa loppui − toistamiseen − helmikuussa ensimmäisen Ras al Khaimahin kilpailun jälkeen.”Nuorehko kaveri, jolla on jo pari voittoa vyöllä. Tuo hyvää energiaa peliin”, kuvaili Samooja uutta bäginkantajaansa, joka on toiminut aiemmin Steven Brownin, Dylan Frittellin, Aaron Rain ja David Lawin caddiena.

”Toivottavasti tämä olisi pidempiaikainen suhde.”

Samooja antoi Mulveylle potkut jo toisen kerran. Ensimmäisen kerran hän näytti skotlantilaiselle ovea elokuussa, ja pestasi caddiekseen kotimaan kentiltä tutun Niclas Hellbergin. Mulvey palasi uudelleen kuvioihin tammikuussa, mutta tällä kertaa pesti jäi vain noin kuukauden mittaiseksi.
”Näin Danielia loppukaudesta kisoissa. Juttelimme paljon asioista ja lopulta päädyin tähän ratkaisuun. Hänen kanssaan on aikaisemmin menestystä tullut, vaikka pieni tauko tulikin”, Samooja kertoi tammikuussa kauden ensimmäisen kilpailunsa alla.

Peliinsä Samooja oli perjantaina tyytyväinen, tulokseen ei.

”Peli oli varsin ’stediä’ tänään. Pari haaveria siellä tuli. Kolme puttia läheltä 15. reiällä ja lähipelisäädöllä ’tulppa’ 17:llä. Voisi ehkä todeta, että maksimihuonoa tulosta tuolla pelillä”, tuloksen 70 kirjannut turkulainen mietti.
”Mittojen kanssa on ollut vähän haasteita korkeassa ilma-alassa, mutta päivä päivältä niihin pääsee jyvälle. Eipä tässä ole viikonloppuna mitään hävittävää, joten hanaa vaan”, Samooja totesi.

Suurimmat toiveet avauspäivän perusteella kohdistuivat 18 reiän jälkeen top 20:ssa olleeseen Sami Välimäkeen (-2). Hän sai perjantain kierrokselle mahdollisimman kehnon alun tehtyään kolmella ensimmäisellä reiällä sarjan: bogey-triplabogey-bogey.

Etuysiin 42 lyöntiä käyttänyt Välimäki pelasi toisella kenttäpuoliskolla ryhdikkäästi, mutta kaksi birdieä ja seitsemän paria eivät riittäneet pelastamaan hänen jatkopaikkaansa.

Toiseen kierrokseen (76) kymmenen lyöntiä enemmän käyttäneellä Välimäellä on pidempään ollut ongelmia tasapainoisen esityksen löytymisen kanssa. Avauspäivänä hän pelasi erinomaisen kierroksen Pecanwood Golf & Country Clubin kentällä, mutta perjantai oli turhan tutuksi käyneellä tavalla lukuisten virheiden sävyttämä.

Jatkopaikka karkasi Välimäeltä lopulta neljän lyönnin päähän.

Mikko Korhosella (-5) oli jatkopaikan kannalta tuloksessaan harmillisesti yksi lyönti liikaa. Parhaiten suomalaisista perjantaina pelannut Korhonen teki 69 lyönnin kierroksellaan neljä birdieä ja yhden bogin. Hänelle karsiutuminen oli kolmas peräkkäinen DP World Tourin kilpailuissa.

Tapio Pulkkanen (par) pelasi toisella kierroksella tuloksen 75, ja karsiutui jatkosta kuudella lyönnillä.

”Tänään olin tiiltä aika hyvissä asemissa, mutta lähestymisissä eivät metrit löytyneet kohdalleen. Vähän haastavaa ollut pallon lennon kontrollointi korkeassa ilmanalassa. Ensi viikolla uutta yritystä”, Pulkkanen sanoi.

MyGolfLife Openin kärjessä on isäntämaan Hennie Du Plessis (-17). Eroa toiseen eteläafrikkalaiseen Tristen Styrdomiin sekä Espanjan Pablo Larrazabaliin ja Nacho Elviraan on yksi lyönti.

Viasat ja Viaplay eivät välitä tämän viikon DP World Tourin kilpailusta suoraa kuvaa, vaan luvassa on ainoastaan tunnin pituiset jälkilähetykset kultakin kierrokselta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje